Picture

Allegade 10 – idyl og hygge på en af byens ældste restauranter

Det er efterhånden ved at være en tradition at man kan fejre sine juledage på den populære restaurant i hjertet af Frederiksberg. Her griller man året rundt og har overdådig brunch at tilbyde de sultne gæster, der aflægger byens smukke parker eller zoologisk have et besøg i restaurantens nærhed. Stedet er fuld af stemning og hyggekroge, for huset dateres helt tilbage til 1700-tallet, hvor man startede med at have beværtning her. Allegade er på grund af sin størrelse og veldisponerethed
helt perfekt for selskaber, så er man en større familie, der skal ud og fejre jul i godt lag, kan man med sindsro bestille bord her. Hvem ved, måske du kommer til at sidde lige nedenunder et af de mange kongelige portrætter, eller med udsigt til gårdhaven? Stedet har også hyggelig overnatning, hvis man ikke kan rejse sig fra bordet, eller ikke vil gå på kompromis med den gode vin. Allégades menu på selve juleaften kan nydes fra kl 18-22, og koster 598kr. Glæd dig til

Velkomstdrink
Kogt laks m/ hollandaise
Hvidvin blanc de blanc
Gammeldags Andesteg og Flæskesteg
med brune kartofler og hvide kartofler,
rødkål, ½ æble med gele og skysovs.
Rødvin Mont Ferrant
Ris ala mande med kirsebærsovs 

Picture

Ravelinen – lækker julemiddag med kanaludsigt

Dengang bønderne kom fra Amager og ind på København via Christianshavn, skulle de betale told for at passere voldanlægget, og endnu i dag står et af de gamle, gule bomhuse vagt langs Torvegade. Heri holder restaurant Ravelinen til huse på en lille ø af samme navn, der forlængst er blevet forbundet med resten af Christianshavn med asfalt og bebyggelse, og udgør en af de mest klassiske smørrebrødsrestauranter i København. I 1942 åbnede bygningen som restaurant og traktørsted og har en ganske pragtfuld udsigt udover vandet der omgiver Christianshavns vold, og udgør den naturlige grænse mellem København og Amager. Det er restauratør Preben Brink, som siden 1994 har serveret lækker husmandskost for gæsterne her, og som hellere end gerne vil levere mad til dansken, også juleaften. ”Hent menuen og slip for besværet!” siger han selv på sin hjemmeside, og tilbyder en klassisk og velsmagende julemenu som take away – maden skal blot hentes mellem kl 14-16 juleaften, opvarmes og anrettes efter den vedlagte vejledning. Glæd dig til:

Forret:
Letrøget laksetatar med spæde kål, syrnet fløde med dild og rugbrøds knas


Julemenu 1:
Helstegt and med svesker, æbler og hjemmelavet rødkål
Hvide kartofler, brunede kartofler og ande sauce

Julemenu 2:


Helstegt and med svesker, æbler og hjemmelavet rødkål
Flæskesteg fra frilandsgris med hjemmelavet agurkesalat
Hvide kartofler, brunede kartofler og ande sauce

Dessert:
Ris a la mande med hjemmelavet kirsebær sauce tilsmagt med mørk rom

Priser:
Kuvertpris for julemenu 1: 188 kr.
Kuvertpris for julemenu 2: 248 kr.
Kuvertpris for forret: 72 kr.
Kuvertpris for dessert: 72 kr.

Der kan som minimum kun bestilles 4 kuverter af alle dele. 

Støvletkatrines hus – gourmetjulemiddag på midtsjælland

Der er begyndt at skyde spændende gourmetoaser op over hele Sjælland, så man ikke skal hele vejen til København for at smage på virkelig god og spændende mad, og her er restaurant Støvletkatrines Hus en absolut medspiller. Stedet ligger i den gamle, historiske by, der både rummer akademi, klostre og smukke, gamle byhuse, og har navn efter Christian den syvendes elskerinde, som den gale konge satte stor pris på. Støvletkatrine var dog ikke populær hos hoffet, og hun blev tilsidst forvist til Sorø, hvor hun efter myten skulle have boet i det selv samme bindingsværkshus, der i dag rummer restauranten. Her er en sæsonmenu og en sansemenu, hvor man virkelig leger med smagsindtrykkene og kæler for gæsterne, også i juletiden. Restauranten tilbyder både en julemenu i julemåneden, samt en juleaftensmenu, som kan afhentes på Støvletkatrine den 23 december mellem klokken 13 og 15, mod forudbestilling. Denne menu tilbydes for 295kr, hvortil der også kan vælges kvalitetsvine og øl:

Gammeldags Andesteg (Fritgående Ænder fra Ellemosegaard)
stegt med æbler og svesker serveret med figen rødkål,
andesky og hvide kartofler.

