Picture

Kanalen

Det er ikke så lang tid siden, at den helt fantastisk hyggelige lille restaurant Kanalen ude på Christianshavn fik ny køkkenchef i form af den tidligere Erwin Lauterbach-rekrut, Andreas Møller, og Erwin-islættet fornægter sig skam ikke. Erwin er som bekendt en grøntsagers mand, og i bedste Erwin-stil opererer også Andreas Møller med en ren vegetarmenu med tre retter for blot 300 kr. Den lyder lige nu på svampebouillon med ristede svampe, tørret kartoffel og små urter til forret, stegte forårsgrøntsager med løvstikkepesto og friterede skorzonerrødder, hertil kartoffelpuré rørt med yoghurt til hovedret og fromage, sorbet og puré af citron serveret med hvid chokolade til dessert. Delikat? Det må man nok sige. Fra den overdækkede terrrasse er der udsigt til Christianshavns hyggelige kanaler, der som benkendt er fuld af små og store charmerede sejlbåde og til de fine gamle Christianshavnerpakhuse.

Picture

Søren K

Søren K har altid været et rart at sidde og spise. Også på de mørke aftener, hvor man ikke kan nyde udsigten. Og også dengang Jens Søndergaard, stedets nuværende køkkenchef, ikke var trådt til endnu. Det gjorde han i 2006, og man må sige, at maden i hvert fald ikke er blevet dårligere (det synes michelinfolkene heller ikke: stedet blev tildelt en bib i årets udgave af den lille røde). Det er udsigten heller ikke. Eller vinkortet. Der er ikke nogen grund til ikke at lægge vejen forbi Søren K, faktisk. Må vi have lov at anbefalde terrine på kalvekæber til forret (125 kr.), lam med hvide asparges, kartoffel og ramsløg til hovedret (225 kr.), rabarbersorbet med havesyre og hvid chokolade til dessert (95 kr.), og hertil en flaske Saumur-Champigny fra Clos Rougeard. Joh, det bliver svært at holde humøret nede, selv om aftensolen skinner ind ad vinduerne.

Picture

Famo Metro

Det er måske lidt en tilsnigelse og hævde, at der fra Famo Metro er udsigt ud over vandet. Men altså. Det ligger jo lige der for enden af søerne, og når man sidder ved vinduet, kan man i hvert fald godt se noget vand. Og når først maden er på bordet, ja, så er der altså en sandsynlighed for, at man lidt glemmer det med maden...: Spaghetti med mynte-mandel-pesto og tomat (125 kr.). Pappardelle med kaninragout (135 kr.). Grillet kylling med pancetta, timian, salvie og aubergine (175 kr.). Stegt pighvar med oliven, kapers og tomat (195 kr.). Panna cotta (75 kr.). Ja tak, kan vi få lidt af det hele? (Det kan vi faktisk godt; deres fireretters menu koster 400 kr.), og der er masser af god vin på kortet; man kunne fx bare starte med Bibbianos Chianti Classico til sølle 350 kr.

Picture

Bojesen i Operaen

Svært ikke at nævne Københavns opera, når man taler om middag med udsigt over vandet. Restauranten ligger på tredje og fjerde etage i det prangende operabyggeri på holmen, og herfra har man simpelthen udsigt over det smukkeste København badet i solnedgang. Skulle det ikke i sig være nok, kan man nappe chokolade-Bo Bojesens menu, der i vanlig gennemtænkt Bo Bojesen-stil består af fem små retter, der bliver præsenteret samtidig på fem små tallerkner, der står på rad og række. Man kan enten vælge konceptet Grønt + Hav eller konceptet Grønt + Hav + Mark, begge dele efterfulgt af Ost + Dessert. Og lige nu kunne det fx involvere indbydende sager som syltede hvide asparges med creme af smilende æg og ramsløgolie, toppet med maltcrumble og brøndkarse, saltede agurker med rygeostecreme, søkogte rejer og ristet rugbrød, hanebryst pocheret i brunet smør med glace, sprødt skind og rabarber bagt med kardemomme. Fem retter koster 250 kr. og syv retter for 335 kr. og en ubetalelig udsigt.

Picture

Restaurant Cassiopeia

Hvor udsigten over søen fra Metro Famo er lidt mere tvivlsom, så udgør den selve Restaurant Cassiopeias ånd! Cassiopeia opererer med forskellige aftenmenuer, som man kan plukke fra, og man også nøjes med en enkelt ret (det kunne fx være et stjerneskud til 155 kr.!). Da Cassiopeia ligger, hvor den gør, opererer de især med teatermenuer (to retter 255 kr., tre retter 325 kr.), og den serverer de allerede fra kl. 17. På den måde skulle der altså være god mulighed for at komme og opleve den sidste gode og lune bid eftermiddagssol ude på deres dejlige terrasse, der ligger lige ud til søen.