Sortebro Kros jagtmiddag

Den store vildtguide 2020

D. 29. og 30. oktober samt 5. og 6. november kan man prøve det ultimative vildtkøkken på Sortebro Kro, der i årtier har været en af Fyns vigtigste gastronomiske institutioner. Folk kommer langvejs fra for at nyde den store smag fra køkkenet i Sortebros idylliske bindingsværksgård, og vildtsæsonens gode råvarer er perfekte til at få det bedste ud af Sortebros stil. Med John Kofods ekspertise i køkkenet gentager kroen sin årlige succes med vildtmenuen og vil igen i år lave den allerbedste middag med de bedste råvarer og vine på Sortebro Kro. 

Stedet lover selv følgende i sin menubeskrivelse: ”Kokkene har været jagt efter de bedste råvarer i skoven, hos vores dygtige leverandører og i vores dejlige gæsters haver og træer så I kan nyde hvad de danske og fynske skove lige nu kan frembringe af smagsfulde råvarer.”

Middagen starter kl. 18:30 med champagne og snacks, og John Kofod vil undervejs guide gæsterne igennem aftenen med fortællinger om menuen og alle vinene.

Jagtmiddagen indeholder:

Champagne

Snacks tomattærte, kroketter, Røget kronhjort med grillede oliven.

Skovens svampebouillon - Krydderurter i buket.

Rørt kronhjortetatar Rød skovsyre og ristet rugbrød stegt i marv.

Morkler fyldt med svampe og fasan, madeirasauce og sauce på osten Gammel Knas.

Frisker Kombucha te

Gråandebryst sortpølse, spæde rødbeder, sprøde trompetsvampe og rødvinssauce.

Fynske blommer & blåbær solbær, mandelparfait og blommesirup.

Fynske æbler Langtidsbagt æble, calvadoscreme, æblesorbet og gelé lavet på jernæbler.

Vinmenu og mineralvand

1195 kr. + gebyr (normalpris 2395 kr.)

LÆS MERE OM SORTEBRO KRO OG BOOK BORD HER

Vildtaften på Munkebo Kro

Den store vildtguide 2021

Fredag den 25. & lørdag den 26. Oktober fra kl. 18.00 disker kokkene på Munkebro Kro op med det bedste vildt i form af en overdådig buffet. Den smukt beliggende Kro, hvor man oplagt kan indlogere sig efter det store måltid og vågne op til den opgående sol over Kerteminde Fjord, har i knap 200 år været ramme for det gode værtsskab på det nordøstlige Fyn. Buffeten ser således ud:

Vildt consummé med skovsvampe

Gråand med Waldorff salat, tyttebær og cremet flødesauce

Rilette af krondyr

Hjortefilet med kastanjer og bagte rødbeder

Farseret vagtler med ristet hvidkål og limebagte selleri

Rødkålssalat med nødder

Kartoffelsalat med æbler og peberrod

Rosmarinbagte kartofler

Lun æblesalat med tranebær og engelsk selleri

Kastanje mousse med bær

Valnøddetærte med chokolade

Pr. person Kr. 375.00

Munkebro Kros aktuelle efterårsmenu er også stærkt præget af vildtsæsonen:

Røget dyrekølle serveret med sauce Cumberland og syltede kastanjer.

Græskarsuppe med chili og ristede græskarkerner.

Andebryst med sprødt skind. Hertil rosenkål med parmesan og bacon, kartofler samt andeglace.

Æblesorbet serveret med ristede hasselnødder, karamel og tuillé.

Aftenen kan eventuelt sluttes af med kaffe og sødt i Krostuen

2 retter - kr. 295,-

3 retter - kr. 355,-

4 retter - kr. 415,-

LÆS MERE OM MUNKEBO KRO OG BOOK BORD HER

Brasserie Flakhaven med vildt og vilde øller

Den store vildtguide 2023

Jesper Danielsen er chefkok på et af Odenses mest specialiserede spisesteder: her har man nemlig kombineret sit helt eget bryggeri, hvor man laver sine egne niche-øl, med velsmagende retter med udgangspunkt i lokale råvarer fra det omkringliggende Fyn. Man gør en dyd ud af at spydfiske sin egen fisk og høste sine egne urter i de lokale skove, og snart får Jesper sit eget jagttegn, så han også kan prøve at nedlægge sit eget vildt til restauranten. Indtil videre må han ’nøjes’ med leverancer fra nogle af Fyns bedste jægere, og i denne måned er der fokus på efterårets aromaer i denne oktober menu:

