Picture

Dansk frokost på Frederiksberg

MG Petersens Gamle Familiehave på Pile Allé har i over 160 år været beværtning for gæster til Frederiksberg Slotshave og nu også for tilhængere af god, gedigen dansk mad til alle aldre.

Her lever de danske madtraditioner nemlig i bedste velgående. På den idylliske adresse serveres blandt andet biksemad, stegt flæsk med persillesovs, bøf med løg, wienerschnitzel, æggekage og hele paletten af dansk smørrebrød. 

Med legeplads til de yngste, hyggepianist i hverdagene, livemusik i weekenderne og dansegulv til de danseglade er M. G. Petersens Gamle Familiehave et sted for hele familien og oplagt til fest. 

Der er plads til op til 700 gæster inde i den hyggelige, klassisk indrettede restaurant og ude i haven, som praktisk talt ligger midt i skoven.

Picture

Nørrebro: I Nørrebro Bryghus’ gårdhave

De fleste kender Nørrebro Bryghus for det gode øl, som brygges på stedet i store kedler og serveres på fad og flaske i flere varianter. Men der er også noget at komme efter, hvis det er frokostsulten, der melder sig, og når solen er fremme, kan man enten nyde dens stråler ved rækken af borde foran restauranten eller i den hyggelige gårdhave bagved.

Frokostmenuen byder bl.a. på et varierende udvalg af smørrebrød, en 3-retters frokostmenu med afsæt i ølkøkkenet, en ordentlig moppedreng af en burger, sandwich og forskellige snacks, hvis det ikke er den store sult, der trænger sig på.

Picture

Sydhavnen: IDAbryggen på en ponton i vandet

Med placering på en ponton på den solrige side af havneindløbet ved Kalvebod Brygge er Café IDAbryggen et fantastisk sted at hænge ud på en lun sommerdag.

Her kan man sidde med ugenert udsigt til Islands Brygge og bådene i havnen, nyde livet i solen. Når vejret er mindre godt, kan man krybe i ly under det store sejl, der dækker hele cafeen, og der er også gasvarmere og tæpper til at holde på varmen.

Kortet byder på klassiske caféretter som burgere, sandwiches og salater, som tilberedes af gode - helst økologiske - råvarer i det åbne køkken. Desuden er der brunch i weekenderne. Varme retter tilberedes på den udendørs grill med frit udsyn til kokkenes arbejde.

Café IDAbryggen er en del af Ingeniørforeningens Hus, men stedet er åben for alle. Der er også mulighed for afholdelse af private selskaber i caféen eller i IDA Mødecenter, som råder over 22 mødelokaler og 3 restauranter.

Caféen ligger kun 10 minutters gåtur fra Hovedbanen og indre København. For det sejlende folk er der desuden mulighed for at lægge til direkte ved kajen.

Picture

Indre by: Huks Fluks på torvet

Gråbrødre Torv byder på et overflødighedshorn af muligheder for frokost i solen, fx Huks Fluks på den vestlige side af torvet. Her går man næppe forgæves, for der er masser af udendørs pladser.

Husets specialitet er sortfodsskinke, som modner i kælderen og serveres med ristet brød og mozzarella. Frokostmenuen byder desuden på retter som skagentoast, kongekrabbe, dampede blåmuslinger, friskfanget fisk, steaks, pastaretter og burgere, og der serveres også brunch hver dag.

Picture

Christianshavn: I Rabes Haves grønne oase

Gårdhaven bag frokostrestauranten Rabes Have er en lille, grøn oase lidt tilbagetrukket fra Christianshavn på vejen mod Islands Brygge. Stedets rødder kan dateres helt tilbage til 1678, hvor det fungerede som brændevinsbrænderi, og stærke drikke fås naturligvis fortsat på Rabes Have.

Således kan man vælge mellem flere forskellige snapse til sin sild, eller hvad man ellers kunne tænke sig fra det ærkeklassiske kort. Christiansøsild, roastbeef med pickles og hjemmelavet hønsesalat i den kolde afdeling frister om kap med fiskefilet’er, frikadeller og ribbensteg i den lune, og alt er hjemmelavet fra bunden.

Picture

Amager: Couloir på stranden

Sol, sommer og strandvejr. Det er snart oppe over, og når solen rigtig får fat, er Amager Strand det helt rigtige sted at fordrive tiden. Sulten kan fx stilles på Couloir, som er en afstikker af en populær afterskibar i Tignes i de franske alper. Det garanterer en vis tilstrømning af tilbagevendte skiløbere, som kommer her for at mødes med gamle venner og flammer fra skiferierne i det franske.

Frokostkortet byder på retter som burger, tortilla, salater, sandwich og danske frokostretter, og der serveres desuden morgenmad og brunch hver dag fra kl. 10.

Picture

Frederiksberg: Mielcke og Hurtigkarl i Frederiksberg Have

Listens sidste bud er ikke det billigste, men absolut værd at nævne. Med placering til venstre for Frederiksberg Have er Mielcke og Hurtigkarl en af de absolut smukkest beliggende restauranter øst for Valby Bakke. Udsigten til den forårsspirende park kan kombineres med en rundtur i De Små Haver efter frokosten, som dog også er turen værd i sig selv.

Mielcke & Hurtigkarl arbejder med intuition som køkkenfilosofi, og som gæst ved man derfor aldrig helt, hvad man kan forvente, men man kan godt sætte næsen op efter en sindssygt lækker, smuk og meget personligt madoplevelse. Stilen er organisk, overraskende og med rødder i de danske sæsoner men også med inputs udefra den store verden.

Til frokost serveres en lille version af aftenmenuen, som skifter fra dag til dag. Menuen kan serveres i tjept tempo til de travle, men man kan også sagtens bruge en hel eftermiddag i den smukke have.