Det er en fantastisk atmosfære der møder én, når man kommer ned til Kongebrogaarden i udkanten af Middelfart. Restauranten Dannebro ligger med udsigt over den idylliske lille havn med både den nye og gamle Lillebæltsbro i horisonten. Skoven tårner op bag hotellet og indrammer billedet.
På denne skønne plet midt i Danmark i den hyggelige lounge byder køkkenchefen Michael Kofoed Spiseliv velkommen til en snak om hvad det er der gør stedet her til noget helt særligt.

Michael Kofoed som er udlært fra Restaurant Klitgaarden i Odense, har i sine knap tre år på Restaurant Dannebro været med til at udvikle restauranten til nye højder. Michael Kofoed har igennem et samarbejde med både tjenere og hotelchefen været i gang med at finde den helt rette madprofil til stedet. De vil ikke give køkkenet et bestemt navn som man kender det fra enten det danske eller franske køkken, det der kendetegner køkkenet på Dannebro er at det er yderst kvalitetsbevidst og det er i sæsonens råvarer som er i fokus. De følger sæsonen snorlige og deres nyeste tiltag er at det bruger rammerne omkring hotellet som spisekammer. Dyrehaven ligger lige bagved og derfra får de fx deres vildtkød.

”Det er naturen omkring os, der skal levere varerne til os” fortæller Michael Kofoed.

Der er med denne tanke blevet udviklet en treretters à la carte menu, hvor hver eneste råvarer er fra naturen omkring hotellet. For Michael Kofoed handler det også om at bevare de små virksomheder i ens lokalområde, det hjælper ikke at importere sine råvarer, for så bliver det svært for den lokale bondemand at overleve, det handler om et socialt ansvar overfor hinanden, fortæller Michael Kofoed.

Restauranten er medlem af Standsafari som er et projekt i samarbejde med Region Syddanmark, hvor det handler om at man kommer ud i naturen sammen med en kyndig naturvejleder. Sammen går man på opdagelse i lokalområdets smagsoplevelser og samler og oplever de spiselige elementer både i skoven og ved vandet. Efter nogle timer mødes man til en treretters menu, som er lavet 100 % af de lokale ingredienser. Kødet og grøntsagerne kommer fra nabogårdene og måltidet kan ledsages af øl fra det lokale bryghus eller vin fra den lokale vinbonde. Man nyder måltidet udendørs eller inde i en lun tipi.

Men det er kun én af de mange ting som de har gang i på restaurant Dannebro, de er også i gang med at få lavet et område på skrænten ned til vandet, hvor de selv kan dyrke deres krydderurter, de har eget hyttefad få meter fra køkkenet hvor de henter fjordrejer og fisk.
At de selv henter deres råvarer, fortæller Michael Kofoed, er med til at fortælle gæsterne at alt er udvalgt med stor omtanke, men det er også med til at give gæsterne en god fortælling i restauranten, når de sidder og nyder deres måltid. Det er fantastisk at kunne servere et delikat måltid, med en lokal historie, afslutter Michael Kofoed.