Gamle Humlebæk Kro
Restaurant

Gamle Humlebæk Kro

Humlebæk Strandvej 2 A | 3050 Humlebæk
Sabina
Spiseliv.dk

3 hurtige

1.

Flot ældre kro

2.

Smuk have terrasse

3.

Tæt på skov, strand og Louisiana

Profil

Kongelig bevilling anno 1740

Pris
Hovedret

165 - 275

Åbningstider
Tirsdag-søndag: 17.30-luk Mandag lukket
Frokost

Tirsdag - søndag: 12 - 16

Det siger gæsterne
4.9

powered by

Tripadviser Logo 4.0

4.0 anmeldelser

Tripadviser Logo Google Rating
4.3 4.3
Spiseliv logo
4.4

Spiseliv Rating 4.4

Gl. Humlebæk Kro ligger på Strandvejen mellem København og Helsingør. Her har kroen ligget siden den fik sin kongelige bevilling i 1740.

Kroen er en af de få som er tilbage på strækningen fra København til det nordligeste Sjælland. Den er derfor et yndet rejsemål for sultne danskere og udlændinge, som med sin ærke autentiske tilgang til smag, råvarer og service, tilbyder noget som man ikke får mange steder.

Der er udsigt over Øresund og Sverige fra den delvist overdækkede terrasse. Om sommeren og når vejret tillader det, er der fyldt med glade gæster omkring de ternede duge og den flotte velholdte have. Indenfor er kroen delt op i flere større rum, som alle er indrettet forskelligt. Der er fx. Jagtrummet med alle sine trofæer på væggen, Kaptajnstuen, Galleriet og Kongestuen som er fyldt med breve, billeder og platter der vidner om et nært forhold til Kongehuset. Et forhold som har bragt Prinsgemalens vine til kroen. Flere af vinene er faktisk husets anbefalede vin. 

Udsmykningen af alle rummene er personlig, med mange genstande samlet over mange år som er med til at give kroen sin historie og hyggelige atmosfære. 

Maden er klassisk dansk smørrebrød til frokost. Kortet byder på mange retter med sjove titler og tilbehør. Fx. Dronningens lune fiskefillet, Løjtnant Sparres flæskesteg og Pariserbøffen “Prins Henrik”. 

Aftenkortet er også klassiske dansk / fransk med retter som wienerschnitzel, pebersteak og godsherrens oksemørbrad. Køkkenet og Kokken, som har været den samme i siden 1981, går særlig meget op i at alle retter og tilbehør er hjemmelavet. At fisken er lokal og fanget i Sletten havn, få hundrede meter fra kroen og råvarerne er økologiske, lokale og efter sæson. I september, når jagtsæsonen er startet, serveres der retter med Elg skudt i Sverige. 

Gl. Humlebæk kro er ideelt til selskaber, om det er konfirmationer, bryllupper, jubilæer eller begravelser. Her er masser af plads. Se hjemmesiden for forskellige menuer og buffeter.   

Andre spisesteder

Bestil bord på Gamle Humlebæk Kro

*Bemærk, at reservationen først er gældende, når du har modtaget en bekræftelse fra Gamle Humlebæk Kro