Det er en af portugisisk gastronomis mest lysende stjerner, der gæster Tivoli, når Haven åbner for julesæsonen 2022. Rui Silvestre blev Portugals yngste Michelin-kok nogensinde, da han som blot 29-årig modtog sin første stjerne, og han har ikke set sig tilbage siden. Sammen med holdet fra hans 1-stjernede Michelin-restaurant, Vistas Rui Silvestre, fra Algarve-regionen har han sammensat en særlig menu til Tivolis gæster med udgangspunkt i Restaurant Vistas Rui Silvestres unikke smagsunivers – tilsat et lille hint af portugisisk jul.

Tivoli fejrer jul med portugisisk Michelin-pop up_1

Lokale råvarer og autentiske smage

Rui Silvestres menu i Tivoli er, som på moderrestauranten, bygget op omkring en dyb respekt for de lokale portugisiske råvarer og deres rene smage. Man kan således forvente sig råvarer som blåfinnet tun, de specielle Carabineiro rejer, citron-kaviar, portugisisk ris og hjertemuslinger i et smagsunivers, der spiller på portugisiske traditioner og samtidig trækker inspiration fra både Indien og Mozambique, hvor Rui Silvestre har rødder. Han har i det hele taget – siden han begyndte som kok, været åben for nye inspirationer og impulser. Det har blandt andet bragt ham forbi toprestauranter I Schweiz og Frankrig, hvor han arbejdede på den 3-stjernede restaurant Le Castellet of Christophe Bacquié.

Rui Silvestre er da også kendt langt ud over Portugals grænser for sit personlige og innovative køkken, som blander klassiske franske teknikker med moderne tilberedningsmetoder og fantasifulde smagssammensætninger. Helt centralt for al Rui Silvestres mad er dog respekten for råvarerne og fokus på at få dem til fremstå så rene og klare i smagene som muligt. Der er kort sagt garanti for et anderledes, fantasifuldt og velsmagende julemåltid.

Tivoli fejrer jul med portugisisk Michelin-pop up_2

Rui Silvestre siger om besøget i Tivoli:

”Mit hold og jeg ser frem til at lave pop-up i legendariske Tivoli. København er en af verdens vigtigste gastronomiske destinationer, så vi glæder os til at komme til byen og vise, hvad vi kan på Vistas Rui Silvestre. Vi er sikre på at vores mad vil imponere gæsterne, og vi glæder os til at præsentere vores menu, som blander high end cuisine og portugisiske kulinariske traditioner.”

To kokke, tre stjerner, én magisk aften

Verdensberømte Eric Vildgaard fra den to Michelin-stjernede Jordnær møder den portugisiske kokkekomet Rui Silvestre fra den et Michelin-stjernede Vistas Rui Silvestre, lørdag d. 10. december til en aften fuld af smukke signaturretter, luksuriøse råvarer og stjernestøv i Det Japanske Tårn i Tivoli.

Rui Silvestre, der for tiden huserer i Tivoli med en 6-ugers pop-up af skaldyrsmagi og eksotiske krydderier, har inviteret Eric Vildgaard, som er en af Danmarks suverænt stærkeste kokkeprofiler, og sammen skaber de en special menu der fusionerer Jordnærs millimeter-præcise køkken af nordisk renhed, fransk velsmag og asiatiske indslag, med Vistas Rui Silvestre’s portugisiske, afrikanske og mellemøstlige traditioner.

Begge kokke byder på signaturretter fra deres populære og anmelderroste restauranter. Det er en middag, som man ikke kommer til at opleve magen til igen og en aften, hvor kreativiteten får frit løb. Herudover er der er sammensat en særlig vinmenu til de 14 serveringer (der kan også vælges alkoholfrit alternativ).

Eric Vildgaard udtaler: “Vi har et specielt forhold til Tivoli og Rui er hurtigt blevet en god ven af Jordnær, så vi ser meget frem til at være med til at skabe en magisk aften i den ikoniske have”.

Once in a life time Champagne

Det er ikke kun på tallerkenerne, at Vistas Rui Silvestres pop-up byder på en ekstraordinær oplevelse. Også i glasset kan restaurantens gæster se frem til noget ganske unikt, når Vistas Rui Silvestre byder på Krug’s Clos du Mesnil fra den sublime årgang 2008 glasvis i Det japanske Tårn. Rui Silvestre er ambassadør for Krug Champagne, og Champagnehuset har derfor stillet en af deres mest prestigefulde og sjældne Champagner til rådighed for pop-up restaurantens gæster. Som noget helt unikt i norden, kan man således købe Clos du Mesnil 2008 i glas. De eftertragtede dråber serveres sammen med til en særlig hemmelig ret, som er lavet specielt til at matche netop denne Champagne og denne årgangs intensitet.

Thor Møller, som er kommerciel direktør for Krug i norden siger om samarbejdet:

“Vi er meget begejstrede for at byde Rui Silvestre – en af vores ambassadører – velkommen til København, og vi håber, at Tivolis gæster vil nyde Ruis fantastiske mad med et glas – eller en flaske – Krug til. Pop up-konceptet handler i høj grad om nydelse og om at give sig hen, så det er et perfekt match”.

Mikkel Ustrup, som er senior director for High end i Tivoli, siger om det portugisiske besøg:

”Det er et scoop, at vi har fået lokket Rui Silvestre til Tivoli, og jeg glæder mig meget til at vores gæster kan opleve hans madlavning, for den er knivskarp og meget unik. Og så har jeg aftalt med Rui Silvestre, at han giver sin menu et strejf af portugisisk jul. At vi så ovenikøbet kan give vores gæster muligheden for at smage noget så unikt som Clos du Mesnil 2008 på glas, gør det bare endnu bedre”.

BOOK BORD ONLINE HER