Restaurant Remouladen har ramt et niveau kun få andre danske restauranter kan matche. Placeringen på Vejle Lystbådehavn er også svært at konkurrere med, så der er ikke noget at sige til, at Restaurant Remouladen fortsætter den succes, de satte kurs mod ved åbningen i 2009. Alle sejl er fortsat sat til, hos Remouladen, og det virker ikke til, at de hviler på laurbærrene.

”Vores slogan er ’Velkommen hjem’. Det er altid in mente i alt, hvad vi gør. Gæsterne skal føle sig velkomne, genkendt og slappe af. Det er den måde, vi driver forretning, ” forklarer direktør Daniel Schmidt.

Fra centrum til havnen

Da man åbnede Remouladen lå restauranten i midten af Vejle og havde plads til cirka 35 spisende gæster. Da de i 2012 vinder prisen som den bedste danske frokostrestaurant af Den Danske Spiseguide stod det hurtigt klar, at lokalerne var for små.

I foråret 2014 rykkede de derfor til nye lokaler på Vejle Lystbådehavn. Og sammen med lokalerne voksede også ambitionerne.

”Vi mærkede at denne placering gjorde, at gæsterne begyndte at efterspurgte mere end stegt flæsk og de andre danske klassikere. Den placering kan bare bære et endnu højere gastronomisk niveau. Vi hævede barren og ville også lave moderne fortolkninger, forklarer Daniel Schmidt. 

Et dynamisk køkken med jordforbindelse

Håndværksmæssig har Remouladen i dag stærke rødder i det danske køkken og den franske tradition.

Til frokost serverer Remouladen traditionelle frokostretter med fokus på smørrebrød, der i moderne fortolkning er ført up-to-date i stil og anretning. På aftenkortet finder man enkle og velsmagende retter med internationalt snit. Sidstnævnte internationale niveau er sket i form af en ny køkkenchef.

Med Rungthiwa Chummongkhon (kaldet Fae) i spidsen for køkkenet har Remouladen taget endnu et skridt op af stigen og den høje barre, de har lagt for sig selv blev endnu engang løftet.

”Mange rystede måske på hovedet, da vi ansatte hende. Vi var en dansk restaurant, men vælger så at ansætte en ung thailandsk pige på 32, der kun har været syv år i Danmark. På papiret lyder det måske helt gak. Men hendes personlighed og imponerende C.V.  gjorde det bare for os. Hun er god til at lave enkle elementer, der står knivskarpt. Det passer på alle måder godt ind i vores smagsunivers i Danmark. Hun forstår på én gang at sylte som en oldemor har gjort i 100 år – samtidig med at hun kreerer gourmetmad på absolut internationalt topniveau. ” fortæller Daniel Schmidt.

Fae kom til Remouladen i foråret 2015. Direktøren er stolt over både niveauet og konceptet. Et godt eksempel på, at Remouladen ikke står stille trods sin succes er, at ejerne planlægger at åbne en endnu en Remouladen et sted i Danmark. Og belært af succesen ved bølgerne i Vejle Fjord er det ikke nogen hemmelighed, at det er nær vandet man ønsker at sige: Velkommen hjem!