Picture

Belis Kitchen

P { margin-bottom: 0.21cm; }

Et af Frederiksbergs mest oplagte steder at spise sig mæt og glad inden turen går videre til enten et show i Falkonersalen eller en film i Falkonér biograf er Belis Kitchen, der ligger hyggeligt og centralt på hjørnet af Grundtvigsvej og Falkonér Alle. Stedet var tidligere kendt som den italienske restaurant San Marco, hvis grønne baldakiner var lette at spotte selv på afstand, men nu har stedet fået en seriøs makeover, og maden taget en drejning henad det internationale, uden at kvaliteten dog har lidt et knæk. Det er også den samme Zangrando- familie, der står bag det nye koncept, som æstetisk set er udført sammen med et indretningsfirma, og præsenterer stedet i et lysere og mere moderne tilsnit. Til Dining Week serverer Belis Kitchen hånd pillede rejer, 1000 øers dressing og sprød salat, braiseret okse, trøffel macaroni og rødvinssky, samt hvid chokolade creme, appelsin og chokoladekage.

Picture

Restaurant LêLê

P { margin-bottom: 0.21cm; }

Udvalget af asiatiske restauranter boomer i København, og Vesterbro er måske den bydel, der kan prale af det største udvalg – derfor var det for et par års tid siden også let at afskrive restaurant LêLê som blot endnu et skud på stammen af de mange steder, der serverer 'noget fra Asien', men denne oase fortjener virkelig et besøg. Først og fremmest var restauranten et af de første steder i landet, hvor der blev serveret moderne vietnamesisk mad, og tager man bare indretningen, er den markant anderledes end de sædvanlige, asiatiske spisesteder: lokalerne er lyse, luftige men samtidigt hyggelige, med smukke rispapirslamper i loftet. Restauranten er hjertet i LêLê, der også omfatter fire Street Kitchens og Bánh Mì Daily i Torvehallerne. Det er fra Restaurant LêLê al inspiration og kulinarisk udvikling kommer, og hvor nye og underfundige retter hele tiden bliver udviklet af køkkenchef Vincent Chaisy – der har Michelin baggrund – og medejer Anh Lê. Til Dining Week serverer stedet ceviche af laks med sort sesam, sojasauce, forårsløg og puffede ris, kalvekæber braiseret med anis og kanel serveret med salat af friske krydderurter og dampede jasminris, og dessert af kokoscreme med sago og eksotisk frugt i lime gele.

 

Picture

Brdr. Price

P { margin-bottom: 0.21cm; }

De to Brødre Adam og James Price var indtil 2011 mest kendte for deres madprogrammer fulde af smør og gedigne retter, men da de samme år slog dørene op til Restaurant Brdr. Price i Rosenborggade op nær Nørreport Station, kom de pludselig i vælten som restauratører. Både maden og stemningen er i højsædet her: menuen har et anstrøg af nostalgi, der med navne som Farmors Æg og Mormors æbledessert henviser til brødrenes egne idéer om, hvad der har begejstret dem siden barndommen; og restaurantens inddeling i Herreværelset, Spisestuen og Spisekøkkenet er med til at skabe en følelse af, at vi er på visit hos de madglade brødre, der vil forkæle os med alskens klassikere fra det danske og franske køkken. Til dette års Dining Week serverer restauranten følgende for sine gæster: Adams salat med confit de canard, sprøde croutoner og granatæbler, langtidsstegt svinebryst af gourmetgris fra Svendborg serveret med puré af hvide bønner og salvie-citron sauce, og som dessert Prices citrondrøm med citroncreme, crumble og meringue.

 

Picture

Cafe Victor

P { margin-bottom: 0.21cm; }

Dette sted på hjørnet af Ny Østergade og Hovedvagtsgade har oset af parisisk cafésteming og duftet af frisklavet brasseriemad mange årtier forinden det for alvor begyndte at blive smart at gå ud og spise som dansker, ja længe inden den bistro-trend, som nu har taget hovedstaden med storm, for alvor bed sig fast. Det var helt tilbage i det mørke 1981, at stedet slog dørene op, og Café Victor er nu den obligatoriske oase at få sig en bid af metropolen for en bred skare af dedikerede cafégængere - businessmænd, kunstnere og bohemer hænger ud her, så vel som flokke af stilbevidste københavnere, der lige har været et smut rundt i nabolaget for at shoppe. Klassisk dansk og fransk mad kan nydes til frokost og aften, og stedet er delt op i en brasserie- og en restaurantdel, så man selv kan gradbøje sin oplevelse. Til Dining Week serverer Café Victor krabbe og vild brøndkarsesalat med safran vinaigrette, ovnbagte vagtler med en kartoffel, svesker og bacon kage, muscavado og hasselnødtærte med yoghurtsorbet.

 

Picture

Restaurant Fyrtøjet

P { margin-bottom: 0.21cm; }

Selvfølgelig bør man slå vejen forbi Nyhavn under Dining Week – stedet, der er ligeså eksotisk for mange københavnere som for turisterne, for få af de lokale, der bor ude i brokvartererne, når helt ind til centrum i deres daglige trummerum, og det er synd, både pga. udbuddet af restauranter og de mange ting, der er sket omkring havneindløbet, så som Operaen, Skuespilhuset og udsigten over til Papirøen, hvor Copenhagen Street Food har stor succes. Restaurant Fyrtøjet ligger i Nyhavn 11 og er opkaldt efter H.C. Andersens eventyr, for den folkekære digter boede netop her i perioder, når han var i København, og i samme dur serverer restauranten klassisk, dansk husmandskost, så som gedigen morgenmad, smørrebrød og gode, møre kødretter af kalv, fjerkræ og lam. Til Dining Week serverer Fyrtøjet laksecarpaccio, med fennikel, dressing, brød og smør, 200 gr steak med årstidens grønsager, bagte kartofler, bearnaise eller rødvinssauce, og æblekage med flødeskum og marinerede jordbær.

 

Picture

Ravage Restaurant & Bar

P { margin-bottom: 0.21cm; }

Kongens Nytorv oser af franskhed: tæt på Nyhavn ligger den franske ambassade, Det Kongelige Teater dominerer pladsen og blev bygget i 1771som et svar på datidens store interesse for fransk og italiensk kultur, og så er Nytorvet omgivet af caféer og restauranter, hvor folk kan sidde ude indtil sent. Derfor passer Ravage Restaurant & Bar perfekt ind i stemningen, med sin lækre, franske mad og den rustikke indretning med vitrineskabe, mælkejunger og rustikke kassereoler med vine i. Stedet ligger på den hyggelige solskinside på torvet og tilbyder fransk comfort food med et nordisk twist, og på de to etager har man igennem panoramavinduer den smukkeste udsigt udover pladsen. Til Dining Week serverer Ravage Restaurant & Bar rimet laks, estragon mayo, agurk og radiser,
braiserede svinekæber, rodfrugter og kartoffel, samt til dessert chokolade mousse, hasselnød og skovsyre.