Picture

Klassisk 65

Ja, den var uundgåelig. Selvfølgelig skal de klassiske Århus-spisesteder indledes med Klassisk Bistro. På alle måder et klassisk sted. Klassiske retter på menuen, klassiske vine og et helt håndgribeligt klassisk forhold til tjenergerningen, der gør bistroen til et af de få steder i den moderne vestlige verden, hvor der flamberes ved bordet – hvadenten der er tale om boeuf (sådan staves det! Nemlig!) eller Crêpes Suzette. Selvfølgelig gør man et nummer ud af det, det er jo hele pointen, men ikke mere end sådan lige og så alligevel, men festligt er det, når crémant og champagne sabreres i Jægergårdsgade 65, så propperne står en om ørerne.

Klassisk bistro - Jægergårdsgade 65 - 8000 Århus - 86 13 12 21

Picture

Mirò

Praler af at være Århus ældste gourmetrestaurant, og Spiseliv er i hvert fald ikke gamle nok til at sige dét imod. I stedet bøjer vi os i støvet for den ihærdighed og vedholdenhed som indehaver Tony Leichtle har vist gennem årene. Tony stammer fra Bayern, men man kan vel godt hævde, at han har en frankofil åre eller to. Mangen en ung århusianer har haft sin gastronomiske ilddåb her, og mangt en talentfuld kok, har trådt sine tidligste kokkehuer i Tonys køkken. Og køkkenet fremstår ikke bedaget, men spillevende og opdateret med hvad der rører sig her og der. Vinudvalget er klassisk og sikkert med masser af saftige sager fra over vandet, hvor man kalder vinområderne 'nye'. Tony er selv på gulvet.

Mirò - Marstrandsgade 2 - 8000 Århus - 86 13 87 00

Picture

Dauphine

Traditionel gastronomi på den franske måde. Et køkken, der er styret af sæsonen, og et vinkort med vægten på velrenommerede producenter og klassiske dyder som Bordeaux, Bourgogne, Rhône, Piemonte og Toscana (med afstikkere rundt i den vide verden og sågar med et par markante tyskere) ; jamen hvor galt kan det egentlig gå? Hmm. Faktisk rimeligt galt, kan vi godt afsløre, men det er en HELT anden historie, Dauphine er nemlig indbegrebet af good, clean family entertainment you can trust. Med små femten år på bagen kan Dauphine vel siges at have trådt sine barnesko, men grebet er stadig sikkert og nysgerrigheden og engagementet er stort i både køkken og service, og Michel Danino er stadig frontfiguren på gulvet.

Dauphine - Frederiksgade 43 - 8000 Århus - 86 19 38 22
 

Picture

Café Englen

Jojo bevares, det er 'blot' en café og ikke en 'rigtig' restaurant. I hvert fald leder navnet en i dén retning. Og vist er det en café, men det er en café med en usædvanlig interesse i at lave mad og servere vin på den rigtige måde. Ingen kan vel rigtig huske hvor længe Englen har været Englen, og skønt man frokost og aften bevæger sig i et ret klassisk fransk landskab af bistroklassikere, har man - heldigvis - stadig 'Den gode gamle Engleburger'. Caféen er petit, men den overdækkede gårdhave retter lidt op på miseren og mangt en verdenssituation er drøftet over mangt en flaske vin på dette sted, og sådan bliver det heldigvis også i fremtiden.

Café Englen - Studsgade 3 - 8000 Århus - 86 13 06 44

Picture

Drudenfuss

Brasserieklassikerne, der kommer dansende ud fra det minimale køkken, er helt i orden, råvarerne overvejende øko/bio, og vinen overvejende af den helt naturlige slags. Desuden et fantastisk sted at tjekke hvordan unge, hippe århusianere tager sig ud i retrodesignerindretning (det er pænt og meget fotogent!). Drudenfuss er virkelig et rart sted at være, og har man kun én aften i smilets by, må man sørge for i det mindste at indtage en espresso her og gerne også noget vin. Det er i øvrigt heller ikke sjældent, at der er god musik på Drudenfuss, og cocktails har de også helt styr på. Selv deres brunch er de berømte for! Stedet har eksisteret i 25 år, dog med skiftende ejere.

Café Drudenfuss - Graven 30 - Århus - 86 12 82 72