Picture

Taverna Sokrates

LUKKET

Picture

Indisk mad i Store Kongensgade

I Store Kongensgade finder man en af byens bedre indere, nemlig Cave, hvor man kan få et overdådigt måltid til en ganske fin pris. Krydringen er lidt mere dyb og intens end på mange andre indiske restauranter, men det er også ejerens indiske mor, der har været konsulent på menuen.

Som ekstra bonus er der gjort lidt ekstra ud af de fysiske rammer på Cave, hvor man enten kan slå sig ned i hvide, stilrene møbler eller i den mere klassisk indrettede Mogul Lounge i store, tunge træstole med fine udskæringer.

Picture

Tyrkisk mad på Frederiksundsvej

Selvom beliggenheden et godt stykke ude ad Frederiksundsvej ikke er den mest centrale, rejser folk gerne langt for at komme til Kösk Kebab, som er kendt som et af byens absoult bedste kebabsteder. Her fås kebab, altså grillet kød på spyd, som tilberedes på den store, kulfyrede grill, i alle varianter fra hele Tyrkiet.

Indretningen er spartansk som på en tyrkisk sidegaderestaurant, og et måltid her kan klares for under en hund. Der serveres ikke alkohol på Kösk Kebab, til gengæld kan du forsyne dig med al den gratis te, du lyster.

Picture

Vietnamesisk mad i Colbjørnsensgade

Bag Bistro Kivi står Trung, og bag gryderne i køkkenet står hans vietnamesiske mor. Restauranten er altså et rigtigt familieforetagende, hvilket giver sig udtryk i den kærlighed, der lægges i såvel mad som betjening.

Her fås autentiske, vietnamesiske retter, men ejerens fortid på finere asiatiske steder som Kiin Kiin og LêLê skinner blandt andet igennem på dessert- og vinkortet, som er lidt mere ambitiøst end hos den gennemsnitlige vietnameser.

Picture

Pakistansk mad i Havnegade

Den pakistanske restaurant Sahil i Havnegade er fint og hyggeligt indrettet med mørke trægulve, ægte tæpper og hvide duge på bordene. Maden er god, autentisk og har et hjemmelavet præg - og så er den billig.

Betjeningen kan være distræt men altid vældig rar. Prøv for eksempel deres spinatkylling og glem endelig ikke det hjemmebagte chapati.

Picture

Mellemøstlig mad i Rosengården

Bibis Diner i Rosengården er måske ikke det sted, der oser allermest af hygge, men der er alligevel lidt tingeltangel og fine lamper til at pifte grillbarstemningen lidt op og lede tankerne mere hen på café.

Maden er til gengæld rigtig meget bedre, end hvad menukort og indretning angiver. Klassiske grillbarretter som falafler og kebab får lige det lille ekstra med persillesalat og hjemmelavede dressinger.

Picture

Thai-mad på Ranées

Ranée står selv i køkkenet på sin restaurant på Blågårds Plads, hvor hun laver mad som hun har lært det af sin mor hjemme i Thailand. Selvom priserne er en anelse højere end på mange andre thailandske restauranter, er de i den absolut betalelige ende.

For de ekstra håndører får du til gengæld intenst krydret mad lavet af ultrafriske råvarer, og man kan nærmest smage den kærlighed, der er lagt i tilberedningen.

Picture

Kinesisk dim sum på Vesterbro

Fu Hao er et godt sted at gå hen efter dim sum – det kinesiske svar på tapas. Restaruanten har flere specialiteter som hønsefødder, dybstegte sukkerør og dampede blæksprutter i karry på kortet, men også masser af dim sum for de mindre kulinarisk eventyrlystne.

Betjeningen er venlig og effektiv uden på nogen måde at yde mersalg, og prisniveauet er ekstremt lavt, så for næsten ingen penge kan man få sig et sandt lille luksusmåltid.