Picture

Ultraautentisk på Ranée's

Hvis man har sarte smagsløg kan det være en god idé at spørge til retternes styrke på Ranée’s, for Ranée laver mad, som hun har lært det af sin mor hjemme i Thailand. Der tages ikke særligt hensyn til sarte danske ganer, men heldigvis er der også masser af retter, der kan tilfredsstille os svagchilispisere. Thailandsk mad fås formodentlig ikke mere autentisk i København. Som bonus er råvarerne super friske, og man kan nærmest smage, at maden er lavet med ægte kærlighed.

Indretningen er cirka ligeså hyggelig som en medborgercafé, men det opvejes mange gange af al den omhu der er lagt på tallerkenerne. Om sommeren er det forresten slet ikke helt værst at sidde på de udendørs borde-bænke-sæt og følge livet på Blågårds Plads eller medbragte børns aktiviteter på nabolegepladsen.

Picture

Khun Juk i det hyggelige baghus i Boltens Gård

I et lille baghus inde bagest i Boltens Gård ligger Khun Juk, som på mange måder er rigtig langt fra storbyens larm og jag. I den lillebitte og ultrahyggelige restaurant går de storsmilende værter rundt og tager sig godt af deres gæster ved borde, der står tæt, men er nydeligt opdækkede med hvide duge og højstilkede glas.

Priserne på Khun Juk er noget højere end på de fleste andre thairestauranter, men maden er til gengæld også helt anderledes raffineret. For 339 kroner kan man få en menu med seks småretter, suppe, hovedret og dessert, men vælger man at gå á la carte vejen ligger hovedretterne på lige omkring 200 kroner plus minus.

Alt er hjemmelavet og særdeles veltilsmagt, og vinkortet tilbyder mange gode vine både på glas og flaske. Som eneste anke er det lidt sært, at man betaler for isvand også selvom man drikker vin.

Picture

Thai-karaoke på Thai Corner

Thai Corner ligger på det skumle hjørne af Istedgade og Gasværksvej ovenpå en bar med samme ejere og navn. Man skal ikke lade sig skræmme af beliggenheden, for køkkenet er blandt byens bedste thaier. Indretningen er til den overpyntede side, men udsigten ned til ludere og lommetyve på Istedgade fejler ikke noget.

Efter sigende skulle der på Thai Corner findes et særligt undergrundsmenukort, som indeholder retter, der bestemt ikke er justeret efter danske smagsløg. Det kræver dog evnen til at læse eller forstå thai, hvis man vil udforske det. På det anmindelige menukort kan man nu også sagtens finde særdeles velkrydrede sager som oksekødssalat og grøn karry med grønne bønner - eller man kan gå efter redaktionens favorit, en nummer 55, and i rød karry.

Den fuldendte aften på Thai Corner bør afsluttes med en tur i kælderen, hvor der tændes op under de karryfyldte maver med en god omgang thai-karaoke blandt herboende thaier, lette damer og lykkeriddere.

Picture

Til en søndag aften på sofaen med Thai Lanna

Mange har stiftet deres eneste bekendtskab med Thai Lanna på Roskilde Festival, hvor folkene bag det seneste par år har drevet en særdeles populær madbod.

Men Thai Lannas moderskib befinder sig faktisk i Hellerup. Omgivelserne er noget mindre end på festivalen - faktisk er stedet så småt, at der ikke er plads til spisende gæster. Men hvis man er så heldig at bo i nærheden, er Thai Lannas lækre thai take away garant for, at søndagen på sofaen er reddet.

Picture

Autentiske thairetter tilpasset danske smagsløg på Wokbaren

Hipt indrettet i sorte og orange farver og med bløde møbler er Wokbaren nok Vesterbros trendyste thai, men trods de komfortable rammer, er prisniveauet på ganske rimeligt.

I køkkenet huserer en af den thailandske restaurantbranches grand old men, 'Bright', som har arbejdet på et utal af københavnske thairestauranter og oplært mange af byens andre thaikokke, siden han kom hertil for over 20 år siden.

På menuen finder man autentiske thairetter tilpasset danske smagsløg, men med den thailandsk smagsintensitet bevaret.

Picture

Wok Shop for de storbysmarte

Wokshop er ikke den allermest gennemførte thairestaurant når det kommer til autenciteten, men er til gengæld et fantastisk sted for helt almindelige storbymennesker med lyst til god mad og uformel stemning. Derfor er der også fuldt hus på Wokshop stort set altid.

Man kan ikke bestille bord, men sætter sig bare i baren ved indgangen og venter, til der er en ledig plads i den lille, trange men hyggelige restaurant i to etager. Når den er klaret, er det bare at gå i krig med det særdeles velsammensatte menukort. Retterne er friske, velkrydrede på den vestlige måde (det vil sige ikke for stærke) og lidt anderledes.

Der findes både en Wokshop i Indre By og på Østerbro.

Picture

En ekstravagant thaioplevelse på Kiin Kiin

Kiin Kiin er uden sammenligning byens mest velansete thairestaurant. Der er ikke meget gadekøkken og bare tæer i klipklappere over Kiin Kiin, men stemningen er alligevel hyggelig og uformel. Klassiske thairetter kommer under kærlig behandling, tilsættes thailandske og danske råvarer af høj kvalitet og serveres med vine, der er nøje afstemt, så det hele går op i en højere enhed. Det er ikke en tilfældighed, at Kiin Kiin i 2008 blev tildelt en stjerne i den prestigefyldte Michelinguide.

Med en fast menupris på 775 kroner for ni serveringer plus snacks er det nok ikke ret mange, som har råd til at have Kiin Kiin som stam-thai, men i hvert fald ét besøg bør man unde sig selv.

Picture

Billig hverdagsthai i Store Kongengade

Nakorn Thai er en af de få thairestauranter i København, som holder frokoståbent og endda med nogle rigtig gode frokosttilbud i form af 2-retters menuer til 79 kroner. Men også til aften er Nakorn Thai et besøg værd med sin velsmagende mad og enkle, stilrene indretning.

Det er ikke stor gastronomi som flere af de andre steder nævnt i denne guide og hverken ejerkreds eller køkkenchef er fra Thailand, men maden er i orden, smagt godt til, billig og lavet af ordentlige råvarer på nær lidt palmemarv fra dåse hist og her.