Åkirkeby: Kadeau Bornholm
Kadeau er et must. Bornholmerdrengene Nicolai Nørregaard og Rasmus Kofoed er ganske vist rykket til stenbroen, hvor de har åbnet en Københavner-Kadeau samt et hverdagsspisested, Pony, men Kadeau Bornholm er Bornholmsk terroir i ufiltreret version. Herude i yderste klitrække præsenteres de Bornholmske råvarer, som menuen tager udgangspunkt i, mere autentisk end noget andet sted i verden. Den bornholmsk-nordiske mad er på et meget højt niveau og betjeningen kompetent, men stemningen er alligevel ganske uhøjtidelig.

Se Kadeau Bornholms hjemmeside



Gudhjem: Saisons Sommerkøkken på Melsted Badehotel
Erwin Lauterbach har om nogen været med til at sætte en høj standard for dansk gastronomi siden starten af 1980'erne, og i sæsonen 2013 rykker han til Melsted Badehotel med Saisons Sommerkøkken. Lauterbach er især kendt for at give grøntsager en særlig plads på tallerkenerne, og sådan er det også her. Grønt fra øens passionerede avlere indgår i menuerne sammen med naturens vilde urter, Østersøens friske fisk og kød fra glade dyr, og resultatet er smukke sommerretter, hvor hver enkelt råvares helt unikke særkende tydeligt fremgår.

Se Melsted Badehotels hjemmeside



Gudhjem: Lassens Restaurant på Stammershalle Badehotel
Daniel Kruse, som er køkkenchef i Lassens Restaurant på Stammershalle Badehotel, vandt konkurrencen Årets Kok i 2012, og han er især kendt for at være en mester indenfor det søde køkken. Med en fortid på bl.a. formel B og Søllerød Kro er Kruse dog også kompetent indenfor andre genrer af det fransk-inspirerede gourmetkøkkenet. Lokale råvarer og de bornholmske sæsoner danner udgangspunkt for retterne på menuen, og det er teknisk skarp og meget velsmagende mad, der ender på tallerkenerne.

Se Stammershalle Badehotels hjemmeside



Allinge: Cafe Sommer
Café Sommer er en kombineret café og restaurant i Allinge, og bag den står Timo Hoffman, som også driver flere gode steder i København. Café Sommer har en enkel menu, der skærer ind til benet og byder på brunch, danske frokostklassikere og smørrebrød til frokost og enkle, franske bistroretter lavet af gode råvarer om aftenen.

Se Café Sommers hjemmeside



Rønne: Restaurant Poul P
Hvis du skal spise i Rønne, er Poul P et bud. Holder du af Poul Pavas naive, barnlige billeder, så vil du holde af at sidde i Restaurant Poul P, for her pryder hans kunst væggene. Gode, Bornholmske råvarer er udgangspunktet for menuerne, som dog ikke er specielt sæsonfokuserede, men derimod lavet med inspiration fra hele verden. Retterne har spøjse navne som "Moppedrengen" (en burger) og "Blødende kærlighed" (en chokoladefondant), og man skal ikke sætte næsen op efter trendskabende gastronomi, men velsmag og hygge i et betaleligt prisleje.

Se Restaurant Poul Ps hjemmeside