Picture

Traditionelle stenovnspizzaer på La Vecchia Signora

La Vecchia Signora i Grønnegade har i mange år været kendt som en af byens ypperste repræsentanter for pizzaer bagt i ægte, brændefyret stenovn.

Restaurantens navn er identisk med kælenavnet for det italienske fodboldhold Juventus, og ejernes passion for fodbold lader sig ikke fornægte i interiøret. Stemningen er i det hele taget meget italiensk, men det er pizzaerne, der stjæler opmærksomheden, og de er virkelig i en liga for sig.

Picture

Moderne pizzaer på Fiat

Også på Fiat bages pizzaerne i brændefyret stenovn, men her er kombinationerne af fyld lidt mere moderne og kreative. Fiat er fx det eneste sted i byen, hvor man kan få sig en pizza med marineret lam, taggiascha oliven, treviche, rossini og rosmarin, som om ikke andet giver lejlighed til at teste tjenernes viden om det, de serverer.

Prisniveauet er forholdsvis højt pizzaernes størrelse taget i betragtning, men så er der også dækket op med hvide duge og højstilkede glas.

Picture

Italiensk og danskervenligt på Il Gambero Rosso

Der findes næppe en restaurant i byen, hvor stemningen er mere autentisk italiensk end på Il Gambero Rosso på Amagerbrogade. Det er det perfekte sted at pudse de italienske feriegloser af, for de italienske tjenere, kokke og ejeren taler helst ikke dansk, hvis de kan blive fri.

Pizzaerne bages i brændefyret stenovn, og de fås både i danskervenlige udgaver a la Hawaii og i mere klassiske italienske kombinationer som Margherita og Napoletana.

Picture

Super centralt på Pompei Italiano

Pompei kommer hele støvlelandet rundt på den omfattende menu, som indeholder alt fra caprese til tiramisu, og hvad hjertet ellers kan begære der imellem. Men hovedattraktionen på Pompei er uden tvivl de delikate pizzaer, som bages i den store stenovn, som dominerer kælderetagen i restauranten.

Umiddelbart lugter placeringen på Kultorvet af turistfælde, men med udsyn til pizzaiolierne, der jonglerer med dej og spade, kan selv den mest skeptiske blive overbevist.

Picture

Traditionelt i hippe omgivelser på Téco

TECO ER LUKKET

Picture

Romantisk stemning på La Vecchia Gastronomia

Udvalget af pizzaer er lille og velvalgt på La Vecchia Gastronomia på Falkoner Allé. Pizzaerne bages i brændefyret stenovn og toppes med enkelt fyld som frisk mozzarella, parmaskinke og trøffel.

Fra gaden gør restauranten ikke meget stads af sig, men indenfor er der adgang til både ægte, italiensk stemning i restauranten og romantisk stemning a la Lady og Vagabonden i den hyggelige gårdhave.