Brian Madsen har et CV, der taler for sig selv, han har blandt andet arbejdet på Zürichs bedste fiskerestaurant, Le Poisson, den 3-stjernede l'Auberge de l'Ill i Alsace og hjemlige gourmettempler som Fakkelgården, Sortebro Kro og Falsled Kro. Så det er ikke underligt at Lindetræet, som restauranten går under i daglig tale, er blevet en succes.

Men hvordan opretholder man denne succes igennem ti år, hvor der har været en økonomisk krise. Brian Madsen fortæller, at det kun har været muligt fordi alle ansatte har arbejdet for to, ”alt personalet har arbejdet utroligt meget, ellers ville det slet ikke have været muligt at overleve. Vi har ligeledes lavet nye tiltag i restauranten, fx serverer vi nu brunch og laver mad til arrangementer ud af huset, hvilket vi ikke gjorde tidligere”.
Brian Madsen fortæller fortsat, at man nu godt kan mærke at vi er på vej ud af krisen ”Flere og flere mennesker har fået en interesse i gourmet mad og en større interesse for hvad de spiser. Det handler ikke længere kun om at få de billigste varer, nu vil man igen til at have kvalitet”.

Under Lindetræet serverer en klassisk fransk og italiensk inspireret menu, særligt fra Alsace og Toscana, men altid med de gode, fynske råvarer i centrum. Her bruges de gode gamle tilberedningsmetoder, men køkkenet følger hele tiden med de nye tendenser og lader sig gerne inspirere.

Hvad kommer fremtiden til at byde på?
”I de næste ti håber vi på, at der ikke kommer flere kriser, vi vil gerne bruge tiden til at optimere og hæve niveauet endnu mere. Vi vil bare gøre alt for at blive endnu bedre, både når det gælder køkkenet, serveringen og på vinfronten” fortæller Brian Madsen.
”Vores Jubilæumsmenu er lavet for at vise fremtiden for Lindetræet. Ofte laver man en jubilæumsmenu med retter, der har hittet igennem tiden, men vi har ønsket at lave en menu som viser fremtiden. Med denne menu vil man få et indblik i, hvad man fremadrettet kan forvente at møde på Restaurant Under Lindetræet”, afslutter Brian Madsen.
 

Lindetræets 10 års Jubilæumsmenu

Snack

Varmrøget laks, Grissini med urter,Sprød tærte bagt på sten
***
Taskekrabbe


svøbt i savojkål med kold kaviarsauce
***
Havtaskehale


med smørsauteret majs og majsskum samt sandløg
***
Pata Negra skinke

syltede aspargesjordskokker, tomatconfit og portulak fra Venevad
***

Oksefilet fra Grambogård

estragonpuré, bearnaisesauce og sensommergrønt
***

Rygeost fra egen rygeovn

med klassisk garniture
***
Fynske bær
som lindetræets fortolkning af ostelagkage
***
Chokolade petit four

10 serveringer 750 kr.

Vinmenu 6 Glas vin 725 kr.