Tag en tur i Hareskoven

Midt i Hareskoven finder man Bryggeri Skovlyst, som er et hyggeligt sted at slå sig ned efter en skovtur. Bryggeriets flotte kobberkedler står fremme i den store, hyggelige og lyse restaurant. Her brygges jævnligt øl, og brygmesteren bruger bl.a. skoven omkring til inspiration.   Til frokost er der smørrebrød, og alt er lavet fra bunden – fra det hjemmebagte brød til mayonnaisen og de hjemmesyltede agurker. Når vejret er godt er der udendørs servering i de skønne omgivelser ved skoven. Trænger du bare til lidt at drikke, kan du slå dig ned i Bryggeri Skovlysts café.  

Gå en tur på Gilleleje Havn

Hvis vejret er til det, kan man slentre en tur på den smukke, uspolerede fiskerihavn i Gilleleje før man rykker indendørs i Restaurant Gilleleje Havn. Restauranten ligger i fiskerlejet i den gamle bydel med den dejligste udsigt over Stejlepladsen. Lyse farver, kunst med maritime motiver på væggene og professionel og imødekommende betjening bidrager til en afslappet og behagelig stemning både i restauranten og den mere uformelle krostue.   Menuen i krostuen er klassisk dansk uden så mange dikkedarer, mens der i restauranten skeles mere til det store udland. Det fælles udgangspunkt er friske, danske råvarer, og kokkene laver alt fra bunden, også brødet, som kan købes friskbagt i restauranten hver dag.  

Tag en tur på Louisiana

Gamle Humlebæk Kro ligger på Strandvejen mellem København og Helsingør, og inden et besøg her, kan man gå en tur langs vandet eller den smukke natur, som omkranser kroen. Kunstmuseet Louisiana ligger heller ikke langt herfra. Fra den delvist overdækkede terrasse er der udsigt over Øresund – helt til Sverige.   Maden er klassisk dansk smørrebrød til frokost. Kortet byder på mange retter med sjove titler og tilbehør. Fx. Dronningens lune fiskefillet, Løjtnant Sparres flæskesteg og Pariserbøffen “Prins Henrik”, som er opkaldt efter prinsen, som er en nær ven af huset.   

Kig på både ved Ishøj Havn

Restauranten Søhesten 16 ligger med en storslået udsigt og omgivet af vand og lystbåde, med  direkte udsigt til havneindsejlingen ved Ishøj havn. Her kan man gå sig en tur og kigge på de fine både og det maritime liv på havnen. 

  Frokostkortet byder på dansk mad og frokostklassikere som sildeanretning, pariserbøf, salater, burger, stjerneskud. Om søndagen serveres der desuden brunch.   

Uforsk Mosede Fortet

Fortet Cafe & Restaurant ligger lige ved Mosede Fortet, som er et sjovt sted for børn og voksne at udforske. Når vejret er til det, skal man huske badetøj, for der er også en fin sandstrand nær restauranten. Fra restaurantens panoramavinduer får man sydkystens fineste udsigt over Køge Bugt.   I godt vejr kan man sidde ude på første parket til vandet, og uden for restauranten findes der gynger og masser af plads til, at de yngste gæster kan brænde krudt af mellem retterne. Fortet er i det hele taget en meget børnevenlig restaurant, og børnene kan vælge deres egne retter fra menuen. For de voksne er der god, dansk mad og mere internationalt inspirerede caféretter på kortet til frokost og aften.