Gourmet til en god pris lige uden for København_3Klampenborg: Den Røde Cottage

Den Røde Cottage i Klampenborg har en lang gourmet historie bag sig og det har ikke ændret sig på trods af at der er ny køkkenchef ved roret i det yndige hus midt i Dyrehaven. 

Køkkenchefen Simon Lerche står i spidsen for det høje gastronomiske niveau på Den Røde Cottage. Han tager udgangspunkt i årstidens danske råvarer, lidt udefra og henter inspiration til anretningerne i den rige natur omkring Cottagerne.

Her kan vælges op til 7 retter på måneds menuen til en pris på kr. 825,- og kr. 1700,- med vinmenuen, men vælger man bare 3 retter og deler en flaske vin til, kan regningen for en middag på en af Danmarks bedste restauranter holdes på under 1500 kr. for to.

LÆS MERE OM DEN RØDE COTTAGE OG BOOK BORD HER

Gourmet til en god pris lige uden for København_5

Odsherred: Dragsholm Slot

Dragsholm Slot ligger på kanten af Lammefjorden, ud til et helt unikt og bakket landskab, som er formet af istiden og omgivet af fjorde, hvori solens stråler reflektere og giver området et fantastisk lys. Gæster fra ind- og udland strømmer til dels for landskabet og så selvfølgelig maden! 

Køkkenchef Claus Henriksen har i mange år været garant for slottet´s gastronomi, som i 2017 blev belønnet med en Michelin stjerne af Michelin Guide Nordic. Slottet´s chefsommelier Peter Fagerland sætter kronen på værket med udsøgte vine som akkompagnere menuerne til perfektion.

Gourmet menu på Dragsholm Slot koster kr. 1000,- og vinmenuen det samme. Gourmet- og Vinmenuen kan opgraderes til kr. 1200,- Her kender vi ikke antallet af retter, men med holdet bag og anerkendelsen fra Michelin, er man garanteret en oplevelse ud over det sædvanlige.

LÆS MERE OM SLOTSKØKKENET PÅ DRAGSHOLM SLOT OG BOOK BORD HER

Gourmet til en god pris lige uden for København_1

Sorø: Støvlet Katrines Hus

Et stykke syd for København, men hele turen værd - finder man Støvlet Katrines Hus i udkanten af Sorø by. Det smukke røde bindingsværk ved Sorø Sø er ikke bare charmerende og historisk, men stilrent og gennemført lige fra indretning, betjening til gastronomien.

Tastingmenuen kan vælges som 10 til kr. 795,- eller 6 serveringer til kr. 595,-. Vin- og ølmenuer i flere prisklasser, afhængig af om man er til større eller mindre glas og antallet af serveringer. Vinmenuerne spænder fra kr. 395,- til den helt store til kr. 795,-

Er man veganer og til gourmet, så skal man ikke fortvivle, for her kreeres en lækker menu, som dog skal bestilles 2 dage før. En lækker menu af 4 serveringer til kr. 395,- og dertil vinmenu med 4 vine til kr. 395,- eller kr. 255,- (mindre glas).

LÆS MERE OM RESTAURANT STØVLET KATRINES HUS OGBOOK BORD


Gourmet til en god pris lige uden for København_2

Gentofte: Restaurant Jordnær

I udkanten af København på Gentoftegade er endnu en oase af gourmet serveringer hos Restaurant Jordnær, som i 2019 fik tildelt en Michelin Stjerne, med ordene: En for det meste selvudlært køkkenchef, som formidler mad med ren og harmonisk smag. 

Selvom restauranten har Michelin stjerne, ligger så tæt på København og har den helt store aftenmenu til kr. 1600,- pr. kuvert, så byder Restaurant Jordnær på en gastronomisk rejse med 2 snacks og 5 serveringer til kr. 850,- 

LÆS MERE OM RESTAURANT JORDNÆR OG BOOK BORD HER

Frederikssund: Restaurant Toldboden

Gourmet til en god pris lige uden for København_4

Restaurant Toldboden ligger lige ud til Frederikssunds Havn med stor lækker terrasse samt selskabslokale på første sal, igen med terrasse ud til den lille havn. Toldboden er kendt for sit gode køkken, som laver mad af høj kvalitet til hele familien, forretningsfolk og selskaber, både til hverdag og fest. Men altså også mad i gourmetklassen, altid med flotte anmeldelser! 

En 4 retters tastingmenu inkl. 4 vine, som naturligvis er matchet med menuen, koster kr. 698,-/person. Vil man hellere selv vælge vine til, så ligger en 4-retters tastingmenu på kr. 449,-.

LÆS MERE OM RESTAURANT TOLDBODEN OG BOOK BORD HER