Der er ingen tvivl: Thai Lanna må man ikke må snyde sig selv for, hvis man skal på Roskilde Festival. Det thailandske køkkens sødmefulde styrke er perfekt fuldemandsmad, og lidt grønt gavner altid en tømmermandssvækket festivalkrop.

 
Bag Thai Lanna står Steen Christensen, hans kone Anna og deres godt 200 medhjælpere, og i år er de med på Roskilde Festival for 9. gang. I mellemtiden er boden blevet betragteligt større, medarbejderstaben udvidet med 400%, og antallet af måltider, der langes over disken, nærmer sig 25.000. Men maden er stadig ligeså god som den, der serveres til daglig i Thai Lannas lille take away-butik på Strandvejen i Hellerup.
 
Hvordan kan det lade sig gøre?
 
Først og fremmest drejer det sig om at lade kvaliteten forblive høj, selvom antallet af solgte måltider eksploderer. Steen Christensen fortæller, at mange er blevet kunder hos Thai Lanna på Strandvejen, efter at de har smagt maden på Roskilde Festival, og han er ofte ude for, at folk kommer og bestiller deres yndlingsretter med de numre, de har på festivalen. 
 
"Unge mennesker, som køber en billet til Roskilde Festival og vælger at erstatte makrel i tomat med et måltid til 80 kr. hos os, skal have en god oplevelse. Maden skal være i orden, og mængden skal være tilpas, så de føler, de får et godt måltid mad. Vi har et image, vi skal passe på, og vi må lave noget ordentligt, så folk kommer igen," siger han.
 
Derudover handler opskriften på succes i høj grad om logistik.
 
"Når der er gang i den, står folk måske i kø 100 meter ud af teltet. Det kan lyde lidt trist, men vi har et enormt godt system, så mange er overraskede over, hvor hurtigt det går. Vi vil ikke have flaskehalse. Det eneste, der kan tage tid, er, hvis gæsterne er længe om at sige, hvad de vil have."
 
Landsretssagføre og kirurger laver gul karry
Endelig fremhæver Steen Christensen Thai Lannas frivillige medarbejdere som dem, der gør hele forskellen.
 
"Vores gennemsnitsalder er noget højere end i mange andre madboder, og vi har haft både landsretssagførere og kirurger med. Det er sjovt at se folk, der til daglig laver noget helt andet, stå og være helt opslugt af, at nu skal vi have gang i en gul karry. Man bliver revet med, når det hele koger - det er vildt at se og ret fantastisk, at det kan lade sig gøre."
 
Man kan opleve Thai Lanna på hvert år på Roskilde Festival. Her serveres både thaimad som forårsruller og karry-retter samt brunch. Boden ligger i området Ved Sejlene, lige ved Orange Scene, så man kan spise godt og høre festivalens hovednavne samtidig. Thai Lanna i Hellerup har åbent for bestilling af take away og selskaber hele året fra 16-21.