Picture

Klassisk spansk tapas centralt i København

El Tapeo ligger i et gammelt, smalt byhus i fire etager og her finder man alt, hvad hjertet kan begære af tapasoplevelser i ét: tapasbar i stueetagen, restaurant på første sal, selskabslokale på anden og kaffelounge på tredje.   Med andre ord er der basis for lidt motion mellem retterne.   Tapas er skabt til at dele, og El Tapeo er det perfekte sted at invitere en date hen på en romantisk middag – det behøver ikke engang at koste ret meget. De lavloftede lokaler med skæve vægge er som skabt til romantik, og priserne er yderst rimelige, også på vine og sherry, som der  - meget prisværdigt - findes et stort udvalg af på glas.  Picture

Tapas & vin på Vesterbro

Med et udvalg der tæller mere end 250 forskellige vine, finder du både forfriskende, perlende mousserende vine til de hede københavnske sommerdage eller har du mere lyst til en let og læskende hvidvin eller en kraftig og krydret rød, så har Lundgren VIP helt sikkert en vin, der falder i din smag.

Lundgren VIP har også sørget for en lækker tapas-tallerken, som man kan nyde sammen med sine (adskillige glas) vine. Og der er masser af skønne smage at smage sin vin op i mod – blandt andet sortfodsskinke fra Spanien, salami, paté, ost og et dejligt virvar af oliven, artiskokker, soltørrede tomater, cornichoner m.m.

 Picture

Hyggelig tapasrestaurant på Frederiksberg

Vil man have en lidt anderledes, intim tapasoplevelse, er Temporada TapasBodega stedet. Navnet kan meget frit oversættes fra spansk til at være en 'sæsonbaseret tapas- og vinbar', og her bruges sæsonens lokale grøntsager sammen med italienske og spanske tilberedningsteknikker.

  Restauranten er lille og hyggelig med billige priser, småretter der flyver hen over langbordene, god vin og sherry på køl og uformel stemning.    Hele Middelhavsområdet er mere eller mindre repræsenteret på tapaskortet, men det er selvfølgelig det spanske og italienske køkken, der hovedsageligt er søgt inspiration i.   Picture

Tapas i gårdhaven

I en af byens fedeste gader - Nansensgade - finder man en af byens fedeste gårdhaver - Pintxos’. I varmt vejr er den et skønt, uforstyrret solspot midt i storbyens jag.   Der er hvide duge på bordene og bløde møbler, hvilket signalerer, at Pintxos er et lidt mere fornemt sted end mange af byens andre tapasbarer, men maden på tallerkenerne er stadig rustik og autentisk.  Picture

Moderne tapas i København K

Tapasbaren er en af Københavns kendteste og mest stilede tapassteder. Indretningen er smuk og enkel, og på tapaskortet er klassisk tapas lavet med et moderne twist. Tjenerne er super hjælpsomme og meget servicemindede - man føler sig virkelig i gode hænder.   Maden laves fra bunden af de bedste råvarer, og fra det store tapaskort kan man vælge mellem et stort udvalg af varme og kolde tapas fra hele Spanien. Retterne spænder vidt fra traditionelle retter over Tapasbarens egne fusionstapas til enkle fade med den kostbare skinke af iberisk sortfodssvin. Man kan også få en tapasmenu, som skifter hver uge.  Picture

Tapas før biografen

Beliggenheden i Jernbanegade gør Biscaya Tapasbar til et oplagt mål for en tapasmiddag før en tur i en af de mange biografer lige rundt om hjørnet. Men der er også vægtige grunde for ikke-biografgængere til at slå vejen forbi. Prismæssigt er Biscaya lidt dyrere end andre af byens tapasrestauranter, men maden er dejlig og hjemmelavet.   Menuen har sit udspring i det nordspanske køkken, og ud over den faste menu, som er alenlang, er der hver dag en række specielle retter og menuer at vælge imellem.   Indretningen er rustik uden for mange dikkedarer, og betjeningen er spansk på godt og ondt.  Picture

Tapas på Vesterbro

I Benitos hyggelige hule i et kælderlokale i Viktoriagade er man ikke gået forgæves, hvis man er til autentisk stemning og ditto køkkenfrembringelser. Indretningen er hyggerodet, kunne man sige. Nips, dimser, hjemmesnedkereret bar, spanske flag og rå stenvægge sørger for, at man om ikke andet overbevises om, at her er tale om en restaurant med sin egen personlighed.   Meson España personificeres da også af restaurantens indehaver, Benito, som både styrer køkken og gulv med stort engagement.    Stedet tilbyder et udvalg af både klassiske og mere innovative tapas samt små, varme retter, men aldrig noget fancy. Og hurra for det.  Picture

Københavns (måske) første tapasbar

El Porrón var en af de allerførste restauranter, hvor charterdanskerne kunne nyde de eksotiske tapasretter fra ferien hjemme i grå København.   I 1995 åbnede restauranten i Vendersgade, som er indrettet mere autentisk end decideret smagfuldt. Træbænke flankerer de grøndækkede borde, som fyldes op med små lerskåle, efterhånden som menuen bæres til bordet, mens de gule vægge sætter ekstra kolorit på rummet.   Det er tophyggeligt og meget autentisk, ikke mindst på grund af maden og betjeningen, som er ærkespansk.