Picture

Terroiristen

Hvis man virkelig skal skære ind til benet, er Terroiristen ikke til for gæstens skyld, men omvendt, og det er faktisk en meget stor ros. Terroiristen forsøger ikke at ramme en tendens i tiden eller en smag, som muligvis behager mængden. Terroiristen, aka Stefan Jensen, er bare, som den nu engang er. Lever op til sit navn. Man kan få noget virkelig underlig vin på Terroiristen, underligt på den gode måde, forstås. Og man bliver udfordret på Terroiristen, sågu! Stefan importerer selv vine fra Slovenien og Italien, mest Italien, og det er naturligvis fortrinsvist vine af egen import, han serverer. Groft sagt har han en forkærlig for naturlige vine lavet på obskure druer fra marginale områder, og det holder 100 % og lidt til. Desuden serverer han hyggelige charcuteritallerkner og ost og den slags, alt sammen lige så fra støvlelandet. Og det hele foregår i ægte domani-tempo, så det er helt klart en fordel ikke at have for travlt. Stefan leverer desuden vin til en række af byens bedre etablissementer, heriblandt Il Dona i Magstræde, som Spiselivs livlige Sandra Skriver gæstede til Stefans Gulfi-middag for nylig. Terroiristen afholder i øvrigt ganske ofte interessante tema-aftener af vinøs og/eller musikalsk karakter.

Picture

Ved Stranden 10

Det ligner et pænt sted, og med placeringen tæt på mange slipseklædte arbejdspladser er klientellet da også ganske ofte slipseklædt. Men. Tag ikke fejl af stedets vinstil; den er langtfra traditionel og nålestribet. Faktisk har Christian Nedergaard faktisk et ganske flabet vinudvalg med vægt på håndlavede vine Østrig og Tyskland og Frankrig. Hovedparten af vinene er økologiske, ikke fordi noget, eller jo bare fordi de smager bedst sådan. Man får gode og simple snacks, der er hyggeligt, lyst og venligt, og man guides gennem vinudvalget med stor entusiasme og kompetence. For dusen det er vanskeligt at være i dårligt humør over en tur på Ved Stranden 10. Når sommeren kommer over os, har Ved Stranden velsagtens en af byens bedste udestillinger. Sol, sommer, Københavns kanaler. Og vin i glasset. Joh tak!

Picture

Sabotøren

En ret så Nørrebro-agtig vinbar, der ligger i Fensmarksgade, og hvor alt – ALT (siger sabotricerne – der sikkert hader at bliv kaldt for sabotricer) – er økologisk (selv toiletpapiret og håndsæben). Certificeret økologisk, that is, på den hippie- og dogmeagtige måde. De socialistiske (det siger de selv, at de er) sabotricer importerer selv lidt øko-halløj fra Languedoc, og så køber de lidt, her og der, hvad de nu lige falder over og synes om: vores alles bio-ven fra Loire, René Mosse, fx, han er også en typisk fransk vinbarsklassiker, og han laver dælme god vin. Desuden sælges nybagt brød, økologisk kaffe fra Roskilde-baserede Just Coffee og hertil en liter mælk. Kun europæisk vin. Og så er Sabotøren i øvrigt endnu et eksempel på, at vin og musik (på vinyl...) er to alen af et stykke.

Picture

Malbeck

Malbeck har taget navn efter Argentinas nationaldrue – malbec – og i følge ejerne – der har boet i Argentina – er deres ældste vin fra 1977, som sjovt nok er lavet på 100% malbec, en “ud af kroppen oplevelse”. Den sælges ikke på glas. Men det er der andre, af deres argentinske malbec-vine, der gør. Malbeck er ikke en restaurant, men der er både mulighed for at bestille en snacktallerken med lidt tapas og for at bare drikke vin, mens man lytter til musik (fra vinyl, naturligvis), for endnu engang bekræftes det, at kærlighed til vin og kærlighed til musik hører sammen. Malbeck opererer med et attraktivt glaskort, hvor der også er mulighed for at købe et 'flight' af tre forskellige vine, og et ret så stort flaskekort. Der afholdes jævnligt smagninger, ligesom der går rygter om en snarlig fysisk udvidelse, både i Istedgade, og i en Nørrebro-udgave...