Picture

Torvehallerne: Smørrebrød og pindemadder hos Hallernes Smørrebrød

Den lange række af kvalitetsspisesteder i Torvehallerne har fået en dansk fætter i form af Hallernes Smørrebrød. Her kan man få smørrebrød og klassiske danske retter af årstidernes råvarer, hjemmelavet eller leveret af de handlende i Torvehallerne.

Desuden tager Hallernes Smørrebrød en kær men glemt klassiker under sin vinge, nemlig pindemaden, den danske pendant til spaniernes pintxos. Hver dag laves en smags-box med forskellige pindemadder af dagens friske råvarer, og fra kl. 16 serveres der "Dagens Klassiker" i baren eller som take-away. Betegnelsen dækker over solide, klassiske danske retter som gule ærter, skibberlabskovs og biksemad.

Maden serveres med gourmetøl fra bl.a. Mikkeler samt snaps - naturligvis.
 

Picture

Torvehallerne: Stenaldermad på Palæo

Palæo ligger også i Torvehallerne, og bag navnet gemmer sig en filosofi om, at vi bør spise som vore forfædre gjorde i stenalderen - altså kort fortalt ingen korn og så få mælkeprodukter og forarbejdede råvarer som muligt. Menuen står på kød - masser af kød - samt retter med fisk, skaldyr og grøntsager.

Råvarerne er så vidt muligt årstidens bedste, og priserne ligger lidt over, hvad man fx giver for en pizza hos naboen Gorms - for kød koster jo. Til gengæld kan man gå fra Palæo uden overflod af tyngende kulhydrater i maven...

Picture

Nørrebro: Americana style på The Bronx Burgerbar

På The Bronx Burgerbar lige før Nørrebros Runddel kan alle dem, der er elsker burgere og det bedste fra det amerikanske diner-køkken, finde lykken.

Menuen er bygget op, så du vælger din burger og dernæst tilbehør i form af fritter, onion rings, bagte rodfrugter m.m. og hvilken dip, du ønsker til. Burgerkortet har noget for alle – der er den klassiske Bronx Burger, den sunde med kylling og guacamole på ristet rugbrød eller burgeren til kødelskerne, Meat Feast XL med en bøf på 400 g. The Bronx har også gode fyldige salater, men det er burgerne, som er specialet. Er der stadig plads efter den store burger, har The Bronx gode amerikanske desserter som apple pie eller brownie.

Picture

Indre by: Marokkanske lækkerier på Café Maroc

Café Maroc ligger i en høj kælder i starten af Kompagnistræde, er et herligt refugium for vinterkolde fødder. Her kan man få masser af marokkanske lækkerier som marokkansk kaffe, myntete, majsbrød og søde, syndige kager. Caféen serverer desuden marokkansk inspirerede retter til priser, hvor de fleste kan være med samt varm chokolade, chai og mange forskellige slags te.

Den pastelfarvede indretning med friske blomster og bløde puder henvender sig nok mest til piger, men varmen og de lækre sager kan friste enhver.

Picture

Vesterbro: Funky frokostpizzaer på Mother

Kødbyens populære pizzeria, Mother har udvidet med en bar, som samtidig fungerer som italiensk morgenmads- og frokostrestaurant om dagen, og som er et super alternativ til din kedelige frokostpizza.

Her kan du lige fra kl. 8 om morgenen få et skud ægte italiensk esperesso, som serveres med søde sager som i Italien, og til frokost serveres der pizza, antipasti, friskbagte sandwiches og en skiftende dagens ret. Om aftenen kan man komme forbi til cocktails før eller efter middagen, få snacks til at stille den værste sult, mens man venter på sit bord eller bare lidt lækkert og et glas vin.

Picture

Holmen: Ny-nordisk på Spisehuset 56 grader

Bag Spisehuset 56° på Holmen, står det unge ægtepar Kirstine og Kenneth Ellegaard, der også driver Frederiks Bastion, som ligger et stenkast derfra. Stilen i Spisehuset er som på Frederiks Bastion nordisk gourmet til menneskepriser, og køkkenet beskrives som "et traditionelt nordisk køkken, der krydres med moderne og kreativ kokkekunst, som både overrasker og fornyr den danske gourmet-scene."

Til frokost står menuen på morgenkomplet og dansk/nordiske retter lavet af gode råvarer. Om aftenen kan man vælge mellem nordiske a la carte retter, og der serveres desuden en særlig opera-menu til dem, der skal videre til det fine hus på havnekanten, som ligger lige rundt om hjørnet.

Picture

Østerbro: Giv den gas på Geranium

Som en af (desværre alt for) få af Københavns absolutte toprestauranter har Geranium åbent for frokostspisende torsdag-lørdag fra kl. 12.

Som bekendt er Rasmus Kofoed, som er en af folkene bag Geranium, regerende kokkeverdensmester, restauranten er en af Københavns absolut fineste, og det er ikke billigt at spise her, heller ikke til frokost. Det billigste valg, en 4-retters menu, koster 698 kr., og tilhørende vinmenu 598 kr. Til gengæld er alt tip-top, og udsigten over Fælledparken er om muligt endnu mere fantastisk end ellers, når man ser den i dagslys.

Picture

Frederiksberg: Opgraderet cafémad på Kitchenette

Cafe Konjak på H. C. Ørstedsvej er blevet til Kitchenette, men stilen er fortsat opgraderet cafe, og lokalet er fuldstændig nyistandsat i super funky stil.

Her serveres først på dagen brunch, som du selv sammensætter ved at plukke blandt menuens mange små retter. Derudover er der café- og bistroretter, kaffe, kage og den slags på menuen, og om aftenen desuden cocktails. Der er lidt flere detaljer i maden end på de fleste caféer, og der er kælet for ingredienserne, så burgeren fx kommer med hjemmelavet løgmarmelade og romesco sauce, og croutonerne i caesarsalaten er hjemmelavede.

Picture

Ydre Frederiksberg: Pizza og hygge på Café Sempher

Café Sempher er en ret ny café i det nyopførte "Revykvarter" på ydre Frederiksberg, nærmere bestemt på alleen opkaldt efter revystjernen over dem alle: Dirck Passer. Bag caféen står to veninder, og her serverer de kaffe, cafémad, burgere og pizzaer til frokost og om aftenen lidt mere ambitiøse, fransk-inspirerede bistroretter. Om aftenen kan man desuden komme forbi til drinks og cocktails.

Cafeen ligger lige ved Flintholm Station, så selvom ydre Frederiksberg ikke lige er dit hood, er der ikke langt hjem.