Bisque - Jomfruhummer - Blomkål

Vildt - Karl Johan - Selleri – Sauce

Pære Belle Helene

3 retters måneds menu serveres kun til hele bordet/selskabet

3 retter 345,-

Velkomst samt snacks

3 retters menu

Øl / vin menu

Kaffe / the

550,-

LÆS MERE OM FLAKHAVEN OG BOOK BORD HER

Den Gamle Kro og efterårsmenuen

Den store vildtguide 2019

Der er masser af våd skovbund, dybt hav og mørke bær i efterårsmenuen på Den Gamle Kro i Odense, der har til huse i et stemningsfuldt byhus i bindingsværk fra 1683. Her er man kendt for sit smørrebrød og sine sæsonmenuer, der kombinerer gourmetrestaurantens store smage og elegance med kroens afslappethed og hygge. Siden 1975 har Ann og Per Meyn drevet stedet, der i sin 300-årige historie både har været skomager, frugthandel og bageri, og stamsted for komponist Carl Nielsen, der spiste her 1 gang om ugen. Hermed efterårsmenuen:

Serveres fra d. 1. oktober til og med d. 9 november

Mandag - torsdag kl. 11.00 – 21.30

Fredag- lørdag kl. 11.00 -22.00

Søndag kl. 11.00 - 21.00

Svampe-bygotto

Sprød Svendborg bacon, kraftig Karl-Johan reduktion og syltede bøgehatte

*****

Rimmet torsk

Citronmayo, friterede capersblomster, feldsalat og citronperler

*****

Braiseret gråand

Brombær, kvæde og rødbede, selleripuré, kartoffelgalette og balsamicosauce

*****

Luftig Blå Kornblomstcreme

Pocheret pære med anis og safran, krydret rischips

*****

Kaffe & cognacdessert

Juicy flamberet savarin, hvid kaffeis, kaffebønne-florentiner og syltede blommer

2 retter 3 retter 4 retter 5 retter

Kr. 365,00 Kr. 405,00 Kr. 440,00 Kr. 475,00

LÆS MERE OM DEN GAMLE KRO OG BOOK BORD HER

Vildtaften på Støvlet Katrines Hus

Den store vildtguide 2024

Onsdag den 23. Oktober Kl. 18.30 er der god grund til at tage til Sorø, hvor Støvlet Katrines Hus både er en gastronomisk og historisk oplevelse, der kan krydres med årets store vildtmiddag. Huset blev i sin tid købt af Christian den 7 til hans elskerinde Støvlet Katrine, og restauranten er fuld af henvisninger til den famøse mistresse. I køkkenet vil man forkæle gæsterne med følgende middag:

• 3 snack & 3 slags brød & smør

• Krondyrtatar, senneps emulsion, kartoffelchips, karse & baerii caviar

• Grillet krikand, grillet blomme paste, brændenældolie & Karl johan consommé

• Stegt krondyrfilet vendt i nødder, barbecue glace, selleri fyldt med trøffelfars,

syltet sennepsfrø & sauce på røget vildt & marv

• Panderkager fyldt med pærekompot, ristede mandler appelsin karamel & citrus sorbet

Pris pr. kuvert 645,-

LÆS MERE OM STØVLET KATRINES HUS OG BOOK BORD HER

Langt ude i skoven hos Herthadalen

Den store vildtguide 2026

Hvis der er noget sted på Sjælland, der vitterligt kan bryste sig af at befinde sig midt i den danske natur, er det Herthadalen, som ligger udenfor Lejre på grænsen til Sagnlandet og midt i Midtsjællands bakkede og havpiskede landskab. Det er en stolt tradition – og en helt selvfølgelig ting – at servere vildtmenu her, og i år ser menuen således ud:

