Picture

Peperoncino

Besøg Restaurant Peperoncino Siciliano i det gamle røde pakhus i Næstved. Her møder man en afslappet siciliensk stemning i de smukke rammer som kun et gammelt hus kan tilbyde. Peppe som er indehaver og køkkenchef, har skabt en unik atmosfære med dæmpede farver, rustik vinkælder og rolig belysning som klæder enhver. Her er på alle måder lagt op til man blot skal slappe af og nyde aftenen. Peppe er en kreativ kok og går ikke af vejen for at kreere noget helt specielt for dem som har mod på det. Peperoncino tilbyder også skønne frokostanretninger.

Picture

Italy & Italy

Vidste du at der i Ringsted ligger en skøn italiener, som i den grad er hædret for sine bedrifter i køkkenet? Maurizio som er indehaver af Italy & Italy har modtaget mange anerkendte diplomer fra Italien, for hans kvalitet og loyalitet overfor de klassiske opskrifter. Maurizio er med sin restaurant Italy & Italy optaget på den italienske kvalitets liste, Ospitalità Italiana. Restauranten ligger på torvet med udsigt til kirken og grønt område foran den hyggelige terrasse. Indenfor møder man en varm velkomst og mange små hyggekroge, så der er masser af mulighed for en intim stemning, selvom man sidder blandt andre glade gæster.

Picture

Il Gallo Nero

I Hillerød finder man Il Gallo Nero, drevet af danske Claus og hans italienske køkkenteam. Selvom man er dansker, kan man godt komme med på Ospitalità Italiana og dermed certificeret for at være 100% italiensk. Klaus har tidligere drevet Il Gallo Nero i København, men valgte at flytte tilbage til sin hjemstavn og tage sit anerkendte køkken med sig. Restauranten er smukt indrettet med gardiner, duge og friske blomster. Allerede foran hoveddøren, mærker man den hyggelige atmosfære som venter indenfor.

 

Picture

Amici Miei

Så er vi kommet til Helsingør i den travle gågade, som hver sommer fyldes med lokale og turister fra nær og fjern. Her ligger et kompromisløst italiensk åndehul. Patrizio har drevet Amici Miei i mange år og har sammen med sin søn Andreas og de glade italienske kokke, skabt en unik atmosfære. Man træder direkte fra gågaden ind i en italiensk verden af hygge, dejlig mad og drikke. Her kan man vælge at sidde ved vinduerne ud til gaden, længere inde i stuerne med masser af historie på væggene eller i den skønne gårdhave med trægulv og læ fra den danske sommer vind.

Picture

La Dolce Vita

I den anden ende af Helsingør finder man endnu en italiener med masser af charme. Modsat de fleste, er det hustruen Mariana som driver køkkenet og Oscar som servicere gæsterne i restauranten. Parret ligger hjerte og sjæl i restauranten, som er smuk og idyllisk indrettet med hvide duge, guldrammer og kandelabre som hænger ned fra loftets fritlæggende bjælker. La Dolce Vita er optaget på Ospitalità Italiana og mozzarellaen leverer de selv fra eget mejeri.

Picture

Il Vero Siciliano

Helt oppe nordpå i det smukke og populære sommer paradis Hornbæk findes endnu en lækker italiener. Vito elsker at servicere sine gæster og sætter en ære i at levere skønne klassiske retter fra det italienske køkken og dejlige vine til. Efter at have lavet italiensk mad til danskerne i 20 år, er han et velkendt ansigt blandt mange og med en beliggenhed et stenkast fra stranden, er det hele turen værd.