Trods nye tendenser som løbende udfordrer vores madscene i Danmark, vender vi altid tilbage til den velkendte danske husmandskost, især når sommeren går på hæld. Kulden får os danskere til at rykke sammen i de varme historiske lavloftede stuer, fyldt med anekdoter på væggene, til minde om vores fælles historie.

Smørrebrød er populært hele året og nydes i stor stil om sommeren på terrasserne, i de små hyggelige gårdhaver og skylles flittigt ned med snaps og pilsner. Når mørket falder på og der rykkes ind i stuerne, er det de mørkere ølvarianter som skænkes i glassene.

Når folk samles ved langbordet til højtider som Julefrokosten, Påskebordet og Mortens aften, hersker der en nostalgisk stemning, en følelse af samhørighed og tryghed, som tydeligt markeres med smilende ansigter og en naturlig afslappethed. Disse følelser udspringer af en historisk bevidsthed, som klassiske danske restauranter i den grad giver os.

Spiseliv præsenterer her 8 gode klassiske danske restauranter i København med charme, sjæl og historie.