Picture

Det Kongelige Teater

Det kongelige Teater har hele Nyhavn og Indre By at trække på, så mulighederne for finde noget, man har lyst til, er store.

Japansk på Damindra
Den japanske restaurant Damindra i Holbergsgade har her i sensommeren ændret menuen lidt, så der nu er endnu større fokus på lokale råvarer. Tilberedningsteknikkerne er stadig japanske, men menuen sammensættes efter den lokale sæson for grønt og vilde urter frem for efter de oversøiske flyruters tidstabeller.

Cap Horn i Nyhavn
Er man mere til lokale råvarer i vante omgivelser, er et godt bud den delvist økologiske restaurant Cap Horn i Nyhavn. Ja, havnen er en turistfælde, men maden er faktisk rigtig god i det gamle skæve hus.

Picture

Det Ny Teater

Det Ny Teater på Vesterbro har ganske vist stykker af mere folkelig karakter på programmet, men det omgivende Vesterbro har efterhånden fået mange stærkt autentiske restauranter at vælge imellem. Prøv fx:

Hurtig vietnamesermad på Le Le Nha Hang

Det vietnamesiske køkken blev først for alvor moderne, da Le Le åbnede deres første restaurant på Vesterbrogade. Siden er restauranten blevet noget større og mere standardiseret, men til et hurtigt måltid, man ikke skal trille væk fra, er Le Le Nha Hang stadig et rigtig godt bud.

Picture

Aveny T

Den fine adresse for enden af Frederiksberg Allé afspejler sig ikke i programmet fra Aveny T, som absolut ikke er konservativt. Områdets restauranter spænder da også over både folkelige Små Haver nede langs Pile Allé til Allégades mere moderne cafétilbud.

Italiensk som Fabios mor lavede den

Ristorante Fabio på Falkoner Allé serverer italiensk mad som Fabio har lært at lave den af sin mor og mormor. Ud over et omfattende á la carte kort tilbydes en fast menu på 3 retter 298 kroner. Restauranten åbner allerede kl. 17, så der er mulighed for at nå dem alle.

Mormormad på Hansens Køkken og Bar
Siden sidste teatersæson har Hansens Køkken og Bar på Frederiksberg Allé fået ny indehaver i form af Steffen Schiøtt Hansen, som er en gammel rotte i branchen. Han serverer rustik, uhyre veltilsmagt mormormad på kompromisløst udvalgte råvarer, der er voksduge på bordene og desværre kun åbent torsdag, fredag og lørdag.

Picture

Nørrebros Teater

På Nørrebros Teater må man gerne grine, ja det skal man faktisk helst, for teatret har valgt at satse på comedy-genren. Beliggenheden dør om dør med byens shawarmastrøg nummer et gør til gengæld, at det ikke er her, de store smil kommer frem over det gastronomiske udbud. Så bestil på forhånd på et af de gode steder i området, for eksempel:

Mormormad og caféklassikere på Gefärlich

Er du ung med de unge eller ude med børnebørnene og glad for det lidt skæve, er Gefärlich lige stedet for dig. Her serveres caféklassikere side om side med veltillavet mormormad til ganske rimelige priser. Prøv fx stegt flæsk med persillesovs for 95 kr.

Småretter på Scarpetta

Scarpetta er nyeste skud på Cofoco-klanens stamme, denne gang med Italiens køkken som tema. Modsat de øvrige steder kan man her selv vælge mellem en række småretter, så menuen kan afstemmes efter appetit og hvornår forestillingen starter. Priserne starter ved 55 kr. for en pastaret.