Picture

Conradis Steakhouse ved Den Blå Planet

Restauranter med godt kød på menuen skyder op som paddehatte i både City som brokvartererne. At få sig et godt skud protein er elsket af de fleste voksne som børn, og selv når man kommer udenfor centrum er det nu muligt at få sig en rigtig god bøf, der kan mætte enten inden eller efter strabadserne. Et godt bud er hos Pierre Conradi, der har åbnet sit steakhouse i kort gå-afstand til Kastrup metrostation og Den Blå Planet – sidstnævnte er vel nok Amagers største attraktion lige nu. På restauranten kan man udover bøfferne også mæske sig i gode brystben fra sorte, spanske hængebugssvin af duroc-racen. Selve bøfferne er fulde af smag fordi de kommer fra frit græssende kvæg i USA, og restauranten får løbende nye, spændende og sæsonbestemte menuer, så som det forestående Ålegilde fra den 22 august til 11 september, og Hummer – og Vildtmenuen, den 8 oktober.  

Picture

Søcafeen i Tivoli

Den gamle have har sit helt eget særprægede interiør, der taget ud af konteksten ville kaldes kitchet – kulørte lamper, spidse tårne i bedste Diney-stil og kinesiske huse blander sig i et miks, som vi har lært at elske, og der er noget afslappende i at kunne give sig hen til alle de farver, lys og knirkende forlystelseskonstruktioner, som vi boltrede os i som børn. Et af de helt klassiske steder at fordybe sig i Tivolis særlige atmosfære er på Søcaféen, hvor man i små, bur-indhegnede båse ned til Tivoli-Søen kan nyde sig en god, klassisk frokost. Under de kulørte lamper i hver sektion kan man spise sandwiches, a la carte-retter eller blot en iskold øl, med udsigt til sørøverskibet Sct. Georg den 3 midt på søen. Har du egen madkurv med, kan du for blot 5 kroner få lov til at nyde din egen mad her på de ternede duge.  

Picture

Brdr. Price i Tivoli

Brødrene Price er efterhånden blevet allemandseje igennem de mange madprogrammer, hvor de to sønner af i øvrigt legendariske filminstruktør Adam Price disker op med klassikere fra det danske køkken. Dem havde de så stor succes med, at det næste, naturlige skridt var at åbne restauranten Brdr. Price i Rosenborggade. Forretningen blev udvidet i 2015, hvor restauranten fik sig en tvilling i Tivoli, nærmere bestemt i Glassalen. Trækket forekom naturligt, idet Price-familien altid har haft en tæt forbindelse til haven. For eksempel var Pricerne med til at etablere Pantomime-teatret for næsten 170 år siden, da den oprindeligt engelske familie var kommet til København i 1800'erne for at slå sig ned med det såkaldte morskabsteater. Udover danske lækkerier som det kolde frokostbord fuld af sild og salater, er der også en fransk vinkel, med dampede blåmuslinger, Boeuf Sauté og Confit de Canard i salaten.  

Picture

Bakkens Perle på Bakken

Bakken er verdens ældste forlystelsespark med over 400 på bagen, og stedet skød op omkring den berømte helligkilde, der ifølge sagnet sprang ud af en skrænt for Kirsten Piil, da hun en aften i 1583 havde forvildet sig ind i den mørke Boveskov nord for København. Kilden viste hende vejen tilbage mod København, og siden er vandet blevet anset som helbredende og magisk. Det fik handlende og gøglere til at slå sig ned i området, og langsomt udviklede det sig til et sted for helårsforlystelser. Stemningen er da også markant anderledes end i Tivoli: mere folkelig og jovial, og så er der noget helt særligt over at more sig under de grønne bøge i udkanten af Dyrehaven, som omkranser stedet. Spisestederne er mange, men Bakkens Perle er klassisk og bygget i hyggeligt koloni-havestil, med røde brædder og hvide vindueslister og et flot udeareal, hvor man kan nyde maden under åben himmel. Perlen er kendt for sine aften- og frokost-buffeter, hvor man nu også kan bygge sin egen burger, nyde pasta og salat for den store salatbuffet.  

Picture

Restaurant Staldknægten på Bakken

Ved fødderne af bakkens berømte rutchebane og lige bag Pjerrots Hus ligger Restaurant Staldknægten, der med fritlagt murværk, bindingsværk og ophængte hestevognshjul er indbegrebet af dansk kro-idyl. Restuarantens force er netop dens hyggelig stemning og så det faktum, at Staldknægten ligger lige i epicentret af al morskaben, så madens måske mest eksotiske krydderi bliver lyden af folk, der morer sig kosteligt og skåler i skummende ølglas. Smut herind forbi hvis du har lyst til smørrebrød med æg, rejer, frikadeller, kartoffelsalat og leverpostej - aftenbuffet'en starter klokken 17. Her kan man nyde helstegt oksefilet, grillede kyllingelår, kamsteg og flødekartofler, mens børnene kan få serveret alt til halv pris. Det er dog også muligt blot at bruge stedet som optankning af et par velskænkede, kolde fadbamser.  

Picture

Allegade 10 nær Zoologisk Have

Både udenlandske og danske turister er vild med at se på dyr, og det gør zoologisk have til et obligatorisk stop for mange af dem, der kommer til hovedstaden. Haven er Europas ældste og troner på toppen af Valby Bakke med det ikoniske, sorte udkigstårn fra 1905 som signalflag, og mange af dyrenes bure er store oplevelser i sig selv, såsom det nye Elefanthus tegnet af Norman Foster og isbjørnenes undervandspassage, som man kan opleve ved den Arktiske Ring. Blot et langt stenkast fra Zoologisk Have finder vi idylliske Allégade 10, der som en af Danmarks ældste restauranter fra 1780 har set klækkelige antal af gæster passere igennem sine flotte stuer. De stemningsfulde gule hus har en flot gårdhave, og byder på alt fra brunch hver dag til stegt flæsk og persillesovs, grillet kød og stedets signaturret, den helstegte oksesteg, som serveres intakt ved bordet, så man selv kan skære for. Har man mere energi kan der dystes i bordfodbold, dart og petanque.