Picture

Vietnamesisk på LêLê

Trods en væsentlig udvidelse af antallet af siddepladser og adskillige filialer rundt omkring i byen, er LêLê på Vesterbrogade mere end et halvt årti efter åbningen så populær, at det kan være svært at få bord på en almindelig onsdag. Man kan ikke reservere, så man må væbne sig med tålmodighed, tage en drink i baren i ventetiden eller komme på tidspunkter, hvor resten af familien Danmark ikke også skal affodres.   Menuen hylder det vietnamesiske gadekøkken og det mere elaborerede kejserkøkken, og LêLê har blandt andet lært os at spise friske ruller med masser af friske krydderurter, pho-suppe og sesamis.Picture

LUKKET

Picture

Japansk på Damindra

Damindra er et besøg værd for betjeningen alene, for Damindra, som er en af ejerne bag restauranten, har et servicegen, mange tjenere kunne lære af. Han har også haft en finger med i spillet i indretningen af restauranten, som med minimalistisk interiør tilsat masser af friske blomster er personlig og smagfuld på samme tid.   Køkkenet tager udgangspunkt i traditionelle og lidt anderledes japanske retter gjort på lokale råvarer foruden varer importeret direkte fra Japan og Sri Lanka, hvor Damindra er fra. Specialiteterne er sushi, nigiri, yakitori og toban yaki foruden japanske kaiseki-retter med særlig vægt på grønt og skaldyr.Picture

Dim sum på Royal Garden

Der er absolut intet hipt og moderne over indretning og betjening på Royal Garden, men restauranten skal alligevel nævnes i denne guide, fordi den i årevis har leveret et stabilt højt niveau især indenfor dim sum genren. Som en indikator på stedets kvalitet frekventeres Royal Garden af mange kinesere, men restauranten er så stor, at det altid er til at få et bord, selvom man kommer fra gaden.   Priserne er nærmest rørende lave, og man kan spise til man skammer sig for under 500 kr. for to. På kortet er et rigt udvalg af kinesiske retter, men det er de traditionelle dim sums, som er bedst, fx de dampede har gau boller med rejer eller buns med barbeque svinekød.Picture

LUKKET

Picture

Peranakan-køkken på Chai:wong og Namnam

Lige nu er peranakan/nonya-køkkenet det allerhotteste af de asiatiske køkkener, og herhjemme er hypen fortsat i sin vorden.   Chai:wong åbnede tidligere på året og er hurtigt blevet en darling blandt gæster og anmeldere for sit ekstremt delikate køkken, lækre indretning og dygtige tjenere, som formår at få gæsterne til at føle sig hjemme. Den 24. maj slår også Namnam dørene op, og der kan kun spås om kvaliteten, men med bl.a. Claus Meyer bag roret er forventningerne høje.   Chai:wong og Namnam er repræsentanter for et cross-over køkken, hvor man tager det bedste fra en række forskellige asiatiske køkkener og mikser traditionelle kinesiske råvarer og madlavningsteknikker med krydderier og andre ingredienser fra Singapore, Indonesien og Malaysia.
Namnams hjemmeside Chai:wongs hjemmeside Picture

Thai på Kiin Kiin

Verdens eneste thairestaurant med en michelinstjerne, Kiin Kiin, ligger i en tidligere hashklub på Nørrebro, som dog er shinet op med Henrik Yde og Lertchai Treetawatchaiwongs sædvanlige sans for smukke detaljer og komfort. Dette er Københavns dyreste thairestaurant, men også den bedste - i hvert fald hvis man er til den elaborerede version af thaimad.   Køkkenet har taget mange af de klassiske gaderetter og opdateret dem smagsmæssigt og visuelt, og ofte finder eksotiske ingredienser vej til menuen, som ellers er forholdsvis no-nonsense. Det er ikke de store, molekylære eksperimenter, der finder sted på Kiin Kiin. Derimod kan man glæde sig til at sætte tænderne i thaimad, der tro mod forlægget er kraftigt smagende og ekstremt delikat.