Drengene bag den afsindigt succesfulde Salon 39 på Frederiksberg står som bekendt også bag den vilde og fjollede tikibar, Brass Monkey på Enghavevej, hvor man i bedste sørøver-sydhavsø-stil kan nyde især rombaserede drinks serveret i specialdesignede tiki-krus.

Det har længe været et ønske at have et køkken på Brass Monkey – dels fordi det traditionelt hører sig til på en tikibar, men også fordi man synes det mangler i lokalområdet.
Nu har Brass Monkey efter megen besvær fået bygget et godt lille køkken i deres gamle opvaskeskur, Big Kai’s Seafood Grille. Herfra vil man servere små og større retter med udgangspunkt i stillehavskøkkenet, dvs. masser af østers, rejer, fisk, kokos, ananas og ild.
 
Tikimad på menuen
Historisk har menukort på tikibarer ofte bestået af et sammensurium af retter fra hele stillhavsområdet fra Japan over Hawaii til Californien og Mexico. Brass Monkey synes der udvalget af fisk og skaldyr er for ringe i København og støtter derfor op omkring tiki-pionererne med deres remix af et tiki-seafood grill-køkken.
”Big Kai’s coconut shrimp” og ”Østers Exotica” kan nydes mens man deler en Tahitian-rumpunch serveret i en udhulet ananas. Man kan sætte tænderne i en ”El cRay” krebseburger, opkaldt efter surfbandet El Ray, som tilfældigvis holder til på Vesterbro. Derudover kan Big Kai’s tilbyde ceviche, fisk- og skaldyrsspyd fra grillen og som det eneste kød på kortet, Kahuna-burgeren. 
Med priser fra 40-125kr. ligger Big Kai’s absolut i den overkommelige ende og det vil være oplagt at aflægge stedet et visit inden koncerten i Vega eller bare stille skoene i døren og blive hængende hele aftenen. Big Kai’s har åbent onsdag-lørdag kl. 18-23.