Engang var Ferdinand en yderst velrenommeret gourmetrestaurant, som lå i Den Gamle By i Århus, men stedet blev moderniseret og flyttet til Å'en og lavet om til brasserie og hotel i en grad, så man nærmest ikke kan se, at Ferdinand på nogen måde skulle hænge sammen med Ferdinand.

Klichéfrit område
Og pyt med det. For Ferdinand er et moderne, klassisk brasserie domineret af et halvåbent køkken og en stor bar, som den slags sig hør og bør. Klassisk fransk i stilen, men på den internationale måde. Måske fordi Ferdinands daglige leder Ludovic Riauté er fransk, har man ikke behov for at manifestere det ærkefranske i en ellers ret sædvanlig ophobning af klichéer, men holder stedet lidt mere køligt internationalt i de stilrene, flotte lokaler.

Frølår, tartar og côtes de boeuf
Menukortet er stort med mange retter, og det er umuligt ikke at blive lidt sulten af at kigge på det. Med bistroklassikere som dampede blåmuslinger, kammuslinger med nøddevinaigrette, foie gras-terrine med hybenchutney og toast melba, frølår med persille og hvidløg, tartar med pomfritter og côtes de boeuf til ret foruftige priser lægger man sig midt på banen, hvor der kun er godt håndværk, gode råvarer og god service til at redde succesen hjem. Og når håndværk, råvarer og service er på et niveau som her, så er det svært at holde humøret nede.

Et un verre de rouge...
Ludovic er en begavet vintjener og står selv for importen til vinkortet, der selvsagt består af en række klassiske franske vine; gode solide producenter blandet op med egentlige topvine, hvis man skulle have behov for lidt ekstra gas.

Slut af med en lur
På hotelsiden har Ferdinand desuden otte suiter, der er ret lækre, moderne indrettet med god plads og ordentlige forhold, uden at det bliver decideret luksuriøst, samt en håndfuld studios, der er lidt billigere, men helt i orden, hvis man kan nøjes med en lidt mindre altan. Ofte har Ferdinand weekendtilbud, der inkluderer suite, middag, vin og champagne. Så hvis man trænger til at komme lidt væk fra ræset i overhalingsbanen, kan man nappe en stille weekend i 8 kilo med udsigt over Å'en. Det er sgu da frækt!

* Tak for lån af udtrykket, kulinarias.blogspot.com