God tapas i København_6

Tapas, vin og smørrebrød i Gothersgade

Med et udvalg der tæller mere end 250 forskellige vine, finder du både forfriskende, perlende mousserende vine til de hede københavnske sommerdage eller har du mere lyst til en let og læskende hvidvin eller en kraftig og krydret rød, så har Vinværten helt sikkert en vin, der falder i din smag. Hertil lækkert tapas fad, som man kan nyde sammen med sine (adskillige glas) vine. Og der er masser af skønne smage at smage sin vin op i mod – blandt andet sortfodsskinke fra Spanien, salami, paté, ost og et dejligt virvar af oliven, artiskokker, soltørrede tomater, cornichoner m.m. LÆS MERE OM VINVÆRTEN OG BOOK BORD HER

Picture

Hyggelig tapasrestaurant på Frederiksberg

Vil man have en lidt anderledes, intim tapasoplevelse, er Temporada Tapas & Vinbar stedet. Navnet kan meget frit oversættes fra spansk til at være en 'sæsonbaseret tapas- og vinbar', og her bruges sæsonens lokale grøntsager sammen med italienske og spanske tilberedningsteknikker. LÆS MERE OM TEMPORADA TAPAS & VINBAR HER

God tapas i København_1

Tapas i gårdhaven

I en af byens fedeste gader - Nansensgade - finder man en af byens fedeste gårdhaver - Pintxos’. I varmt vejr er den et skønt, uforstyrret solspot midt i storbyens jag.   Der er hvide duge på bordene og bløde møbler, hvilket signalerer, at Pintxos er et lidt mere fornemt sted end mange af byens andre tapasbarer, men maden på tallerkenerne er stadig rustik og autentisk.  LÆS MERE OM PINTXOS OG BOOK BORD HER

Picture

Tapas på Vesterbro

I Benitos hyggelige hule i et kælderlokale i Viktoriagade er man ikke gået forgæves, hvis man er til autentisk stemning og ditto køkkenfrembringelser. Meson España gennemført i bedste spanske stil. Belysningen og sammensætningen af detaljer er med til at give en unik og hyggelig stemning. Stedet tilbyder et udvalg af både klassiske og mere innovative tapas samt små, varme retter, men aldrig noget fancy. Og hurra for det. LÆS MERE OM MESON ESPAÑA HER

Picture

Københavns (måske) første tapasbar

El Porrón var en af de allerførste restauranter, hvor charterdanskerne kunne nyde de eksotiske tapasretter fra ferien hjemme i grå København.   I 1995 åbnede restauranten i Vendersgade, som er indrettet mere autentisk end decideret smagfuldt. Træbænke flankerer de grøndækkede borde, som fyldes op med små lerskåle, efterhånden som menuen bæres til bordet, mens de gule vægge sætter ekstra kolorit på rummet.   Det er tophyggeligt og meget autentisk, ikke mindst på grund af maden og betjeningen, som er ærkespansk.  LÆS MERE OM EL PORRÓN OG BOOK BORD HER