Lage
1. Vand, farin og krydderier koges op og trækker, til den er kold
2. Lagen sigtes og blendes med eddike og sennep
3. Lagen koges op
Sild
1. Sildefilet'erne renses, rygfinnen rykkes af og de deles på midten
2. Filet'erne krydres med salt og peber, pensles med sennep og drysses med revet peberrod
3. Havregryn og rugmel blandes på en tallerken, hvedemel fordeles på en anden tallerken og æggene røres ud i endnu en
4. Sildefilet'erne paneres først i mel, så æg og til sidst gryn/rugmelsblandingen
5. Smør smeltes på en pande og sildene steges gyldne heri
6. Lagen hældes over sildene, som stilles på køl i tætsluttende emballage
Servér sildene kolde eller lune med peberrod, dild, rødløg og rurbrød.
Tip: Hvis man sørger for at holde god køkkenhygiegne, kan sildene holde sig 1/2 års tid på køl.