Et tapet med sirligt tegnede kødudskæringer af alskens slags og duftende brænde, som er blevet stoppet ind under bænkene og giver hele lokalet en fornemmelse af nærhed og sanselighed. Intet er blevet overladt til tilfældighederne, efter at ildsjælene bag blandt andet Café Sommersko og Café Dan Turell har overtaget driften af sea view restauranten i Waterfront – shoppingcentret, der i de sidste par år har været det oplagte mødested for både arbejdende og handlende i Hellerup.

Før havde først Tisvilde Bistro og siden Waterfront Bistro til huse her. Nu hedder mødestedet meget apropos MEET, for det nye hold bag ønsker mere end noget andet at skabe det stamsted, hvor både hellerup'ere og tilrejsende shoppere smutter forbi til en god bøf, fisk eller skaldyrstallerken – helt nede på jorden, i stadigt elegante lokaler, der sagtens kan rumme både den formelle forretningsfrokost, den romantiske candle light dinner og den spontane familiemiddag med mor, far og børn rundt om bordet.

En spændende udfordring

”Vi glæder os altså helt vildt”, siger Marketing Manager Nadja Klenz Jørgensen, der egenhændigt har indrettet restauranten og bevidst har gået efter en varm og intim glød i de højloftede præmisser. ”og det er en spændende udfordring for os – det er første gang, at vi går ind i et projekt med en sådan location, og et sådan umiddelbart potentiale. Vi har jo et uhyre købestærkt publikum omkring os, men af en eller anden grund har det været svært for de tidligere restauratører at trække gæster herned. Jeg tror, det handler om at bruge alle stedets fordele – og hvem kan ellers prale af at have så flot en placering lige ved vandet? Derfor inddrager vi havet aktivt. Allerede nu i december har vi fokus på elementet med masser af lys og grønt derude, og til foråret, så fjerner vi alt det, der står i vejen for havudsigten” - hun peger på en lang række små hække - ”og giver gæsterne et uforstyrret kig til vandet. Og så har jeg arbejdet på at gøre lokalet mindre og hyggeligere ved at male væggen ud til køkkenet i mørkegrå, og ved at lave høje vinreoler, der dækker hele muren.”

Med hilsner fra Omaha, Nebraska

Det er netop forbindelsen mellem det landlige og det maritime, som ifølge Najda vil være MEETs styrke og gøre restauranten til en ener i Hellerup. Og overbevisningen ligger som sagt i hver en detalje. ”Prøv at gå helt tæt på tapetet”, siger hun spændt. Og det gør jeg så, og ser, at motivet forestiller kødudskæringer i terracotta-farver, inddelt i et gitterværk af reb. Rebene er en hilsen til havet, mens kødet får én til at tænke på kostald og dryppende, møre bøffer. På væggen snor MEETSs logo sig. Et af e'erne er formet som et reb, og t'et skal ligne det ben, man finder i sin T-bone steak. ”Kødet på tallerknen er lækre udskæringer af Omaha Nebraska – noget af det bedste, amerikanske kød, der findes. Og vores signaturret er netop 'MEET Plate', hvor vi har forskellige udskæringer på en tallerken”, siger Nadja.

”Når bådene lægger til kaj, står vi klar med hvidvinen”

Men ét er det hyggelige og varme lokale om vinteren. Om sommeren – rent faktisk fra det tidlige forår frem til efteråret - vil det blive muligt at åbne hele MEETSs glasfacade op ud mod vandet, så man rigtig kan få den maritime stemning ind i restauranten. Nadja uddyber: ”Folk kan komme med deres både og lægge til her ude foran. Simpelthen træde direkte fra borde og ind til middag. De vil have privilegiet af at komme til et spisested, der favner deres livsstil totalt, og vi skal nok stå klar med den kølige hvidvin, når de lander. Tilgangen vil smitte af på de øvrige gæster, som bliver forkælet med en unik, sydlandsk stemning, en promenade-atmosfære a la Middelhavet, hvor de både kan nyde de svale restaurantpræmisser samt muligheden for at sætte sig udenfor og slikke sol langs kajen.”

Så hvem ved, måske Hellerup endelig bliver et oplagt alternativ til hovedstadens kogende restaurantliv? Få steder vil man i hvert fald kunne opleve en bedre udsigt, og det, kombineret med møre bøffer og et både afslappet og elegant koncept, vil måske få flere lokale til at 'blive hjemme' – og endda trække nogle københavnere ud af de trange gader og op mod den smukke havnekaj i nord.