Pommes Anna
1. Skær kartoflerne helt tyndt ud, helst på en mandolin men ellers med din skarpeste kniv
2. Vend kartoffelskiverne i det smeltede smør, plukket citrontimian samt salt og peber
3. Læg kartoffelskiverne i et jævnt lag på 2-3 centimeter i bradepande
4. Bag kartoflerne i ovnen ved 180 grader i ca. 40 minutter
5. Kartoflerne sættes på køl natten over med noget tungt ovenpå
Næste dag tages kartoflerne ud af køleskabet og skæres i 6 stykker, som steges gyldne i olie på en pande
Braiserede svinekæber
1. Skær den brede sene på bagsiden af hver kæbe af
2. Brun kæberne på en pande og læg dem over i en bradepande
3. Brun suppeurterne let og læg dem ovenpå svinekæberne
4. Dæk urter og kæber med fond eller vand
5. Braisér kæberne i ovnen ved 100 grader i ca. 3 timer
Græskarpuré
1. Fjern kerner og skræl fra græskarret og skær det i grove stykker
2. Dryp med olivenolie og bag i ovnen ved 100 grader (evt. sammen med svinekæberne) til græskarstykkerne er møre - det tager cirka 1 time
3. Blend og smag til med salt og peber
Svinefilet
1. Puds filet'en af og vend den i knust peber
2. Læg den i en bradepande og dryp med akaciehonning
3. Steg i ovnen ca. 25 minutter ved 140 grader - bruger du stegetermometer skal den være 80 grader i midten
4. Lad filet'en trække 10-15 minutter, inden du skærer den i 6 stykker
Sauce
1. Hak skalotteløget fint, riv hvidløget og sautér sammen med plukket timian i lidt smør i en gryde
2. Hæld balsamico på og lad den koge næsten helt væk
3. Hæld hvidvinen på og reducér til det halve
4. Sigt braiserelagen over i gryden og lad saucen reducere, til smagen er god
5. Pisk smør i saucen lige inden servering
Anret kæbe, filet og Pommes Anna på en tallerken, sæt små klatter græskarpuré og hæld saucen ud over kæben. Pynt med grønt og evt. rugbrødstuiles