Picture

Restaurant Ilden i bankboksen

I august slog dette paradis for kødelskere deres døre op for gæsterne på H C Andersens Boulevard under det hede navn ’Ilden’, og med tanke på den brandvarme sommer, som vi havde netop i juni, juli og august, var navnet og konceptet ikke just noget, der slukkede tørsten, tværtimod: Her kan man nemlig svælge i grillede og ofte usædvanlige kødudskæringer, hvor flammerne slikker om det møre kød. Og så har Ilden den helt specielle finesse, at restauranten er beliggende i en forhenværende bank. Af samme grund kan man opleve noget så usædvanligt at spise i den bankboks i kælderen, som engang beskyttede folks værdier, og hvis tunge ståldøre endnu vidner om spisestedets kontante fortid. Murene i beton skaber en helt særlig, rustik stemning. 

LÆS MERE OM RESTAURANTEN OG BOOK BORD

Picture

Dina Kafe & Bar på Dødsruten

Når man drejer ad Vestergade ned ad Studiestræde med retning mod kvarteret omkring Pisserenden, skyder der en overflod af spisesteder, caféer og barer op. Det kan være svært at vælge her, og udbuddet afspejler også at gaderne her er et af de steder, hvor der bliver gået rigtig meget i byen, når mørket falder på. En lille oase her hedder Dina Kafe og Bar, og har store panoramavinduer ud mod den travle gade, så stedet både har hyggehjørner og maser af lys. Menukortet byder på lækre og grove salater, smørrebrød, open burgers og skåle med små madportioner, anrettet som delemad. Alle retter er lavet fra bunden af friske sæson råvarer med fokus på økologi og velfærdskød (ingen frostvarer). 

LÆS MERE OM CAFEEN OG BOOK BORD

Picture

Dubrovnik og delikatesser fra Balkan

Siden 80’erne har man kunnet komme ind her og få et fix gastronomisk Balkan i form af overdådige og eksotiske retter som Balkan bondesuppe, gourmet pljeskavica, som er blandet hakket kød formet som bøf fyldt med paprika og hvidløg, Cevapcici – hakket kød med peber og hvidløg – grillede blæksprutter og Sablja sabelspyd med kød marineret i specielle krydderier og trukket på spyd med champignon, peberfrugter og løg. Her er der både smag af Middelhav og det vilde bagland langs det forhenværende Jugoslavien, og vinene kommer blandt andet fra Makedonien og Kroatien.  

LÆS MERE OM RESTAURANTEN OG BOOK BORD

Picture

Nynordisk vinterhavestemning overfor Haven

Overfor Kongens have på hjørnet af Gothersgade og Landemærket ligger der et rigtig hyggeligt sted i kælderhøjde ved navn Garden, hvor man om vinteren kan skutte sig blandt store glødepærer, stearinlys, masser af grønne planter og elegante træmøbler. Selv om vinteren er der havestemning her – en slags vinterhave, der går i perfekt synergi med sit navn, sin beliggenhed og det både enkle , sarte og rustikke nynordiske køkken, der præsenteres både til frokost og aften. Råvareudvalget følger de skiftende sæsoner i Danmark, og inkluderer leverancer fra blandt andet familiens egen gård på Fyn og Grambogaard. Man prioriterer kvalitet højt og laver derfor alt fra bunden. Maden er derfor altid tilberedt af de bedste råvarer, frisklavet efter klassiske opskrifter og med et lille personligt præg. 

LÆS MERE OM RESTAURANTEN OG BOOK BORD

Picture

Ristorante Café Leo og stamgæsterne

Sølvgade har historisk været en meget speciel gade i København, med excentriske beboere og ærkekøbenhavnske personligheder. De skal naturligvis have et ligeså personligt sted at gå hen, og dertil er Ristorante Café Leo perfekt. Man kan ret standardmæssigt nyde en god ciabattabolle eller en burger her, og dagens ret, der enten kan byde på noget i wok, i gryde eller fra ovn, er lokalt kendt for aldrig at overstige 100 kroner – endnu! Stedet har sit faste klientel der bor tæt på, og som gerne slutter en frokost af med en langtidslagret grappa fra hylden. 

LÆS MERE OM RESTAURANTEN OG BOOK BORD

Picture

Den syngende kok og hans spaghetti

Daniele Castella er kendt for at synge – så meget, at han faktisk har været med i et talentshow på tv – men han er også en rigtig vedholdende kok, og som ærkeitaliener elsker han sin pasta. Så meget, at han har åbnet restauranten ’Spaghetteria La Perla’ på Landemærket. Daniele er lidt af en institution i især Nordsjælland, hvor han i over 25 år har drevet La Perla nær Torvet i Hillerød. Nu har han så rykket gryderne med til København, hvor man i hyggelige lokaler og omgivet af italienske filmstjerner på væggene, der spiser spaghetti, kan nyde den italienske verdensspise.  

LÆS MERE OM RESTAURANTEN OG BOOK BORD