Pommes Anna

1. Skær kartoflerne helt tyndt ud, helst på en mandolin men ellers med din skarpeste kniv

2. Vend kartoffelskiverne i det smeltede smør, plukket citrontimian samt salt og peber

3. Læg kartoffelskiverne i et jævnt lag på 2-3 centimeter i bradepande

4. Bag kartoflerne i ovnen ved 180 grader i ca. 40 minutter

5. Kartoflerne sættes på køl natten over med noget tungt ovenpå

Næste dag tages kartoflerne ud af køleskabet og skæres i 6 stykker, som steges gyldne i olie på en pande

 

Braiserede svinekæber

1. Skær den brede sene på bagsiden af hver kæbe af

2. Brun kæberne på en pande og læg dem over i en bradepande

3. Brun suppeurterne let og læg dem ovenpå svinekæberne

4. Dæk urter og kæber med fond eller vand

5. Braisér kæberne i ovnen ved 100 grader i ca. 3 timer

 

Græskarpuré

1. Fjern kerner og skræl fra græskarret og skær det i grove stykker

2. Dryp med olivenolie og bag i ovnen ved 100 grader (evt. sammen med svinekæberne) til græskarstykkerne er møre - det tager cirka 1 time

3. Blend og smag til med salt og peber

 

Svinefilet

1. Puds filet'en af og vend den i knust peber

2. Læg den i en bradepande og dryp med akaciehonning

3. Steg i ovnen ca. 25 minutter ved 140 grader - bruger du stegetermometer skal den være 80 grader i midten

4. Lad filet'en trække 10-15 minutter, inden du skærer den i 6 stykker

 

Sauce

1. Hak skalotteløget fint, riv hvidløget og sautér sammen med plukket timian i lidt smør i en gryde

2. Hæld balsamico på og lad den koge næsten helt væk

3. Hæld hvidvinen på og reducér til det halve

4. Sigt braiserelagen over i gryden og lad saucen reducere, til smagen er god

5. Pisk smør i saucen lige inden servering

 

Anret kæbe, filet og Pommes Anna på en tallerken, sæt små klatter græskarpuré og hæld saucen ud over kæben. Pynt med grønt og evt. rugbrødstuiles