Picture

Traditionelle stenovnspizzaer på La Vecchia Signora og Italia
La Vecchia Signora i Grønnegade har i mange år været kendt som en af byens ypperste repræsentanter for traditionelle napolitanske pizzaer med blød bund bagt i ægte, brændefyret stenovn.

Restaurantens navn er identisk med kælenavnet for det italienske fodboldhold Juventus, og ejernes passion for fodbold lader sig ikke fornægte i interiøret. Stemningen er i det hele taget meget italiensk, men det er pizzaerne, der stjæler opmærksomheden, og de er virkelig i en liga for sig.

La Vecchia Signora har også en filial i Tivoli med ligeså gode pizzaer.

Picture

Moderne pizzaer på F.I.A.T.
Også på F.I.A.T. bages pizzaerne i brændefyret stenovn, men bunden er sprød, ikke blød, og her er kombinationerne af fyld lidt mere moderne og kreative. Fiat er fx det eneste sted i byen, hvor man kan få sig en pizza med muslinger, bøffelmozzarella, mascarpone, skalotteløg, persille og chili.

Prisniveauet er forholdsvis højt pizzaernes størrelse taget i betragtning, men så er der også dækket op med hvide duge og højstilkede glas.

Picture

Sprøde pizzaer på Cafe Ultimo i Tivoli
Man finder ikke et smukkere sted at nyde en pizza end på Café Ultimo, hvor man kan spise med udsigt til Tivolisøen fra de store panoramavinduer eller ude, når vejret er til det.

Ejerkredsen er den samme, som står bag F.I.A.T., hvilket afspejler sig i pizzamenuen, som også her byder på sprøde pizzaer med kreativt fyld af fx trøffel, skaldyr og italienske pølser.

Maden er enkel, rustik og tro mod sit nationale ophav, men præsenteres flot og moderne. Pizzaerne tilberedes ud fra devisen 'less is more' og toppes med få men gode ingredienser.

Picture

Italiensk og danskervenligt på Il Gambero Rosso
Der findes få restauranter i byen, hvor stemningen er så autentisk italiensk som på Il Gambero Rosso på Amagerbrogade. Det er det perfekte sted at pudse de italienske feriegloser af, for de italienske tjenere, kokke og ejeren taler helst ikke dansk, hvis de kan blive fri.

Pizzaerne bages i brændefyret stenovn, og de fås både i danskervenlige udgaver a la Hawaii og i mere klassiske italienske kombinationer som Margherita og Napoletana.

Pizzaerne fås også som take away fra Piccola Italia ved siden af Il Gambero Rosso

Picture

Sprøde signaturpizzaer på Magstræde 16 og Nyhavn 14
Udgangspunktet på Magstræde 16 og Nyhavn 14 er det italienske køkken, men pizzaerne ligner med deres aflange form ikke noget, du ville få serveret i Italien. Bunden er sprød som en romerpizzas, osten er frisk mozzarella, og der er både klassiske og mere twistede pizzaer på menuen, men specialiteten både på Magstræde 16 og Nyhavn 14 er signaturpizzaerne.

Disse er kreeret af restauranternes egne kreative kokke samt gæstekokke udefra og tager ofte udgangspunkt i sæsonens råvarer eller et særligt tema. Lige nu er der fx en “Netfisker special” med scampirejer, lime, chili, rødløg, mozzarella, grillet peberfrugt og kørvel på menuen.

Picture

Pizzaklapper fra Gorm’s
Kreativ idemand bag Gorm’s i Torvehallerne er Gorm Wisweh, som også står bag pizzakortet på Magstræde 16 og Nyhavn 14, så mange af pizzaerne er de samme. I Torvehallerne er konceptet dog mere baseret på, at man drysser forbi og får sig en hurtig pizza eller pizzaklapper med salat med i hånden, end det er en egentlig restaurantoplevelse.

Blandt pizzaklapperne fås en skiftende signaturvariant, lige nu opkaldt efter Gitte Stallone, som har inspireret til en fyldkombination med bl.a. laks og rygeost. Man kan desuden få en morgenpizza - en slags morgenkomplet - med baked beans, pancetta og æg, og har man travlt på vej hjem fra job, kan man drøne forbi og købe to pizzaboller med sauce og mozzarella, som bare skal rulles ud og bages derhjemme.

Picture

Surdejspizzaer og god stemning på Mother
På Mother har man taget det bedste fra Italiens pizzeriaer - den brændefyrede stenovn, de gode råvarer og den løsslupne stemning - og har skåret al tacky tingeltangel væk og tilført de traditionelle pizzaer deres eget touch i form af bunde hævet med surdej. Surdejen giver en blød bund med en distinkt, delikat smag, og det skulle desuden være bedre for fordøjelsen end bunde lavet på gærdej.

Pølser, skinker, bøffelmozzarella og meget af det andet fyld, der bruges på pizzaerne, er hjemmeimporteret fra Italien, og der er både fyldvarianter, der skeler til det klassiske og mere kreative Mother-kreationer.