Picture

Bistro Bellevue og den elegante fisk

Denne hyggelige Bistro ligger perfekt placeret med udsigt til havets blå i Arne Jacobsens historiske Bellevue-bygninger fra 1934 på Strandvejen, der idag hviler som en hvid, modernistisk oase i Klampenborg lige nord for København. Komplekset er en integreret del af Bellevue-stranden og ligger lige klods op ad Bellevue-teatret i samme stil, og fornemmelsen af elegance og lethed bliver ikke mere gennemført end her. Det er derfor helt naturligt at havets element er et yderst vigtigt tema her i menuen, hvor tavlefisken varierer efter sæson og årstid - og her om foråret kan kammusling med løvstikke, rimmet laks og stegt pighvar nydes, sidstnævnte kan for eksempel serveres med savoykål og selleripuré til.

Picture

Store Børs og gourmetfisken

Roskilde er indenfor de sidste år virkelig kommet med i det danske, gastronomiske landskab, og et af de mest interessante steder indenfor denne tendens er Gourmethuset Store Børs nær havnen, med et væld af oplevelser for sine gæster, blandt andet et brasserie, hvor kokkeelever får lov at boltre sig med klassiske retter fra det gamle, danske køkken. Havet er selvsagt et vigtigt element her, med den flotte udsigt udover havnen og med fisk som en hyppig gæst på menuen - faktisk ryger de selv deres laks og benytter fisk på yderst kreativ facon som en del af deres Torve Taste menu - kompositioner som smørstegt rødtunge med kålskud og gus samt røget ål, løvstikke og jordskok. Laksen serveres a la carte, med syrlig æble/mandel pesto til og sprød tuille.

Picture

Fiskebarens rå og dog afslappede fisk

Efterhånden en Københavnerklassiker i Kødbyen, hvor fiskehungrende kan være heldig at få sig et walk-in-bord ved baren, hvis hele restauranten er fuld, og få stillet sin lyst efter enkelt tilberedte fiske-og skaldyrsserveringer, hvoraf flere kan være rå. Det gælder ikke kun de obligatoriske limfjordsøsters, men også flere forskellige skaldyr og æg, som kammuslinger, søpindsvin og stenbiderrogn. De varme retter er også fulde af danske hav-råvarer, som sandarten fra Arresø i Nordsjælland, blæksprutten, blåsmuslingerne og torsken i fish & chipsen. Fiskebaren er desuden særlig, fordi den er en - ja, bar, hvor atmosfæren er afslappet og op til weekenderne, herlig gå-i-byen-agtig.