Picture

Tivolihallen

Tivolihallen ligger lige over for Tivoli på Vester Voldgade ganske tæt på Rådhuspladsen. Restauranten er en af Københavns ældste frokostspisesteder og hed frem til 1912 Fredensborg. Indendørs er der hyggeligt indrettet i gammeldags stil, og om sommeren serveres der udenfor i den smukke baggård. Her serveres fortsat klassisk dansk smørrebrød efter originale opskrifter som vor mor lavede det, og Tivolihallens specialitet er klipfisk, som her laves bedre end nogen andre steder i byen. 

Picture

Husmann´s vinstue

Husmann’s Vinstue er en af Københavns ældste beværtninger – og siden Ernst Carl Husmann åbnede beværtningen 1888 er det ikke gået stille for sig. Stedet – i kælderen af Larsbjørnsstræde 2 – emmer af historie og tradition.

I mange årtier var kvinder helt forment adgang til kælderen og dens stride strømme af øl, snaps og det klassiske, danske smørrebrød. Stedet var for mænd. Tiderne har heldigvis ændret sig – og masser af letpåklædte kvinder var der da også til stede, da Simon Spies opførte et af sine mere … hmm … kulørte optrin i 1972 på gulvet hos Husmann’s.

Picture

Amalie

Tæt på Amalienborg slot ligger denne smørrebrøds perle. I køkkenet står garvede smørrebrødskokke og laver både klassisk smørrebrød men også Amalies egne kreationer, som f.eks. Mary’s Kiss med kogt skinke, kylling, champignon a la creme og bacon. Alt er hjemmelavet af gode råvarer, portionerne er flotte uden at være groteske og udvalget er lige det, man har brug for og lidt til. 

Picture

Det Lille Apotek

Med en historie, der strækker sig helt tilbage til 1720, kan Det Lille Apotek med rette kalde sig Københavns ældste restaurant. Det nydeligt nostalgiske interiør vidner ligesom menukortet om stedets stolte traditioner. Her kan man få klassiske danske retter, men også mere moderne indslag, særligt på aftenmenuen. Men man går aldrig forgæves efter hverken smørrebrød eller flæskesteg. 

Picture

Petersborg

Café Petersborg er med rødder tilbage til 1700-tallet en af Københavns ældste restauranter, og her serveres fortsat den samme slags mad, som man altid har gjort: ærlig dansk mad til rimelige priser. Til frokost finder man et bredt og klassisk smørrebrødskort. Aftenmenuen byder på alle de danske klassikere fra biksemad til engelsk bøf og en dagens ret.

Picture

Kanal cafeen

Den københavnske frokostrestaurant Kanal Cafeen er fyldt med gammel dansk atmosfære og bærer tydeligt præg af sit naboskab med kanalen. Stemningen er hyggelig og der er masser af billeder på væggene fra livet på søen. Cafeen er populær for deres smørrebrød og udvalget er stort og rummer bl.a. specialiteten kogt syltet sild lavet efter en hemmelig opskrift.