Tivoli vil være gastro destination_1Tivoli har en lang historie for god mad for enhver pengepung. I de seneste år har der også været øget fokus på bæredygtighed og lokale råvarer, hvor der har været noget for alle smagssanser. Den udvikling har også været understøttet af f.eks. Tivoli Food Hall, hvor udbuddet fra første færd har taget afsæt i alsidighed.

Tivolis direktør, Susanne Mørch Koch forklarer:

”Tivoli er for alle, og det gælder også udbuddet af mad til gæsterne. Derfor skal der være alt fra gode hotdogs til gourmet på højeste niveau. Vi ved, at Tivolis gæster sætter pris på god mad, og vi ved at turister er parate til at rejse langt for det nordiske køkken. Det betyder, at vi for fremtiden vil sætte endnu større fokus på det gode måltid, og på strammere madkoncepter, der favner forskellige segmenter af Tivolis mange besøgende. Vi er ikke bange for at henvende os til nogle lidt snævrere målgrupper igennem vores nye forskellige madkoncepter. Og på den lange bane vil det forhåbentlig medvirke til, at folk kommer i Tivoli, fordi de ved her er mad af suveræn kvalitet og udbud.”

Michelin-vibes i Det japanske Tårn

Et af de første skridt på vejen mod et Tivoli, der både tilbyder gæster forlystelser, underholdning og mad i særklasse er samarbejdet med den københavnske restaurant, AOC og den færøske KOKS, der begge har to stjerner i Michelin-guiden. I pop-up-versioner vil gæsterne i løbet af sommeren få mulighed for at få et indblik i, hvilken slags mad ægte Michelin-kokke kan kreere, men uden at behøve at finde det helt store dankort frem. Og Michelin-vibes til en overkommelig penge er netop måden Tivoli blandt andet håber at kunne slå sig fast som gastro-destination.

Tivoli vil være gastro destination

Chef for Nimb Operations, Mikkel Ustrup siger:

”Tivoli leverer oplevelser af høj kvalitet over hele linjen, og i fremtiden ser vi gerne, at Tivoli i lige så høj grad bliver associeret med den gode gastrooplevelse, som den gode forlystelsesoplevelse. Vi skal derhen, hvor Tivoli er et oplagt valg, når man skal have en god madoplevelse. Også selvom man ikke bagefter har tænkt sig at tage en tur i rutsjebanen. Derfor er vi meget glade for og stolte over at gå i gang med denne forvandling i samarbejde med AOC og KOKS. Det giver især mening, at to så stærke oplevelsesbrands som nordisk gastronomi og Tivoli går sammen om at tilbyde en ny form for oplevelse oven på et år, hvor oplevelsesindustrien har været så kraftigt udfordret. Særligt fordi danskerne generelt er stolte af både Tivoli og landets dygtige Michelinrestauranter, er det fedt, at vi kan slå de to ting sammen til nogle tilgængelige priser.”

Ny ølbar til nyt Tivolisegment

Et andet tiltag, der skal understrege Tivolis nye gastronomiske linje er det odenseanske barkoncept, Anarkist, der åbner i den gamle Viseversehus til august. Her vil gæster kunne prøve kræfter med 20 forskellige øl på haner fra danske og udenlandske øl, alt imens de spiser sig mætte i velvalgte stenovnspizzaer. Idéen bag Anarkist er at bryde konventionerne fuldstændigt ned og tilbyde en serie af øl, som er født ud af en sans for detaljen, både i forhold til at brygge øllen og omkring det visuelle udtryk, som er markant anderledes. Og det kommer i høj grad også til at præge barens udtryk, stemning og events. Noget som forhåbentlig vil være med til at tiltrække et helt nyt segment.

Tivolis gastronomiske udvikler, Tora Bjarnason siger:

”Med anarkist åbner vi op for et helt nyt slags koncept i Tivoli, og dermed også for et helt nyt segment. Det vil vi gerne lave om på ved at sætte et større fokus på det som vi ved mange danskere går op i – spændende og anderledes øl, fed atmosfære og simpel, men ekstraordinær god mad. Alt det får man på Anarkist, som i løbet af dets første år i Tivoli kommer til at byde på spændende events og happenings i barens upcyclede lokaler, men vigtigst af alt virkelig gode øl.”

Ny skaldyrsrestaurant, prisvindende burgere og 23 dages Madmekka

30. april åbnede skaldyrsbistroen Figaro, der erstattede den tidligere Tivoli Promenade. Her er konceptet også stramt med et fokus på friskfanget, bæredygtig fisk og skaldyr fra havene omkring os. Blandt andet vil man kunne glæde sig til klassikere som Moules Frites og skaldyrsfade foruden en masse andre for- og hovedretter, som varierer efter sæson. Et fjerde nyt spisested - der udover at udvide Tivolis gastronomiske repertoire - også understreger forlystelseshavens nye strategi for strammere koncepter med kortere menukort - er åbningen af Gasolin Grill Tivoli, hvis burger i 2017 blev kåret til en af verdens bedste. Og som prikken over i’et afsluttes Tivolis gastronomiske sommersæson med en Mad & Vin Festival, hvor man kan opleve et stort marked på Plænen, smørrebrødsfestival, talks og kåring af Danmarks bedste sommelier 2021.

Kort om AOC og KOKS

Restaurant AOC holder til i de hvælvede kælderlokaler under Moltkes Palæ på Dronningens Tværgade. Det er det stærke makkerpar Christian Aarø og Søren Selin, der driver restauranten, som siden 2015 haft to stjerner i Michelin-guiden. AOC er kendt for sit nordiske køkken med udgangspunkt i de bedste lokale råvarer. AOC popper up i Det japanske Tårn fra den 1. juni-13. juli

KOKS har for alvor sat Færøerne på det kulinariske verdenskort med sit meget unikke køkken, der tager udgangspunkt i færingernes stærke madtraditioner, som i høj grad involverer hengemning, saltning og fermentering af alt fra fisk til lam og hval. KOKS popper up i Det japanske Tårn fra den 13. juli-4. september

Kort om Anarkist:

Theodor Schiøtz Brewing Company er grundlagt på skuldrene af over 150 års bryggertradition, der startede med Theodor Schiøtz. Han trådte nye veje, hvilket folkene bag Anarkist-ølserien også insisterer på at gøre. Anarkist-serien, er en række øl, hvor brygmestrene har sluppet deres passion og kreativitet løs for at skabe en serie af øl, der udfordrer det forventede. Tivoli regner med, at øllene kan nydes iskolde på Anarkist Ølbar fra august.

Kort om Mad & Vin Festival

Sidste år gik Tivoli og Landbrug og Fødevarer sammen om at skabe en ny Mad & Vin Festival. Målet er at præsentere Danmark som landet med den gode smag og kvalitet. I år løber festivalen af stablen fra den 11.-26. september.

Kort om Gasoline Grill

Gasoline Grill åbnede i 2016, og kom året efter på Bloombergs liste over verdens bedste burgere. I alt findes der seks Gasoline Grills rundt omkring i København. Den åbner i juni i Tivoli.

Kort om Figaro

Det er i den særlige ”Tivoli-ånd”, at bistroen har hentet inspiration til navnet Figaro. Det er nemlig en hyldest til to af de helt centrale personer i skabelsen af Tivoli; grundlægger Georg Carstensen og den mangeårig kapelmester H.C. Lumbye, som et par år før Tivoli blev grundlagt i 1843, mødtes til de såkaldte Figaro-fester i Kongens Have. Fester, der havde til formål, at skaffe abonnenter til Carstensens tidsskrift ved navn, Figaro.

Fotos: Cecilie Jegsen