Restaurant Gilleleje

Traditionel dansk frokostrestaurant på Nyhavns "pæne side"
Åbningstider:  Tirsdag - lørdag: 11.30 - 16.30
Køkkenet lukker 15.30 hver dag

Åbent aften for selskaber og på forespørgsel
Priser:
Menuer fra 138,- til 259,-

Frokostrestauranten Gilleleje ligger på den 'pæne' side af Nyhavn og har en historie, som går helt tilbage til 1876. Restauranten er faktisk Nyhavns ældste restaurant.

Claus, som er vært i vore dage, er da heller ikke bleg for at fortælle gæsterne en god historie fra restaurantens tidlige år, hvor søfolkene kom forbi efter lange rejser til varmere himmelstrøg for at få stillet deres sult og tørst. Ikke sjældent faldt betalingen for et godt måltid mad i naturalier som afrikanske masker eller andre eksotiske indslag, hvilket man som gæst den dag i dag kan nyde godt af ved et blik rundt i restauranten. Her er væggene fyldt med orientalske masker, tigerskind, småfigurer og andet nips fra de varme lande. Gilleleje er et af den slags steder, hvor man ville ønske, at væggene kunne tale. Det ville uden tvivl være underholdende her på adressen. 

På kortet er der hjemmelavet, klassisk dansk smørrebrød foruden en håndfuld varme retter som for eksempel stegt kalvelever med bløde løg eller mørbradbøf med svampe á la creme. Til at skylle det hele ned med, tilbyder Gilleleje et stort udvalg af forskellige lækre specialøl på fad og flaske, og dertil kommer naturligvis et velassorteret snapse- og brændevinskort med produkter fra små, listige destillerier fra nær og fjern. 

Selv bordene i Restaurant Gilleleje har deres egen historie. Det er meget gamle egetræsborde, som er lakeret med tyk skibslak og har kompasroser og andre mønstre i indlagt træ, blandt andet små vignetter af søhelten Peter Willemoes, som blev en folkehelt efter slaget på Reden i 1801.

 

 

Restaurant Gilleleje

Nyhavn 10
1051 København K

Profil: Traditionel dansk frokostrestaurant på Nyhavns "pæne side"

Åbningstider:
Tirsdag - lørdag: 11.30 - 16.30
Køkkenet lukker 15.30 hver dag

Åbent aften for selskaber og på forespørgsel

Priser:
Menuer fra 138,- til 259,-
Frokost fra 66,- til 105,-

array(0) { }
select profile_ref.ref_id, profile.name, profile.address, profile.username, profile.address, profile.phone from profile_ref, profile where ((profile.id=profile_ref.ref_id and profile_ref.profile_id=6572) or (profile.id=profile_ref.profile_id and profile_ref.ref_id=6572)) and profile.status != "redirect" group by profile.id order by name

 

 

 

 

Nyhedsbrev

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra Spiseliv med inspiration til madoplevelser – ude og hjemme.

Skriv til Gilleleje

Dit navn: 
Din email: 

Skriv din besked her: