Det skal du bruge til 4 personer

Sauce

100 g ingefær

2 fed hvidløg

1 chili

3 dl østerssauce

100 g rørsukker

3 dl sojasauce

Kød og grøntsager

250 g blomkål

250 g romanescokål

250 g broccoli

2 porrer

2 fed hvidløg

1 rød chili

200 g okseinderlår eller -yderlår

2 spsk smagsneutral olie

Friskkværnet peber

Tilbehør

4 dl rå jasminris

100 g ingefær

1 bundt thaibasilikum

Tilberedningstid: Ca. 30 minutter

Sådan gør du

Tilbehør

1. Kog risene efter anvisning på pakken.

2. Skræl ingefæren og skær den i tynde strimler. Pluk basilikum.

Sauce

1. Skræl ingefær og pil hvidløget og hak dem groft. Fjern kerner fra chilien og hak den groft.

2. Blend ingefær, hvidløg og chili med med østerssauce, rørsukker og sojasauce, til en ensartet blank sauce.

Wok med kød og grøntsager

1. Skær broccoli, romanescokål og broccoli i mundrette stykker. Flæk porren og skær den i stykker på 1-2 cm let på skrå. Skær chilien i tynde strimler. Skær hvidløget i tynde skiver.

2. Skær kødet i tynde strimler.

3. Varm en stor wok eller pande op med 2 spsk olie og sautér chili og hvidløg i wokken indtil det er gyldent.

4. Tilsæt kødet og steg det med et par minutter.

5. Tilsæt grønsager og sauce. Vend det sammen og lad det stege et par minutter, og ikke længere end at grønsagerne stadig er sprøde. Krydr med peber.

Anretning

Anret wokretten på et fad og drys med ingefær og basilikum.