Går man ned ad Prinsessegade til Holmen, forbi Marinestationen, Kanonbådshusene, Operaen, og videre ned langs vandet ved Søværnets Officersskole, kommer man til sidst til Frederiks Bastion. Går man 300 meter tilbage i retning mod Operaen, finder man det bastante krudthus, der huser den nye nordiske restaurant Spisehuset 56°, som har de samme ejere.

Herude ånder alt fred og idyl - det er næsten som at komme på landet - men faktisk er det blot en kort tur med havnebussen fra Nyhavn eller Islands Brygge. Og når Spisehuset 56° åbner på adressen Krudtløbsvej 8 lørdag den 18. februar, er der en god grund til at lægge vejen forbi.

Traditionelt nordisk køkken og kreativ kokkekunst
Her kan man som på Frederiks Bastion få mad lavet af årstidens nordiske råvarer, og stilen i køkkenet beskrives som "et traditionelt nordisk køkken, der krydres med moderne og kreativ kokkekunst, som både overrasker og fornyr den danske gourmet-scene."

Kirstine Ellegaard, som sammen med sin mand Kenneth står bag restauranten, uddyber:

“Vi har længe kørt med et gourmetkoncept på Frederiks Bastion, og det bliver det samme koncept, vi fører videre på Spisehuset 56°. Forskellen bliver ikke så stor, og grunden til at vi udvider er, at Frederiks Bastion er meget efterspurgt til selskaber, så vi blev ofte nødt til at holde lukket. Nu har vi åbent hver dag for almindelige restaurantgæster i Spisehuset, som også ligger tættere ved Operaen, hvor vi får mange gæster fra.”

Frederiks Bastion bliver til gengæld til ren selskabsforretning.

Spisehuset 56° vil fra den 18. februar have åbent tirsdag-lørdag kl. 11-21 (køkkenets åbningstid - restauranten har åbent, til gæsterne går). Om søndagen er der åbent fra kl. 10-17. Menuen står på nordisk morgencomplet og frokostretter, og om aftenen a la carte og en 3-retters menu, som skifter fra dag til dag afhængig af, hvad der kommer ind af råvarer. Der serveres desuden en særlig opera-menu til dem, der skal videre til det fine hus på havnekanten.

Hvis man har lyst til at kigge indenfor os se, hvor pænt der er blevet i det gamle krudthus (som forøvrigt tidligere husede Café Krudthuset - er der åbningsreception fredag den 17. februar fra kl. 14.