Spis smørrebrød i Odense på Kong Volmer og Den Gamle Kro

Frokostrestauranten Kong Volmer ligger centralt i Odense midt i Brandts Passage. Specialiteten er smørrebrød, og Kong Volmers kokke excellerer i det klassiske danske køkken, men tilføjer hele tiden nye, personlige kreationer til den jævnligt opdaterede smørrebrødsseddel.   Et andet dejligt sted at spise smørrebrød og ærlige, danske retter i Odense, er på Den Gamle Kro, hvor alt ligeledes laves fra bunden af gode råvarer. Modsat Kong Volmer har Den Gamle Kro både åbent til frokost og aften.  

Spis Backhausschnitzel i Ribe

Folk rejser langt for den skønne, danske mad, som serveres på Restaurant Backhaus i Ribe.

Klassikere som æggekage, fyldt rødspætte, rejecocktail og den populære Backhausschnitzel med bearnaise er blandt hofretterne. Det er store portioner til små priser, så man bliver med garanti mæt. Man er vel i Jylland!

Mormorkøkken i Vejle

I Vejle finder man en ægte kærlighedserklæring til det danske mormorkøkken, nemlig Remouladen.    Her serveres gode, danske klassikere som tarteletter, smørrebrød, god gammeldags tunmousse med rejer, stegt flæsk med persillesovs og meget andet i moderne og afslappede omgivelser. Alt, fra de ristede løg til agurkesalaten, brødet og naturligvis remouladerne – for der er nemlig flere – er hjemmelavet.  

Hjemmelavet smørrebrød i Aarhus

Den Lille Kro i Aarhus serverer god gammeldags mormormad til aften og smørrebrød til frokost. Alt fra brød til tilbehør er hjemmelavet, hjemmesyltet og hjemmemarineret, og du kan også bestille maden ud af huset.   På menuen er danske retter som karbonader, stegt flæsk, grydestegt kylling med rabarberkompot, stegt rødspætte og naturligvis et flot udvalg af smørrebrød til frokost. Mod forudbestilling kan man også spise stegte ål med stuvede kartofler.  

Dansk kromad i Rødekro

Befinder man sig i Rødekro, så bør man kigge efter den røde bygning, som huser byens Røde-Kro. Her serveres der helt klassisk kromad, som vi kender den fra den gamle danske krokultur med retter som schnitzel, helstegt rødspætte med persillesovs og steg flæsk.    Til frokost kan man få en platte eller et stjerneskud. Kroen har også en sæsonmenu med mere moderne retter, som skifter alt efter årstid.  

Klassiske retter i Osted

På Osted Kro dyrkes de klassiske dyder. Her lægges vægt på tjenerarbejde og kokkehåndværk, og al mad laves naturligvis fra bunden.   Kortet er delvist fransk og dansk, og det klassiske danske smørrebrød er der ikke en finger at sætte på. Her er både et fint kort og et krokort, og det er her, man finder herlige danske klassikere som wienerschnitzel af kalveinderlår og en skiftende dagens ret til lige omkring 100 kr.