Menu

1.Servering

* Snack – hjemmelavede brødstænger *

2.Servering

* Sprød chips m/ Jordskok /puré på frugten & æble *

* Tørret vildtkød m/ mayo / syltede løg & tørrede blomster *

3.Servering

* Stegt gråandebryst m/stikkelsbær / trøffel / fermenteret bærjuice *

4.Servering

* Vildt ragout / squash / parmaskinke *

5.Servering

* Filet af vildt m/ syltet bøgehatte / kålskud / rodfrugtemos / sauce *

Vinmenu 400,- / Kørevinmenu 250,- / Taxavinmenu 550,-

Tilvalg af dessert – tillæg 85,-

* Alléens æbler som karamelliseret æbletærte m/ Drejergårdens honning / creme fraiche is & knas 

Herthadalen holder åbent hver fredag aften fra d. 13 sept – 15 nov.

5 serveringer for 400,-

Menuen kan varierer afhængigt af hvilket vildt vi kan få i den pågældende uge.

Husk at booke bord, da der er begrænsede pladser.

LÆS MERE OM HERTHADALEN OG BOOK BORD HER

Vildt a la carte hos Ravelinen

Den store vildtguide 2028

Hvis man ikke orker en flerretters menu med vildt er der gode muligheder for at finde vildt a la carte på landets gode restauranter. Det gælder for eksempel på Ravelinen, der ligger i et gammelt, gult bomhus med en unik position på grænsen mellem Christianshavn og Amager i København. Ravelinen har mange stamgæster der nyder restauratør Preben Brinks gedigne køkken, der både er rustikt, elegant og smagfuldt. Lige nu kan man både nyde vildt som forret og hovedret på traktørstedet:

Tartelet med ragout af kanin, sort trompethat og grønne vindruer i cremet blanquet sauce med tør sherry, 118 kr.

Et godt glas der matcher: 2015 Rosso di Montalcino, Querceta, Toscana, Italien, 95 kr.

Gråand stegt med timan, confiteret lår, rødbeder glaseret i solbær, rødvinspocheret pære, andeskysauce og asparges kartofler ristet i andefedt, 258 kr. (min. 2 kuverter).

Et godt glas der matcher: 2015 Gigondas, l’Hallali Grand Reserve, Rhône, Frankrig, 120 kr.

LÆS MERE OM RAVELINEN OG BOOK BORD HER

Den 13 november serveres der en hemmelig vildtmenu på Hærværk

Den store vildtguide 2031

”Jagtsæsonen er jo godt i gang og det fejrer vi vanen tro med Vildtaften på Hærværk. Som sædvanlig afslører vi ikke vi ikke hvad der står på menuen endnu, men vi håber at kunne byde jer på lidt blandet som ex gråænder, krondyr, dådyr, grågæs, skovduer og hvad ellers skoven og markerne nu byder på”, fortæller teamet bag den usædvanlige restaurant Hærværk i Aarhus. Stedet er kendt for sin bæredygtige filosofi og har ikke nogen menu, fordi man gerne vil overraske gæsterne og være tro mod leverandørerne fra oplandet, der skal kunne levere det bedste på den pågældende dag uden at skulle hoppe og springe efter en fastlagt plan. Hærværk samarbejder løbende med Lone Landmand og Søren Sørøver fra Brandbygegaard, og kan fortælle følgende om Hærværks Vildtaften:

Kl. 18.00 er der velkomst og snacks inkl. et glas fra Søren Sørøver.

Herefter gives der los med 5 retters menu - med masser af sæsonens vildt.

Prisen for maden er 500kr Hærværk laver som altid en vinmenu, hvor de kommer godt rundt i den store vinverden, og der er også mulighed for øl og hjemmelavet saft og most.

LÆS MERE OM HÆRVÆRK OG BOOK BORD HER

Vildt på Ferdinand ved Åen i Aarhus

Den store vildtguide 2025

Ferdinand er et hotel, en bar og en restaurant, og hos sidstnævnte er man for længst blevet anerkendt for sin moderne, europæiske køkken med fokus på nordiske smage. Dette efterår kan man gå direkte ind fra storbyen og smage på efterårets aromaer i restaurantens aktuelle tasting menu, hvor man får serveret mange små retter – blandt andet dyreryg med rødbede, palmekål og solbærsauce til 195kroner og franske vagtler med græskar med rösti, morkel og tyttebær til 175kr.

LÆS MERE OM FERDINAND OG BOOK BORD HER