Picture

Michelinmad og luksus Afternoon Tea på Bloom in the Park

Dette eventyrlige, michelin-hædrede spisested midt i Malmø er usædvanlig på mange måder, og udfordrer i dén grad ens forventninger til et gourmetmåltid: først og fremmest ligger restauranten i noget der ligner en gammel jagthytte ved bredden af Pildammsparken, men når man først åbner døren åbenbarer der sig et elegant interiør med guldbelagte døre og en imponerende restaurantsal, der åbner sig op ud imod søen i parken. Herinde regerer især to store personligheder, der hver især afspejler Bloom In The Parks både excentriske og afslappede stil, nemlig ejer Igi Vidal og chefkok Titti Qvarnström, hvis synergi har skabt et sted ud over det sædvanlige: maden er kreativ og overraskende med afsæt i de lokale, svenske råvarer, med et stærkt element af leg: for eksempel afsløres dagens menu aldrig på hjemmesiden, men må opleves 'live', mens den ene ret efter den anden svæver ind foran én. Bloom In The Park har åbent for middag alle dage i Påsken undtagen søndag, hvor man i stedet kan hygge sig til en overdådig omgang Afternoon Tea ledsaget af kanapeer, lækkerier, scones og søde konditoroverraskelser. 

Picture

Maritime påskeminder på Salt & Brygga

Med en misundelsesværdig beliggenhed ved Malmø havn og med udsigt til Øresundsbroens storladne former er denne cool slow-food-restaurant et sikkert valg hvis man vil spise rigtig godt i Malmø. Maden trækker på nærheden til det salte hav med kammuslinger, laks, moules frites og skaldyr, og tilgangen er bistro, men her stopper oplevelsen ikke: det meste er nemlig økologisk, inklusiv stabens eget tøj, og alle rester køres til et bigasanlæg, hvilket giver restaurant en markant, bæredygtigt profil. Populær på bistromenuen er også stedets rejemad med håndpillede rejer, mayonnaise og æg, og stedet er populært, så det kan anbefales at booke bord. Frokost er oplagt at nyde her, men om aftenen klædes lokalet i røde farver fra solnedgangen, og mørket gør Salt & Brygga til en lille tidløs lomme, der synes at svæve mellem havnen og bølgerne på havet. Om søndagen er stedet lukket til frokost, men åbner atter til aften. 

Picture

Fransk stemning på Gamla Brogatan

Folk er også vilde med bistro-retter i Malmø, og ligeså er de nuværende ejere af restaurant Gamla Brogatan, der i 2012 købte dette hyggelige spisested i centrum af malmø for at give det en make-over. Det har resulteret i en sted, der favner alle dagens behov for mad, hygge og samvær: om dagen serveres der rustikke og enkle retter i den bedste franske stil, sidst på eftermiddagen kan man til Afternoon Beer bestille en skummende øl sammen med kollegaerne eller vennerne, og om fredagen gå i ét med After Work-stemningen når restauranten disker op med billige a-la-carte retter og gode drikkevarer. Aftenkortet indbyder til familiehygge med et menukort fuld af franske klassikere: østers, tatar, confiteret svinenakke og mør ribeye med fritter er favoritter, så hvad enten du besøger Malmø til frokost eller middag, er Gamla Brogatan det oplagte sted at fejre påsken på samme tid. Stedet holder dog lukket mandag den 17 april, men har åbent alle de øvrige dage under højtiden. 

Picture

Café Victor og metropolstemningen på Lilla Torg

Torvet, hvor hyggelige og summende Café Victor har ligget i årtier, er et af Malmøs helt ikoniske gå-ud-steder, og her er en dejlig leben helt fra forår til efterår, hvor caféerne rykker borde og stole ud og folk spontant sætter sig i det hyggelige område. Tilbage i 1500-tallet var Lilla Torg stedet hvor byens fruer og tjenestepiger gik hen for at købe friske råvarer fra Malmøs opland, og helt op til 1800-tallet gik byens marker helt ind til Lilla Torg, der dog blev grundigt omkranset af bebyggelse op igennem industrialiseringen. Torvet fremstår i dag åbent og velholdt takket være en grundig sanering i 60'erne, med smukke facader fra de gamle bedsteborgerhuse og et livligt restaurant-liv. På Café Victor tager man udover den rustikke mad også hen for at mærke storbysuset fra de mange svenskere og danskere, der tager til Malmø for at shoppe i Påsken, og på bordet kan man forvente sig gode café-retter, møre bøffer og lune supper til frokost. Caféen er et populært sted at tage sig et godt glas vin i solen, så kom I god tid, hvis du vil nyde en god omgang mad og drikke under din Påske-shopping. 

Picture

Mad, drinks og meget mere på Interpool

Der er dømt hygge især for herrerne, men sportsglade og proteinhungrende ladies vil også føle sig yderst velkomne her på Malmøs kombinerende restaurant, lounge og aktivitetscenter, hvor der ikke er nogen undskyldning for at slå mave alt for længe: mætheden kan nemlig leges væk, for efter en kæmpe burger, pulled pork og store bistro-portioner fulde af smag indbyder pool-bordene til venskabelig konkurrence gæsterne imellem. Shuffleboards, flippermaskiner, dart og bordtennis er også tilgængelige, ligesom de mange storskærme hvor man kan følge sit yndlingshold i de sportslige bataljer. En stor bar er placeret midt i lokalet så man hele tiden kan opretholde væskebalancen på iskold øl, vin og cocktails, så hvis påsken i det svenske ikke skal gå stille af, er en forkost eller middag på Interpool et oplagt valg – stedet er åbent alle dage fra 15-01, så du heller ikke i helligdagene misser en kamp. 

Picture

La Roche Vin og Tapas

Nede i Spanien er Påsken på grund af katolicismen årets vigtigste højtid, og helligdagene fejres med lange baner af mad. Og hvorfor ikke gøre spaniolerne kunsten efter ved også selv at nyde de mange lækre retter? Det er der rig mulighed for på La Roche Vin & Tapas, der omkring et årti har ligget lige rundt om hjørnet fra Lilla Torg og tæt på hovedbanegården, hvilket er heldigt fald maven allerede rumler ved ankomsten til byen. Selve restauranten ligger i et gammelt, stemningsfuldt byhus og drives af to venner, der selv har arbejdet flere år i det spanske restaurationsmiljø, og dermed kender det iberiske køkken i dybden. Tapas betyder egentlig 'låg' og henviser til dengang maden, man fik til et glas vin, tjente som dække på vinglassets top for fluer og insekter i sommervarmen. Idag er rammerne for den spanske tapas-trend forbedret, og på la Roche kan man vælge fra et overdådigt kort med klassikere som Gambas al ajillo, tortilla, pinchos de pollo og pata negra. Kun sulten sætter grænsen!