Gæstgiveriet Den Gyldne Svane

Gæstgiveriet Den Gyldne Svane

Ved Hamborgskoven 2, Sundby | 4800
Sabina
Spiseliv.dk

3 hurtige

1.

2.

3.

Det siger gæsterne
Tripadviser Logo Google Rating
4.7
Profil

Autentisk Middelalder restaurant

Pris
Hovedret

105 - 148

Åbningstider
Hverdage: kl. 10-16
I skoleferien: kl. 10-17

 

Middelaldercentret i Nykøbing F. er stedet, hvor du kan komme helt tæt på livet i middelalderens Danmark.
Uden for Nykøbing F. har man opført en hel by, der skal vise os, hvordan tingene foregik dengang. Alt er bygget som man gjorde dengang og alt ned til mindste detalje er fremstillet, som man gjorde i middelalderen – helt ned til søm og skeer.
Middelaldercentret er en populær turistattraktion og meget velbesøgt af både skoleklasser og danske og internationale turister. Når man så trænger til et hvil og et måltid efter en rundtur i middelalderbyen, kan man passende træde indenfor i Gæstgiveriet Den Gyldne Svane.
Her sidder man i en træbygning kun oplyst af stearinlys ved lange træborde. Rummet er udsmykket med historier om middelalderbyens ridder og store søslag. Når byens ridder gæster byen – og det gør han flere gange om ugen – spiller hele stedet med. Ridderen sidder til højbords med byens fineste borgere tæt ved sig. I det store fællesrum ved siden af sidder ”pøblen”, dvs. alle os andre almindelige gæster.
Personalet i restauranten spiller med og hundser rundt med de besøgende, og på den måde får man en meget levende oplevelse af, hvordan livet i middelalderen har været. Alt personalet er meget velinformeret om stedet og middelalderhistorie, og vil for de interesserede gæster gerne fortælle om skikke fra dengang.
Køkkenet laver mad fra middelalderen og menukortet er inddelt, så du kan vælge at spise som f.eks. tømreren, bonden eller bispen, der jo havde meget forskellige indkomster og dermed også meget forskellige spisevaner. En af de mest populære retter i gæstgiveriet er de stegte gnaveben. Alle pølser og skinker er hjemmelavede og der røges fisk og saltes sild på stedet.
Gæstgiveriet er en rigtig god måde at opleve middelalderen på og en sjov oplevelse for både voksne og børn. Man kan også leje restauranten til private arrangementer.
Bestil bord på Gæstgiveriet Den Gyldne Svane

*Bemærk, at reservationen først er gældende, når du har modtaget en bekræftelse fra Gæstgiveriet Den Gyldne Svane