Picture

Frøken Koch

Brødrene Kochs klassiske spisested Frøken Koch ligger med den smukkeste udsigt udover Aarhus lystbådehavn. Her serveres ærligt og ukompliceret mad.
Alle retterne stammer fra det klassiske danske køkken, prøv en 350 g pariserbøf med hele ”pivtøjet”, reje-koch-tailen med fisk fra genboen Clausens Fiskehandel eller svineskank med skysovs pyntet med karse, bær og knuste flæskesvær. Til kaffen kan man lade sig friste af Brødrene Kochs trifli med sæsonens frugter eller en klassisk citronfromage akkompagneret af saltet karamel, mandelknas og flødeskum. 

Picture

Restaurant ET

Ved Aarhus å tæt på DOKK1 ligger den franske gourmet Restaurant ÉT (&). Her er stemningen hyggelig, uformel og helt nede på jorden. Her får man den bedste service og intet er overladt til tilfældighederne.
Køkkenet har sine rødder dybt begravet i det klassiske franske køkken og dette vil være det perfekte sted at invitere både til forretningsfrokost eller på den romantiske date.
Til frokost kan man blandt andet nyde den klassiske ”Moules Marinières” eller Michel Michauds rørte oksetatar med salat, som er en hyldest til en af Dansk Gastronomies største ikoner.

 

Picture

Forlæns & Baglæns

I Jægergårdsgade ikke langt fra Bruuns Galleri finder man flere gastronomiske åndehuller. Et af stederne er Forlæns & Baglæns som de sidste 10 år har været med til at præge gaden, som emmer af kultur og skæve butikker. Restauranten byder på tapas efterfulgt af en frisklavet økologisk kaffe med hjemmebagt kage. Maden er hjemmelavet og af friske råvarer. Der er fokus på delemad, med små og store tapas, men også lækre menuer som aftales med restauranten, hvis man ønsker at bestille til et større selskab.
 

Picture

Juliette

Midt på Jægergårdsgade ikke langt fra Forlæns og Baglæns finder man Juliette, et ægte fransk brasserie med afslappet og rå Pariser-stemning. Her kan man forvente en afslappet stemning, hvor man ikke overrendes af emsige tjenere, men bydes velkommen som en stamgæst, der selv finder sig til rette i sit vante hjørne.
Alle menuerne skabes med råvarer fra lokale leverandører, og her tilbydes man en bistroinspireret frokost. På tavlen finder man ugens retter, der skifter efter sæson og råvarer. På den faste menu finder man eksempelvis Confit de Canard sandwich eller den klassiske Croque Monsieur eller Madame.

 

Picture

Den Lille Kro

Man møder det klassiske danske køkken på Den Lille Kro, her bliver man sat tilbage i tiden til en hyggelig frokost hos mormor, med bornholmerurets tikken og den liflige duft fra køkkenet.
Maden er hjemmelavet, og det gælder selv de syltede asier, sennep og rødgrøden. Til frokost kan man vælge smørrebrød eller klassiske danske retter som pariserbøf og stjerneskud. Man kan også vælge Krofatters favoritter, hvor man får en hel dansk frokost med sild, tartelet og flæskesteg og meget mere.

 

Picture

CANBlau

Restauranten er kendt for at være den bedste tapas restaurant i Aarhus og med de nye lokaler er det en sand oplevelse at besøge CANBlau.
Standarten er høj og i restauranten får man serveret tapas på gourmetniveau. Køkkenet er inspireret af det spanske tapas køkken og her indbydes der til at man spiser på den sociale måde og deler retterne. Her kan man vælge mellem både a la carte eller en af de sammensatte menuer.