Københavner Cafeen

Københavner Cafeen har eksisteret i over 20 år, men beliggenheden på Badstuegade mellem Strøget og Strædet har fungeret som udskænkningssted helt tilbage fra Middelalderen. Den nuværende bygning er opført i 1798 og indenfor oser det af stemning, liv og historie. Restauranten drives som familieforetagende, og gæsterne er alt fra forretningsfolk, journalister og folketingspolitikere til turister. I midten af lokalet står et klaver, som gæsterne er velkomne til at spille på – ofte resulterer det i fællessang i hele restauranten.

M.G. Petersens Gamle Familiehave

M. G. Petersens Gamle Familiehave på Pile Allé har i over 150 år været beværtning for gæster til Frederiksberg Slotshave og nu også for tilhængere af god, gedigen dansk mad til alle aldre. Her lever de danske madtraditioner nemlig i bedste velgående. På den idylliske adresse serveres blandt andet biksemad, stegt flæsk med persillesovs, bøf med løg, wienerschnitzel, æggekage og hele paletten af dansk smørrebrød. 

Restaurant Gilleleje

Frokostrestauranten Gilleleje ligger på den 'pæne' side af Nyhavn og har en historie, som går helt tilbage til 1876. Dermed er den Nyhavns ældste restaurant. Claus, som er vært i vore dage, kan fortælle gode historier fra restaurantens tidlige år, hvor søfolkene kom forbi efter lange rejser til varmere himmelstrøg for at få stillet deres sult og tørst, ofte betalt i naturalier som stadig bruges som udsmykning. Restauranten tilbyder over tyve forskellige øl på fad og flaske samt et velassorteret snapse- og brændevinskort.

Restaurant Under Uret

Restaurant Under Uret er smukt beliggende i Østre Anlæg midt i København lige over for Statens Museum for Kunst, et stenkast fra Botanisk Have og Den Hirschsprungske Samling. Det gamle øludskænkningssted er i dag en dejlig frokostrestaurant, hvor man har sørget for at bevare den hyggelige, folkelige stemning. Interiøret er frisket op, men de fine høje træpaneler og den unikke bar er stadig bevaret. Det traditionelle danske køkken byder på flotte tallerkener med lækker dansk smørrebrød. 

Christian 4-tal

Christian 4-tal er en hyggelig kælderrestaurant, beliggende på Christianshavn lige ved Knippelsbro. Her serveres der dansk traditionelt smørrebrød med omhu og ærlighed. Kvalitet og smag har højeste prioritet, og lige efter følger økologi. Alt på menukortet er tilberedt fra grunden. Fra de krydrede Middelhavssild og hønsesalaten til de populære frikadeller og det hjemmebagte brød. Alle drikkevarer er 100% økologiske. 

 

 

Café & Ølhalle

Som en del af Arbejdermuseet i København finder du frokostrestauranten Café & Ølhalle, der står nøjagtig som de så ud, da restauranten blev indviet i 1892. Her kan du få en fornemmelse af en svunden tid og samtidig nyde en vellavet dansk frokost med traditionelle, historiske retter på menuen. Det er dansk kulturhistorie i form af smørrebrød, øl og snaps. Alt sammen i hyggelige omgivelser, som et frokoststed for arbejdere har set ud en gang.