Picture

Belis kitchen

I mange år lå den velbesøgte italienske restaurant San Marco på hjørnet af Falkonér Alle og Grundtvigsvej på Frederiksberg. I år blev designet dog lavet om, navnet lavet om og stedet renoveret, så restauranten nu fremstår helt ny, i en lysere og mere rummelig udgave. Det er den samme familie, der også ejede San Marco, som står bag Belis Kitchen, nemlig familien Zangrando. For 30 år siden åbnede Belisario Zangrando San Marco, så i dag er der sket et generationsskifte, med sønnerne Marco og Michele som de bærende kræfter bag restauranten. Belis Kitchen deltager i Italian Dining Week med en menu, der består af fennikelpølse, salchichon, parmaskinke, pecorino ost, soltørrede tomater og cornichoner. Primo'en er laks, salat, trøffelolie og basilikum mayo, hovedretten lyder på gris, salvie, kartoffelkompot og urter. Desserten består af chokolade, dulche leche og æble.

Picture

Ristorante San Giorgio

En klassiker i det italienske madunivers i København, som drives af Achille Melis og hans familie. De er ærkesardiske og kommer fra den lille, nordlige kystby Palau på Sardinien, og fra 1985 har Achille & co udbredt deres kendskab og kærlighed til øens køkken, der for mange herhjemme er både anderledes og eksotisk i forhold til maden fra det italienske fastland. På midtøen er bjerglandskabet vildt og flere steder uigennemtrængeligt, hvor hyrderne passer tusindvis af får og geder og laver blandt andet oste i verdensklasse. Herfra kommer faktisk den Pecorino Romano, som mange tror kommer fra den italienske hovedstad, og øen er berømt for sit simple køkken med specielle aromaer som den røgede multe-rogn bottarga, vild fennikel, der vokser rundt omkring i maki'en, og de kraftige vine som cannonau og vernaccia. Achille har sammensat en ægte sardisk menu for dining week, der består af en lille appetitvækker, pasta med simret amatriciana sauce, og kalvefilet i skiver med sauce på vernaccia-druen og citrus. Til dessert serveres der en flan af mandelmælk.

Picture

Gorms – Nyhavn 14

Den rødhårede og energiske gorm Wisweh har taget den klassiske, italienske pizza til et nyt niveau, og twister det sædvanlige fyld med overraskelser som jomfruhummerhaler, rygeost og ærteskud på toppen. Han har efterhånden drevet det til noget af et pizza-imperium, og er især blevet berømt for sin pizza med ultratynd bund og skive af kartoffel på toppen. Lige nu finder man en Gorms i Torvehallerne, i Magstræde og Nyhavn 14 Spiseri og Enotek, og sidstnævnte deltager i Italian Dining Week med en menu bestående af hjemmeimporteret charcuteri med sylt, tapenader og brød, spicy græskar m. sur creme, puffede kerner og timian, og som hovedret dansk kalv m urtemos, karl johan svampe, spinat og sommerbær. Til dessert en nydansk æblekage med knas og fløde fra ko.

Picture

Il Senso

Efterhånden kendt som en af Københavns hyggeligste og mest seriøse vinbarer, hvor den hjemmeimporterede vin fra Støvlelandet skænkes med stor kunnen og baggrundsviden. Placeringen på hjørnet lige ved Cinemateket og Kongens Have gør stedet appellerende året rundt; om sommeren kan man hygge i solen udenfor og dyrke lidt god people watching langs Gothersgade, og i de køligere måneder er kælderlokalet et populært refugium for vinden udenfor – blot et par trin ned og man mødes af en ærkeitaliensk stemning ved solide træborde, hvor der serveres få men nøje udvalgte retter til vinene, hvis man har appetit. Derfor kan det heller ikke undre nogen at vinbaren deltager i den italienske festivaluge. Som antipasto serverer køkkenet udvalgte oste, skinke og specialpølser fra egen import med tilhørende brød og pesto. Pastaen er siciliansk pasta limoncello aka frisk tagliolini pasta vendt i cremet sauce med siciliansk citronlikør. Hovedretten er urtefyldt svinemørbrad serveret på trøffel og champignon med årstidens grønt til. Desserten er klassikeren Tiramisu, med tilnavnet 'moderno da Francesco'.

Picture

Antiristorante L'Altro

Denne restaurant ligger i samme de hæderkronede, historiske lokaler, hvor Era Ora første gang slog dørene op på Christianshavn. Det var i 1983 og i Torvegade, og siden er den nu michelinstjerneprydede restaurant flyttet ind blot et stenkast derfra, i Ovengaden Neden Vandet. L'Altro flyttede ind i Torvegade i 2005 og har således 10 års jubilæum i år, og var blandt de første restauranter i København til at vende tilbage til rustik, uprætentiøs mad efter mange år med kun fine dining åbninger i hovedstaden. Maden kommer hovedsagligt fra mellemitalien, det vil sige Toscana og Umbrien, med kreative afstikkere til resten af Støvlelandet, og til denne første udgave af Italian Dining Week serverer L'Altro tunmousse, løg fantasi og citronmandler som antipasto, trofie pasta med græskar, pecorino fondue og amaretti, og som hovedret kalv med linser og balsamico marineret hvidkål. Som dolce den klassiske tiramisu.