Simon Lerche overtog i marts 2018 Den Røde Cottage med ambitioner om at videreføre og gradvist forny formlen, der har sendt restauranten op på listen over landets bedste restauranter. Første pejlemærke er genetableret stjernestatus i Michelin Guide, som tildelte den tidligere ejer en stjerne, seks år i træk.

- Vi har et klart mål om at levere på et konstant højt niveau på Den Røde Cottage. Det er vores løfte til gæsterne og det, der skal til for, at vi kommer tilbage i Michelins nordiske guide. Når jeg ser på det første år, synes jeg, at vi allerede er kommet langt. Skridt for skridt har vi fornyet og udviklet restauranten fra det høje niveau, vi overtog, siger Simon Lerche.

- Nu tager vi den første af flere store investeringer med en totalombygning af køkken, forkøkken og tjenergangen. Det vil gøre sammenhængen og samspillet i vores lille team bag scenen langt bedre. Selv om det bliver bekosteligt, er det nødvendigt, hvis vi skal løfte Den Røde Cottage til et højere niveau i 2019, tilføjer han.

Som følge af ombygningen af køkkenområdet er restauranten lukket frem til starten af marts 2019. Simon Lerche finansierer selv hovedparten af millioninvesteringen, men Naturstyrelsen, som ejer den fredede bygning, bidrager også til ombygningen.

- Det er klart, at vi satser personligt med de investeringer, vi planlægger. Men jeg tror på det, vi gør. Og desuden har vi ingen rigmand med i kulissen. Efter køkkenet er næste større projekt anlæggelsen af en stor, integreret grønthave, som vi også regner med at indvi i løbet af 2019, fortæller Simon Lerche.

Den Røde Cottage er tegnet af Gottlieb Bindesbøll og opført i 1866 som en del af Klampenborg Vandkur-, Brønd- og Badeanstalt. Siden 1976 har bygningen været fredet. Der har været drevet restaurant på stedet siden 1996.