Solen sender bløde bølger ad lys ind igennem træpersiennerne og rammer glasset i de vinflasker, som personalet har pyntet hele den ene væg med. Og sammen med de tværgående skygger skaber strålerne en monokrom vekselvirkning i det enkle restaurantrum, så det vitterligt minder om lysspillet indenfor på en cubansk taverna.  Eller derhjemme hos mamma, hvor skodderne er trukket for den hede eftermiddagssol og kun nogle tynde striber lys slipper igennem lamellerne. 

“Vi ville give stedet en sydlansk stemning”, siger Timo, og læner sig tilbage opad persiennerne, der fungerer som en integreret del af restaurantens sydvæg; “hele rummet er jo meget enkelt og industrielt, og trælamellerne fungerer som en perfekt kontrast.”

Det er frokosttid en morgen midt i maj, og Timos nyåbnede restaurant Studie Street Grill ligger som en summende firkant på Mikado Plads lige foran det designpræmierede Tietgen-kollegie - og midt mellem en håndfuld imponerende lejligheds-og kontorkomplekser, der fortsætter beboelsen der, hvor Københavns Humanistiske Universitet selv stopper. Og midt mellem den moderne arkitektur løber en blinkende kanal, hvor enkelte etaper langs kajen er blevet sænket og agerer små repos’er, hvor folk kan sætte sig i gule tremmestole og nyde det meget udanske sceneri.

For udansk er det i dén grad at planlægge en ny bydel fra bunden - og ligeledes at ville lokke danskerne udenfor, som sad de under middelhavssolen. For Studie Street Grill, der åbnede 23 marts, har plads til cirka 60 gæster på græsset mellem dens åbne glasfacade og kanalen, hvor folk kan nyde lyset fra tidlig morgen til sen eftermiddag. Og på sigt skal der sidde flere, når Timo i løbet af sommeren åbner den tavse monolit, der står gådefuldt ude på græsplænen. Den er nemlig en udendørs bar i forklædning, og kommer til at hedde STUDIE ORANGE, hvorfra der skal flyde bobler og kølige vine.

Timo er ikke en mand, der giver op overfor udfordringer. Tværtimod trives han med dem, og har høstet frugter af at gå enegang, hvor ingen anden turde før ham. Timo turde for eksempel at forpagte Café 8tallet dengang, hvor Bjarke Ingels grænsebrydende byggeri af samme navn stod færdigt langt ude på den amagerkanske pløjemark, og ingen endnu vidste, hvordan byggeprojektet ville blive modtaget. Og åbnede den Barcelona-inspirerede restaurant Rambla, dog lidt tættere på Bryggen, men stadigvæk med et forholdsvist nyt koncept - nemlig den gode familierestaurant, hvor både børn og voksne kunne få sig en god madoplevelse. Oveni driver Timo samtidigt Café Sommer på sin barndomsø, Bornholm, og har desuden 2 nye steder i støbeskeen, som begge kommer til at ligge på Amager.

Idag er hans restauranter en succes, og byder alle på lækre udendørsarealer - Café 8tallet med en fabelagtig udsigt udover fælleden, og Café Sommer med havet få meter fra sin terrasse og gæsternes fødder. Men det har ikke altid været let at trække danskerne udenfor. “Udviklingen går langsomt, men den er igang”, forsikrer Timo,”her den anden dag så jeg 2 piger åbne sig en flaske cava klokken 15 om eftermiddagen på en hverdag - det havde du ikke kunne se for bare 10 år siden, så vi bliver altså bedre og bedre til at værdsætte Københavns udendørsarealer, og til at nyde livet lidt, ikke kun, når vi er på ferie under Østens sol.”

Men én ting er København og centrums grønne parker. Noget andet er at udnytte Ørestadens åbne arealer og lære danskerne at skatte dem. Dét er en udfordring, som Timo nu tager op med Studies sommerlige ansigt. Aksen foran restauranten er smuk, med træer i blomst, grønt græs og et flot blik til kanalen og den omgivende arkitektur, og planen er, at der på sigt skal være plads til omkring 300 gæster på terrassen. Den afslappede udendørsstemning skal hjælpes på vej af Studie Street Grills nede-på-jorden-service, delevenlige mad og en tasting-menu, hvor 10 små serveringer fører den spisende igennem restaurantens gastronomi.

Der er således rig mulighed for at nyde sin by fra en ny og sommerlig vinkel i Ørestaden - om det så er på Café8tallet, med Fælleden og dens bølgende græsmarker foran sig, eller på Rambla og Studie Street Grill, blandt moderne arkitektur og blinkende kanaler.