Ris á l’Amande med amaretto syltede kirsebærsauce 

Picture

Juleaften på Nimb i hjertet af Tivoli

Navnet klinger gådefuldt og avantgarde, men faktisk er Nimb efternavnet på det restauratørpar, der i starten af 1900-tallet ejede nogle af de bedste restauranter i København, og også slog sine folder i Tivoli. De drev restaurant Divan 2, mens deres døtre Henriette og Serina senere stod for spisestedet, der åbnede i 1909 i den nuværende 'slotsbygning' i hjertet af Tivoli. I 2009 undergik den festlige bygning med de spidse tårne og mange lamper en grundig renovering, og åbnede nu som Nimb med en gruppe restauranter under samme tag. Her befinder både Nimb Brasserie og Nimb Terrasse sig, og det er sidstnævnte, der står for serveringen af en eksklusiv juleaftensmiddag i de smukke omgivelser. Menuen er en nyfortolkning af en klassisk dansk julemiddag, og starter kl 17.30 og varer indtil kl 22. Menuen koster 795kr, mens vinen kan tilkøbes for 395, og består af:
Snack
Amuse bouche
Kammusling – Julesalat – Asier
Vesterhavstorsk – Grønkål – Muslingesauce
And – Kastanje – Kvæde
Rød Løber – Abrikos – Solbær
Præ dessert
Kirsebær – Ris – Vanilje
Kaffe & julekonfekt
 

Picture

Hereford Village – når julesagen er bøf

Lysten til gode bøffer hos danskerne er bestemt ikke aftaget, og hovedstadsområdet bugner af mulighed for mørt kød. En af de mest centrale højborge er Hereford Village der ligger blot et stenkast fra Rådhuspladsen og er det perfekte sted at tanke op på bøffer og sprøde fritter efter en shoppetur. Hereford Village adskiller sig fra de fleste bøfhuse med sine smukke lokaler, hvor der er højt til loftet, karmene er smukt udformede, trægulvene brede og væggene flere steder rustikke med blotlagt stenværk. Her er plads til 140 glade gæster der kan nyde oksekød og spareribs ad libitum, og så kan stedet også friste med en lækker inhouse menu juleaften. Arrangementet starter kl.18:30 og indeholder en 3 retters klassisk julemenu til 650kr inklusiv vin og kaffe. Menuen lyder på

Forret: Graved laks serveret med sennepsdressing og hjemmebagt brød. Hertil serveres Milton Park Chardonnay

Hovedret: Flæskesteg med sprød svær og Gammeldags andesteg med æbler og svesker Serveret med hjemmelavet rødkål, brune- & hvide kartofler samt den dejligste sauce
Hertil serveres Los Vascos Carbernet Sauvignon fra Domaine Barones de Rothschild Lafite

Dessert: Dejlig hjemmelavet ris a la mande serveret med lun kirsbærsauce ( der er selvfølgelig mandelgave )Hertil serveres et glas køligt Pineau de Charentes. Bagefter kaffe eller te.
 

Picture

Pintxos – når julen skal være anderledes og spansk

Pintxos er flertalsformen for navnet på de tapas, der serveres i Spaniens nordlige del, og snack-formen, hvor en hel menu udgøres af små lækkerbidskener i mini-størrelse, har for længst gået sin sejrsgang i hele Europa. Herhjemme i København er Pintxos en garant for lækker spansk mad af bedste kvalitet, med en intens stemning skabt af de bløde hjørnesofaer og den autentiske betjening udført af spanske tjenere, hvis landsmænd også står i køkkenet. Pintxos ligger i det trendy Nansensgade-kvarter nær Nørreport og garanterer en anderledes, helt igennem spanskinspireret julemenu, som man kan nyde den 24 december. Menuen er for dem, der vil prøve noget helt andet end den sædvanlige danske sulespise, og tilbydes også i en take away model. Inhouse kan man juleaften nyde disse lækre retter til 545 kr per person:

Velkomstdrink 
Cava Gran Reserva
Forret
Jomfruhummerbisque serveret med havtaske medaljon og kæmperejer
Mellemret 
Citron sorbet med cava og mynte coulis
Hovedret
Grillet kalvetournedos med sauce af skovsvampe og trøffelskiver, hertil kartoffelkage og vintergrønt
Dessert
Mouse af chokolade serveret med vaniljeis