Restaurant Gilleleje
Restaurant

Restaurant Gilleleje

Nyhavn 10 | 1051 København K
Sabina
Spiseliv.dk

3 hurtige

1.

Klassisk dansk mad

2.

frokost i Nyhavn

3.

Smørrebrød 

Profil

Traditionel dansk frokostrestaurant på Nyhavns "pæne side"

Pris
Frokost

66 - 105

Menu

138 - 259

Åbningstider
Tirsdag - lørdag: 11.30 - 16.30
Køkkenet lukker 15.30 hver dag

Åbent aften for selskaber og på forespørgsel
Det siger gæsterne
4.7

powered by

Tripadviser Logo 4.0

4.0 anmeldelser

Tripadviser Logo Google Rating
4.5 4.5
Spiseliv logo
4.4

Spiseliv Rating 4.4

Frokostrestauranten Gilleleje ligger på den 'pæne' side af Nyhavn og har en historie, som går helt tilbage til 1876. Restauranten er faktisk Nyhavns ældste restaurant.

Claus, som er vært i vore dage, er da heller ikke bleg for at fortælle gæsterne en god historie fra restaurantens tidlige år, hvor søfolkene kom forbi efter lange rejser til varmere himmelstrøg for at få stillet deres sult og tørst. Ikke sjældent faldt betalingen for et godt måltid mad i naturalier som afrikanske masker eller andre eksotiske indslag, hvilket man som gæst den dag i dag kan nyde godt af ved et blik rundt i restauranten. Her er væggene fyldt med orientalske masker, tigerskind, småfigurer og andet nips fra de varme lande. Gilleleje er et af den slags steder, hvor man ville ønske, at væggene kunne tale. Det ville uden tvivl være underholdende her på adressen. 

På kortet er der hjemmelavet, klassisk dansk smørrebrød foruden en håndfuld varme retter som for eksempel stegt kalvelever med bløde løg eller mørbradbøf med svampe á la creme. Til at skylle det hele ned med, tilbyder Gilleleje et stort udvalg af forskellige lækre specialøl på fad og flaske, og dertil kommer naturligvis et velassorteret snapse- og brændevinskort med produkter fra små, listige destillerier fra nær og fjern. 

Selv bordene i Restaurant Gilleleje har deres egen historie. Det er meget gamle egetræsborde, som er lakeret med tyk skibslak og har kompasroser og andre mønstre i indlagt træ, blandt andet små vignetter af søhelten Peter Willemoes, som blev en folkehelt efter slaget på Reden i 1801.

 

 

Andre spisesteder