Picture

Kødbyens Fiskebar

 

Der er ingen tvivl om, at det sker i Kødbyen. Især i weekenderne er der gang i den i nattelivet i byens gamle slagterikvarter. En af de bedste restauranter i Kødbyen – og faktisk i hele byen – er Kødbyens Fiskebar. Et urbant setting og danske råvarer har fra starten givet succes i Fiskebaren, der både er restaurant og cocktailbar. Maden er fisk og skaldyr og en enkelt bøf – som faktisk også er vildt god! Baren laver cocktails med nordiske toner- vi anbefaler Fiskebarens Flemming Collins med havtorn og gin eller hvad med en Solopolitan lavet på solbærlikør. 

Fra nu af er der tilmed åbent til frokost, hvor der i godt vejr står strandstole udenfor, så kom bare forbi til et par østers og en drink nede i Kødbyen. 

Picture

The Lodge

 

Lige midt i Vejle er der overraskende international stemning på det cool sted The Lodge. Stedet er indrettet med en stor cocktailbar i stueetagen og lækker restaurant på første sal, og de tasty cocktails kan nydes både før, under og efter maden. Sidst på ugen bliver der skruet lidt op for klubmusikken hen på aftenen, så du kan få gang i stiletterne.

 

Picture

Firefly Garden

 

Der skal være cocktails til alle, og på den økologiske vegetarrestaurant Firefly Garden, der ligger lige overfor Torvehallerne, har de en flot bar, der laver 100% økologiske cocktails. Den franske køkkenchef Arnaud Hauchon har arbejdet på nogle af verdens bedste grønne restauranter og står for det inspirerende, grønne veganske køkken, der også har et fint udvalg af RAW mad. På Firefly Garden har man ligesom bestemt sig til, at det bestemt ikke er blodfattigt eller kedeligt at spise botanisk mad. Tværtimod kan det være livligt og livgivende.

Fireflys cocktails er lavet på økologiske ingredienser – også spiritussen er økologisk. Det hele er meget indbydende – prøv f.eks. deres Terra Verde lavet på selleri, æble, vodka og lime. 

Picture

Goma

 

I Odense ligger der er virkelig godt sushi- og cocktailsted centralt i byen, nemlig Goma. Der er kælet for indretningen i den moderne og hippe restaurant, hvor du kan spise vellavet sushi serveret på smukt japansk lertøj. Goma laver også en del gourmet sushistykker med luskusråvarer som trøffel og foie gras og så er der en cocktaillounge i den ene ende af restauranten, hvor bartenderne shaker både klassiske drinks og Gomas egne kreationer.

 

Picture

Cocks 'n' Cows

 

Er du til solide burgere, hyggelige båse og amerikansk drengerøvsstemning, så er Cocks ‘n’ Cows på Gammel Strand lige sagen. Her finder du et godt udvalg af kvalitetsburgere og noget skal man jo drikke til sine burgere og fritter, og så kan man lige så godt gøre en fest ud af det med lækre cocktails til maden. Vi skal hilse og sige, at det fungerer utroligt godt med en Tommy’s Margarita til mexiburgeren ”The Illegal” med guacamole og jalapenos.

Picture

Umami

 

Nogle af de første i landet til at give den gas med cocktails og fusionsmad er den japansk-franske Umami. Det ambitiøse køkken har formået at holde sig i toppen af in-restauranter i København og det skyldes bl.a. kompromisløsheden når det gælder kvalitet. Cocktailsene er udsøgte og mange af dem laves med brug af japanske spiritusser og likører, f.eks. shochu og sake.

 

Picture

LMNT

 

I Haderslev kan du gå ud og drikke cocktails på LMNT, der er både café og cocktaillounge. Cafékortet spænder vidt med både klassiske caféretter men også mere avancerede aftenretter. Du kan basalt set starte på LMNT og så bare blive hængende, for der er længe åbent i weekenderne med gang i baren og dygtige bartendere, der shaker mundvandsdrivende cocktails. Der er noget for alle og cocktailkortet er skrevet i en humoristisk tone, så man har lyst til at smage samtlige drinks.

Picture

Hero

 

Den japanske stemning finder du i mere udpræget grad på Hero, der er en izakayabar, altså type japansk kro, hvor man finder uformel stemning med hygge, drinks, øl, japansk mad og cocktails. Køkkenet laver både sushi og varme retter og i baren får man asiatiskinspirerede drinks, som man også kender dem fra Fugu, der har sammen ejere. Priserne er i mellemklassen og indretningen er moderne Tokyo-wooden style med sofabåse, en lang spisebar og cocktailbar midt i rummet. Du finder Hero i forbindelse med designhotellet Fox.