Restauranten er lukket
På en bakketop i udkanten af Vordingborg ligger gourmetrestauranten Babette, opkaldt efter Karen Blixens historie om den franske gourmetkok og hendes gæstebud.
Babettes køkkenchef Vivi Schou trådte sine unge kokkeskridt hos bl.a. Erwin Lauterbach, Roy Hurtigkarl og Søren Gericke, og man genkender den kærlighed og respekt for råvarens kvalitet, som disse tunge drenge i dansk gastronomi har til fælles. Sammen med sin mand, dekoratør og restaurantchef Henrik Pedersen, driver hun Babette, som også laver en del catering. Filosofien bag køkkenet i den hyggeligt indrettede restaurant er enkelthed og velsmag og et ønske om at lade de gode råvarer komme til deres ret. Der bruges lokale sæsonråvarer fra bl.a. Lolland og Møn. Stilen er nordisk på den måde, at man respekterer de danske sæsoner, men tager indflydelse med fra hele verden. Vinsiden bærer præg af stor kærlighed til bourgogne og Henrik Pedersen gemmer på en flot samling. Babette har derudover et imponerende udvalg af avec. For de, der har langt at køre hjem, findes en ”køre-vinmenu” med mindre udskænkninger af den normale vinmenu.