Ægte krostemning ved Roskilde

Der sker ikke meget i den lille by Osted, men man er tæt på naturen og ikke langt fra seværdigheder som Vikingeskibsmuseet og Domkirken i Roskilde - og så finder man her Osted Kro & Hotel.   Bjarne Storm Jensen overtog Osted Kro helt tilbage i starten af 80'erne med en ambition om at lave et sted med god mad til folket. Denne ambition holdes stadig i hævd på stedet, som dyrker de klassiske dyder, både når det kommer til det fransk-danske menukort og tjenerarbejdet. Her får man et lille kik tilbage til en svunden tid, og som et af få tilbageværende steder kan man få tilberedt peberbøf og crepes suzettes ved bordet eller følge med, mens tjeneren trancherer ens chateaubriand. Dagens ret starter ved 125 kr. og til frokost er der dejligt dansk smørrebrød at få.   Kroens værelser har eget badeværelse og TV, og prisen er 800 kr. for et dobbeltværelse, 875 kroner inkl. morgenmad. På fire af kroens 16 værelser er det tilladt af ryge.  

Billig luksusferie i Esbjerg

Hotel Britannia er den perfekte base for et weekendophold i Esbjerg med naturskønne og gastronomiske oplevelser, som ikke vil gå i glemmebogen foreløbigt. Det 4-stjernede Hotel Britannia har lækre værelser og en rigtig god restaurant, Brasserie B, hvor man kan koble af, når man er færdig med at besøge Vadehavet, Fanø, Fiskerimuseet, havnen eller noget af alt det andet, man kan udforske omkring Esbjerg.    I restauranten serveres både caféretter og retter fra et mere ambitiøst, internationalt køkken. Køkkenchefen bruger masser af frisk fisk fra Vesterhavet, bl.a. de lækre Fanørejer. Oste og smør kommer fra lokale mejerier, lammet er fra marsken, og øllene er også lokale fra Fanø.   I hotellet findes desuden den engelske pub Underground, hvor man kan drikke øl og spise husmandsretter til ganske rimelige priser.    Især i weekenderne er der gode tilbud at få. Et weekendophold med to overnatninger fredag-søndag, to gange morgenbuffet, 4-retters menu og eftermiddagskaffe, te og hjemmelavet chokolade en af dagene, en drink i baren samt en sejltur til Fanø koster for eksempel 1245 kr.  

Miniferie i Helsingør by

Den hyggelige café og restaurant Madam Sprunck er lidt af en institution i Helsingør, og i 2011 flyttede stedet til en ny adresse 200 meter fra den oprindelige beliggenhed. Flytningen har givet bedre plads, blandt andet til et hotel med 37 nyindrettede værelser med eget bad.   Man har Kronborg, Sverige og København indenfor kort afstand og Helsingørs charmerende bymidte lige udenfor hoveddøren. Priserne for overnatning med morgenmad starter ved 595 kr. for et enkeltværelse eller 880 kr. for et dobbelt.   Madam Sprunck tilbyder forskellige pakketilbud med overnatning og menuer, men man kan også bare booke et værelse og så lade sig inspirere, når man kommer. Stedet er delt op i en restaurantdel og café. I caféen kan man få smørrebrød, burger, salater osv. til frokost og aften, mens restauranten kun har aftenåbent. Restaurantkortet byder på en menu med 3 til 4 retter og et moderne dansk/fransk a la carte kort.  

Billigt strandmotel nær København

Berg’s Steakhouse & Café og det tilstødende Strandmotellet ligger på Greve Strandvej et stenkast fra vandet og flere skønne badestrande. Tag bare badetøjet med - eller traveskoene alt afhængig af vejret - for det vil være en god idé at brænde lidt krudt af inden et besøg i restauranten.   Som navnet antyder, er der nemlig steaks på menuen, blandt andet fra Anguskvæg. De fås i flere størrelser og udskæringer og med valgfri sauce og garniture til. Priserne ligger omkring 300 kr. for en hovedret. I caféafdelingen serveres der for eksempel burgere, nachos, sandwich og salater, og i weekenderne en kæmpe brunchbuffet.   Strandmotellets værelser ligger lige ovenpå restauranten, og her er der havudsigt og mulighed for en billig overnatning. 695 kr. starter priserne på for et dobbeltværelse. Morgenmad koster 50 kroner ekstra.  

Super tilbud på weekendophold i Odense

Den Gamle Kro ligger i et fint bindingsværkshus midt i Odenses gamle bydel, hvor de historiske lokaler med rå murstensvægge, smukke antikviteter, kobbertøj og kakkelovne i generationer har budt på god gammeldags kromad. Sådan er stilen også i dag, dog krydret med franske indslag og med den fællesnævner, at alt laves fra bunden af gode råvarer.   Menuen byder på højt belagt smørrebrød, fynske specialiteter og klassiske danske retter til frokost. Om aften serveres varme retter af dansk og fransk tilsnit - altid med nok af sovs og kartofler - samt en mere innovativ 5-retters menu baseret på sæsonens gode, fynske råvarer. Der lægges vægt på tjenerhåndværk som flambering og trancering, og alle tjenere er faglærte.   Fem minutters gang fra kroen tilbyder værtsparret overnatning i lækre værelser på Hotel City til ganske rimelige priser. Den Gamle Kro og Hotel City tilbyder en super god pris på weekendophold: Overnatning, 3-retters menu inkl. kaffe/te og morgenbuffet koster 675 kr. person og 345 kr. per ekstra nat.   

Billigt kroophold ved vandet

Helt ude hvor kragerne for længst er vendt om, ligger Lodskroen i de smukkeste omgivelser, hvor man kan koble fuldstændig af. Geografisk er vi et sted mellem Næstved og Korsør, helt ud til vandet omkring Karrebæksminde Bugt. Man finder badestrand, masser af natur til fuglekig og et hyggeligt havnemiljø lige ved kroen, og i nærheden er der seværdigheder som Holsteinsborg Gods, Borreby Gods, Skælskør By og Glænø.   Kroens værelser har egen indgang fra den store have og er indrettet med badeværelse, tekøkken, tv og radio. Alle værelser har plads til op til 4 personer, og prisen er rimelige 899 kr. per nat for 1-2 personer. En ekstra opredning koster 150 kr.   Til frokost serveres der i weekenderne gode danske frokostklassikere i restauranten, hvor man kan få frokostbuffet for 159 kr. For 30 kroner ekstra får man drikkevarer ad libitum med i prisen. Om aftenen serveres en 4-retters menu, som skifter hver måned. Man kan godt nøjes med et par retter, men hele menuen koster 298 kroner og vinmenu til koster 198 kroner oveni.